Вход
София
Времето в София 25 o C

Игнатов от ДеБъ само с курс от Колумбийския университет за 75 долара. Сменя 5 работи за 6 години, няма семейство и деца на 47....

Игнатов от ДеБъ само с курс от Колумбийския университет за 75 долара. Сменя 5 работи за 6 години, няма семейство и деца на 47....

на 19.09.2019
69652
36
Игнатов от ДеБъ само с курс от Колумбийския университет за 75 долара. Сменя 5 работи за 6 години, няма семейство и деца на 47....
19.09.2019
36
69652

Лъжата и измамата са двете неща, които поддържат жива имунната система на иво-прокопиевите креатури!

Много ми е неприятно, но да започнеш с лъжи, влизайки в светлината на прожекторите на обществената сцена, не е никак подходящо – най-меко казано.

Става дума за варненеца Борислав Игнатов, когото трипартийната коалиция ДБ се надява да пробута за кмет на София.

Представят ни го като известен архитект с престижно образование, ценен опит и носител на големи награди. Страшно подходящ кандидат за кмет на столицата – особено на фона на сестра Галева от Кюстендил.

Обаче има една тънкост - ако искате да се убедите в истинността на нечии претенции за образование и професионален опит, намерете човека в сайта Linkedin.

Там няма лъжа и измама, защото ако някой го потърси за работа и той не може да докаже с документи твърденията си, яка му душа. 

От този сайт научих някои не особено лицеприятни подробности.

Там Игнатов се е представил така:

„I am an architect interested in and practicing contemporary energy efficient design.“ (Аз съм архитект, който се интересува и практикува съвременен енергийно ефективен дизайн.)

Само че при представянето му за кмет за енергийна ефективност изобщо не стана дума – по-скоро се опитаха да ни внушат, че той ще се заеме да създаде нов архитектурен облик на столицата.

Важно е да уточним - за един кмет най-важни са организационните умения, способността да създава екипи и да работи с тях, без да създава конфликти – както имахме скорошен неприятен опит с младостката община.

И с извинение - на 47 години все още да нямаш (и да не си имал) семейство не е препоръка за заемане на обществен пост от такъв калибър.

Но да видим какво ни казва професионалният му опит, който е описан така (хронологията е обратна):

1. Owner and Lead Architect

Ignatov Architects

April 2007 – Present 12 years 5 months

(Собственик на архитектурно бюро от м. април 2007 г. до днес – 12 години и 5 месеца.)

2. Consultant

Robert A.M. Stern Architects

January 2006 – February 2006 - 2 months

(Консултант – 2 месеца.)

3. Consultant

HLW International

January 2004 – June 2005 - 1 year 6 months

(Консултант – година и половина.)

4. Architectural designer

Perkins+Will

2002 – 2004 - 2 years

(Архитектурен дизайнер – 2 години.)

5. Architectural designer

SPEC

May 2000 – May 2002 - 2 years 1 month

(Архитектурен дизайнер – 2 години и 1 месец.)

6. Consultant

William Rawn Architects

September 1999 – May 2000 - 9 months

(Консултант – 9 месеца.)

Да обобщим – трудовият опит на кандидата като служител в чужди фирми е отпреди 13 години и с прекалено чести прекъсвания.

От септември 1999 г. до януари 2006 г. – за 6 години - е успял да смени 5 местоработи!

Най-напред 9 месеца, после 2 години и месец, две години, година и половина, две години.

Едно време на това му викахме текучество и беше ясен знак, че има нещо, което не е съвсем в реда на нещата.

Интересно е, че само часове след обявяването на кандидата в Уикипедия се е появила обширна статия за него. Там разгледах наградите, които е получил:

От САБ 2010 – за къща-дърво – екологична архитектура; пак от САБ през 2012 – за къща на равноденствието – енергоефективна сграда; наградата от Министерството на културата „Златен век“ през 2013 г. е всъщност диплом – най-ниския ранг; наградата „Архитект на годината“ за 2010 г. е на вестник “Строителство имоти”; „Сталкер“ – на световно неизвестното варненско студио за графичен дизайн "Сталкер Холдинг", а последната "Живoтвopнa cвeтлинa" от 2017 e caмo зa apxитeĸтypни пpoeĸти c пoĸpивни пpoзopци.

