Вход
София
Времето в София -4 o C

Идва ли чума по доматите? След избиването на кози, овце и свине ще тръгнат ли да ни вадят колците от дворовете

Идва ли чума по доматите? След избиването на кози, овце и свине ще тръгнат ли да ни вадят колците от дворовете

на 15.08.2019
145308
26
Идва ли чума по доматите? След избиването на кози, овце и свине ще тръгнат ли да ни вадят колците от дворовете
Автор: "Ретро"
15.08.2019
26
145308

От телевизионен репортаж в августовска сутрин разбрахме, че се е появила болест по доматите, за която е известно от няколко години, но никой не взима никакви мерки. И това на фона на отиващото си и очевидно обречено животновъдство. Миналата година масово избиване на кози и овце, тази - на свине. Както е тръгнало, догодина лятото е наред и птицевъдството. А нищо чудно да ни налегне и чума по доматите. След това за няколко години ще се ликвидира и растениевъдството и ще се свърши.

Територия от консуматори, на които можеш да пробутваш говеждо от братска Америка, свинско и пилешко от обединена Европа. Това ни чака, за съжаление. Не така я мислехме, че ще стане едно време, когато веехме сините знамена и се радвахме на новопоявилата се и прохождаща уж демокрация. За да стигнем до ветеринарните шпицкоманди, дето миналата година избиваха кози и овце, тази година прасета, догодина я пилета, я говеда.

Дали ще дойде един ден, когато ще тръгват по дворовете да вадят колците и да изкореняват доматите. Или пък ще се строят бутафорни огради от наши фирми, които не могат да спрат и една котка, камо ли диви прасета. Нека управляващите да имат едно наум. След Търговския регистър, рухването на НАП, след гейтовете, дето гърмят регулярно всеки месец, започва едно  натрупване на скрито недоволство, което няма да доведе до  нищо хубаво. Можеш да допуснеш да откраднат личните данни на хората, ама да им се ровичкаш по дворовете и да им избиваш и загробваш стоката, е вече прекалено. Такова управление е обречено.

 