Доста пресилено и хибридно представяне – и нито една „голяма награда“, както пишат в Уикипедия.

Не искам да бъда разбран погрешно - момчето може и да е добър архитект в тесните сфери, към които се е насочил.

Но е интересно защо след като е завършил специалността „Градоустройство“, не се е занимавал през изтеклите 24 години с градоустройство?

Това доста убива надеждите на коалиция ДБ да ни внуши, че архитектурата на столицата ще попадне в надеждни ръце. Освен това никой кмет няма правомощия да решава еднолично, всички проекти се явяват на конкурси.

Не намерих и никакви данни за участия на Игнатов в конкурсите, обявявани от Столична община, даже напротив – повечето му проекти са реализирани във Варна, което говори, че той никак не е на „ти“ със София, за да може да я управлява. Отделен е въпросът дали софиянци ще се съгласят да ги управлява варненец. 

Изхвърлянията на издигащите кандидатурата и по отношение на образованието на кандидата му нанасят самовреда.

Защото - нека видим какво е учил кандидатът на ДБ в Колумбийския университет през 2005 – 2006 г.?

При влизане в сайта на университета научаваме, че става дума за кратък курс, в който занимаващите се с архитектурен дизайн биват обучавани на различни странични неща, като например как да защитават по-разбираемо и убедително проектите си. В продължение на три семестъра водели експериментални диалози в позитивни дискусии. Цената на целия курс е 75 долара.

Ха-ха-ха!

„The Advanced Design Studios work as laboratories of discussion and practice of new ways of mobilizing architectural ingredients, concepts, programs, tools and methods to connect design with thought and action. Themes and programs both carry an educational objective and present an opportunity for critics and students to jointly develop the capacity and the authority to intervene specific layers of the everyday.

The Advanced Design Studios are part of an experimental pedagogical ecosystem based on dialogues and positive discussions between different ways of thinking: students learn to build, defend, and rectify their arguments in a dialectical practice that is inseparable from their design endeavors.“

Хайде по-полека, умни красавци, това дори и специализация не е. Как сте се хванали, дето уж сте знаели много езици, да го представяте като едва ли не завършил второ образование по архитектура в Колумбийския университет, ум не ми побира…

Вариантите са два – или самите „умни“ са много прости, или разчитат на това, че ние сме прости и ще ни преметнат. Но никой от двата варианта не е приемлив за почтените хора!

Нищо ново в похватите ви, другари „нема лево, нема десно“. При вас има само лъжи!

*Коментарът на Петър Гергов е публикуван във фейсбук профила му.

Сподели:
Напиши коментар »
(36)
1
Де Бъ са ментета като БСП .
2
Евала! Разкрихте го! Айде сега изкарайте и вашите дипломи, писарушки кухи и да видим кой от вас е женен и се е възпроизвел! За недьовите дебили знаем!
3
отговор на коментар
ДеБъ и БСП са двете имена на БКП.
4
Е, все пак е малко по образован от Мая Манолва с нейната комсомолска школа в Маскве .
5
отговор на коментар
Веднага след като лилявите и червените комуняци изкарате дипломата на калинката Лая.
7
какъв архитект е този бе -той се интересува от вибриращите вибратори!червени зелени за вътрешен интериор и забава!
8
Ма’нeте го Игнaтов и дa ce кaндидaтира пpиятелката му, Дан4eто! Tyй Дaн4е щe 0тнecе 0нyй Дaн4е kaт’ kyц0 пилe д0мaт.
9
Тази публикация (не бих я нарекъл статия) доста приличан на донос от нещатен сътрудник на ДС. Много работи сменил, неженен, небръснат...Просташките подмятания в коментарите от облъчените от ПИК пасват идеално на написаното - като качамак с пръжки.
10
Тези от прованса няма как да управляват столицата защото нито в Кюстендил нито във Варна са получили нужния за това ценз и умения. Единият е без дипломи а другият с тази жена.....
11
Това момче ако имаше достойнство трябваше да се оттегли от изборите още преди две седмици и да спре да се резили
12
Само в Самоков може да се добие нужната квалификация, така ли? А цензът за учител по руски бие всичко.
13
На времето гласувах за ББ, защото мислех, че не бива нерасъл в София човек да е неин кмет. За съжаление така подкрепих огромното му его и така той тръгна "нагоре", та ни докара до тоя хал.
14
ДАНЧЕТО ФАНДЪКОВА ВЕЧЕ ИМА МНОГО ОПИТ КАТО КМЕТ НА СОФИЯ,КОЕТО Е ПОВЕЧЕ ОТ ВИСШО ОБРАЗОВАНИЕ ПО РУСКА ФИОЛОГИЯ... А МАЯ МАНОЛОВА НЯМА И ВИСШО ОБРАЗОВАНИЕ,НО ИМА ЕДНА ГОЛЯМА УСТА... КОЛКОТО ДО ИГНАТОВ ДА СИ ИДВА ВЪВ ВАРНА И ДА НЕ НИ ИЗЛАГА ГРАДА ПОВЕЧЕ.
15
Игнатов от Деебъ. Звучи доста описателно. Спомням си за фотосесията на неговата любима.
16
Смучи София,дай ограби България,нфсб и вмро съсипаха столицата
17
ами в правителството на Винету Б., някакъв Манолев завършил колеж ,ама в Лондон и хоп за малко с министър, просто селско и крадливо момче , да вземем по туризма момиченцето от Крумовград , започва с Бизнес училището на Харвард и после като почне само УНСС И специализации, а е само на 40, кога се роди , кога учи,че се и ожени, ами Захариев , право в ПУ и само специализации,Мариянчето Николова абе и тя, специализация след специализаци, а Лили Банкерката,Цецо Задочника, доктор Винету, та се пресмивате на други, специализация ама 2-3 години, а тия по-горе 50-60 но с тапия и министри, а тоя пък що да не стане кмет
18
ДеБъ са долнопробни ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ
19
БЕТИ НА КАКЪВ ХАЛ СИ,ЧЕ СИ ВСЕ НЕДОВОЛНА... ВЗЕМИ И СЕ СТЕГНИ МАЛКО И ПОМИСЛИ ПРЕДИ 10год. ПРИ ТРОЙНО ПО НИСКИ ЗАПЛАТИ ХЛЯБА,КИСЕЛОТО МЛЯКО И БЕНЗИНА БЯХА ПАК НА ТЕЗИ ЦЕНИ----- НО ПРИ ТРОЙНО ПОМАЛКИ ЗАПЛАТИ.
20
От дългогодишен ДИРЕКТОР на училище - зам. кмет по образование. От зам.кмет по ресор с най-голям дал в столичния бюджет - кмет. От квалификацията на кмет на столицата - кандидатира се за нов избор на същата позиция и с програма за надграждане и промени.
21
Уважаеми, Работа в различни Архитектурни ателиета е практика за събиране на опит от различни творчески школи и сравнението е супер полезно за твореца, който се е върнал в България и се е осмелил да участва в конкурси. Това че българинът е усъвършенствал представяне и дискусионни опитности е също много полезно. А това че кандидатства за София му носи житейска опитност, която никога не би получил от университетите. Създаването на семейство в среда на злобно противопоставяне е повече от героизъм. Нека пожелаем на добър час и да милеем в сърцата си за родното.
22
ПИК, с подобни статии съвсем ще загубите аудиторията - професионалната биография на човека си е съвсем наред. Въпросът със семейството в случая не е от съществено значение, защото познаваме многобройни семейни некадърни управленци.
23
какво друго могат да изкарат геейската жълто-лилава ДеБъ освен некадърници занимаващи се с звезди с вибратори от порно сайтове
24
Маре, само Прованса ще ви оправи вас, понеже много сте се разпищолили!
25
А русофилката от Белчин баня?
26
Пелерасо гагаузландец работи сфодничевстфо, бори се със жевото, нема пъри и време да очи, има харчове за бело, копони колони гърция, виска, парцали на пруститутката си била тя ефтина. МДА!!
27
кмето с ВИ БРА ТОР и Мая стършила НАРЕДЕНИ до деца в наравностойно положение ...ЕЙ ТОВА ЖИВ ЦИНИЗЪМ , ПОШЛОСТ И МЕРЗОСТ ....хунта от перверзници !
28
Това наистина ли Ви очудва???? Та в България 90% от "висшите"кадри във "властта" са -ГОЛА ВОДА!!!!
29
ЗА КМЕТО С РОГАТА ШЕ ГЛАСУВАТ ОТспаси софия - София е нарочно с малка буква ....ТА за кмето - ВИ БР АТОР ШЕ гласуват около ПЕСТИН ГЕЯ И ЛУМПЕНИ ОТ БОЕЦ ..оня бияча на журналисти , който бие слабички хора от канал 3 ..!
30
В герберска София , Фандъкова е победител . Това е ясно . Манолова е троянския кон в БСП . Мъжа и е от еврейската банда на Станишев . С една дума работят с Бойко , по заповед на евреите за заличаване на истинският Израил . Вижте какво направиха с образованието и историята ни .
31
Борбата е да се управлява бюджет от два милиарда лева.Затова е напечено. Всички провинциалисте са се вкопчили за някаква кандидатура само и само да се отзоват в списъка на общинските съветници. Келепир има, брятя, келепир. А то София е управлявана само от веднаж-дваж от софиянец - от Ст.Софиански и от Иван Пашов но за него не съм сигурен
32
Банкянската мутра е сериозно уплашен и е пуснал ново "окръжно" до герберасткото "Работническо дело"! И Недю, какво да прави, жалкото нищожество, бърза ад изпълни поръчката! Жалък червей!
33
До 12...Да, на София не и трябва Кмет архитект, или "менте юрист", а Кмет- добър администратор и с широк мироглед за работа в екип, което е дарба и не се среща често. Един, добър администратор може да управлява всичко, от Училище до Държава. София си има, не един архитекти, има си Главен такъв и юристи си има не един, а цяло стадо, и омбудсман, дори си има и немалко районни кметове за местно самоуправление, но Кметът на Столичната община е този, който обединява Градския съвет с всички гореизброени районни кметове. Г-жа Й. Фандъкова от 1998 е ДИРЕКТОР на 73-то СОУ „Владислав Граматик“ в София, 7год.. През 2005 г. Йорданка Фандъкова става ЗАМ.-КМЕТ на Столичната община. След 4г., през 2009 г. Йорданка Фандъкова е избрана за нар. представител ог ГЕРБ и на 27юли с.г. е избрана за МИНИСТЪР на МОМН, а 09. 2009, г-жа Фандъкова от Министър, печели с 67% от гласовете и замества Б.Борисов, като КМЕТ на Столична община. Й. Фандъкова печели три пъти избори за КМЕТ на София и администрира, вече близо 14г. (с 4-те години, като зам. кмет) Столицата, време за, което Тя и Екипът ѝ модернизираха, най -грозната европейска Столица в красива и горда Европейска София. Голяма ирония и майтап! Върхът на наглостта, е меракът на Великата Мая Галевокостинбродска, създател на аферите Костинброд, "Ванко 1" и Д. Пеевски- Председател на ДАНС, която, като Омбудсман, се оказа измамник, "менте омбудсман", защото няма ПРАВНА квалификация, да става Кмет на София. А, Омбудсманът защитава ПРАВАТА на гражданите. Подведе Парламента, обществото, а и Борисов, на чието рамо плака за прошка. Никакъв професионализъм. Затова, когато водѝ, уж люти битки с Топлофикацията за сметките, длъжниците и частните изпълнители и закони уж пѝса, се получи "напънала се планината и родила мишка", то дори и мишка няма. И, сега отгоре, да става Кмет на Столицата, най-богатата, но и най -образованата и претенциозна Община и за пореден път да измами гражданите, като в съюз с овълчените "червено-синьо-зелената и джендерската" антинародни паплачи, да потопят хоботи в бюджета на Столицата. Пари! Пари и Власт!
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
35
Пик -чове и "братчета" на Бивол , здухани сте , интересчии сте ! Затова "цензурирате" , каквото прецените . За подобни, казвате Боклуци , а вие "що сте" ! Публикувай те 34 коментар , нека потребителите преценят , мърша сте , и вероятно по гнусна от много други ?
36
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 10657
архив

Две борчета се срещат и едното пита другото:
- Защо си с две жалейки?
А вторият отговаря:
- Вчера баба ми почина, а днес брат ми каза, че и неговата също починала!

няма нови новини
Днес: 201
hot
най-четени новини в момента
сега
2983
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Шефът на автоклъстъра разкри шансовете на България да стане партньор на "Фолксваген" след кризата в Сирия (ОБНОВЕНА)
x
ЖИВОТ ОТВЪД: В египетски саркофаг намериха карта за задгробния свят
x