Светослав Коцев, Плевен

Сподели:
Напиши коментар »
(26)
1
Tоварищ Светослав Коцев като прочетох това което си написал,си представям ЕДНО пионерче със Червена връзка как тухла по тухла СТРОИ светлото бъдеще на народа КОМУНИЗМА.,но близо 45 години се вдигаха и хвърчаха само обещания и лозунги и останалото време прехода по Лукановски вече 30 години пак същото чудо.Никой няма да дойде във двора ти да вади доматите със колците и недей да преразказваш сънищата си,а трябва твърдо да стъпиш на земята и да се захванеш за това което много мразеш А не да седиш във Хоремага и на една ракия да сваляш наред правителствата и то законно избрани.А мога ли да попитам след Девети когато Взимаха на хората земята и правеха Т.К.З.С.и Д.З.С. защо си мълча И тръгна със родителите си във града да ставаш ПРОЛЕТАРИИ .....само това ще те попитам другото после след отговора......????
2
Тоя БСПдираст, само се оплаква, но не дава нито един съвет как да се оправи положението. По дремето на Соца, избиха кучетата, после имаше ли шап или друга болест, се ликвидираше до дупка, но нямаше БСПдираст който да пише. И тогава и сега, просто властта си е вършела работата. Помните как затваряха пазарите за животни в Димитровград и Раковски. Със отварянето ни към света, където може със самолет да дойде заразата за ден е така, и ще трябва да се научим, на култура на безопасност. Дори и в любимия ви червен Китай, има чума и се избиват милиони прасета, както и в Русия! Добре е че американския колорадски бръмбар, е принесен преди 100г. че тоя миризлив комуняк, пак щеше да обвини демокрацията, която ги направи милионери!
3
Не му е работа на човека да дава съвети на управляващите. Те щом са се натискали да управляват, значи са мислили, че могат и знаят как се управлява държава. Затова им плащаме огромни заплати, охраняваме ги, къткаме си ги, глезим си ги - за да ни управляват качествено, отговорно и с мисъл за бъдещето. Като не могат и чакат съвети от избирателите как да се оправят в една не толкова сложна ситуация, значи трябва да си ходят. Това е положението.
4
Jalka gledka gorkite starci.
5
Само че тая земя не пустееше а раждаше бе тъпако !!! Никой не ядеше домати от Македония по 4-5 лв краставици от Турция по 2лв картофи от Полша по 2 лв чесън от Китайпо 5 лв и боб от Египет по 5 лв глупако !!! Тая земя изнасяше ПРОДУКЦИЯ в половин Европа и СССР и срещу тая продукция получавахме машини съоръжения техника оръжие и каквото ти дойде наум в празната чутура !!! Остър съм в тона си но ми писна от такива многознайковци и умници седнали да дават оценки на нещо което разбират колкото свиня от кладенчева вода !!!
6
Още няколко години,просто няма Ти самия- да засадиш и един стрък! Как ще го постигнат? Ами много лесно,по Оборски модел, със закон: "Чистота на семената". И тези" чистите семена" имат право да ползват единствено фермери,и крупни оранжерии.Има достатъчно документални клипове в Тубата,как за такива домати и пипер, осъдиха жена в краварстан на 8 месеца пандиз плюс глоба от 3 х зелено.Заплашвала генофонда на щата!? Друга- продавала млеко от 2 крави-1,5 г затвор- ефективна присъда,за нерегламентирано производство,и нелоялна конкуренция.Затова изграждаме филиали на всички вериги навсякъде! След 10 години,с плика и там- дай кило домати,2 пръжоли,малко чушки и сирене! Това ви чака!rq
7
Товарищ кладенчовата вода беше във Западния извор но за съжаление имаше Гранична Зона и трябваше открит лист да ОТИДЕШ до границата но КАК щеше да минеш като НЯМАШЕ РАЗРЕШЕНИЕ от Милицията ГЛУПАКО,и мъдетата да си изядеш като видра НИКОГА не можеш да ПРОМЕНИШ историята.Я иди по селата да видиш как търсят вратата за Комунистическия Рай но НЕ могат да Я открият и затова няма продукция от всякакъв калибър.А Ѝ колко Е лесно зад монитора ами иди И ЗАПРЕТНИ РЪКАВИТЕ да видим КОЙ ще изхраниш и за една година ЩЕ УМРЕШ ОТ ГЛАД....тракай по клавиатурата и бъди още по-остър и така ще заореш та и тя няма да става за нищо,но нали си примерен другар от Позастрано хапеш като питбулите на Ездачката Курни.И запомни КЪДЕ МЕНТОРИТЕ ти пращат децата да учат но ти си научен тук и затова си ТОЛКОВА Умен НЕЩАСТНИК....Геш до Геш Келеш до Келеш повече какво.80%......????
8
К'ви крави, прасета, овце, кози, че и домати ще ми гледате, бе ! Ще си купувате вносно 40-годишно месо и пластмасови домати от големите вериги. Колонизаторите трябва да печелят oт колониите, не знаете ли ?
9
Ами ти ИнциЛопедийо скоро ходил ли си на психиатър - на училище че не си ходил това е вече ясно бе миризлив мангалино !!!
10
Колко хубаво щеше да е ако си бяхме останали в Османската империя. Нямаше да има русофили, русофоби. Нямаше да има разни чуми и пилешки грипове. Щяхме да си гледаме градинките и козичките. Нямаше да има разни жълторозави паради. Както е тръгнало това време, Османско пак ще дойде.
11
О СВЕЩЕНА ПРОСТОТА/ ПРОСТОТИЯ БЪЛГАРСКА/ !!!!
12
откриха чума по бананите, а нали затова веехме сините знамена, да ядем банани? Все нямаме късмет.
13
Връщаме 20 милиарда обратно чрез големите търговски вериги. На далавера сме.
14
забравихте кокошките,сега ще кажат че има птичи грип.никакви яйца и курници в задните дворове.и никакви криви краставици.само във фолио и от Лидъл с вкус на пластмаса.
15
Имаше женици, които работеха от зори до мрак за лев-два. И нито една другарка.....другарите бяха ръководители! Баламите сваршиха, затова са скъпи доматите.
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
Тя,Чумата от Десет Години е на Власт,и ще стои,докато нер Ни Умори
18
Taka e ,kato ste robsko pleme. ….. Napravete prevrat be goveda i iz4istete Rodinata ot predateli. , a na Tikvata i Kauna (Cvetanov) nabiite glavite im na kol za domati i gi dalte na mangalite /tehniat elektorat/ da gi raznasiat po ulicite na Sofia …. predi razbirase da gi napravim na kaima zaedno s turskite svine i ku4eta…….Da jivee Carstvo Balgaria-smart na republikata!
19
Офффф,аман от промити комунистически мозъци! Никой няма да ти вади колците на доматите,защото сам ще си ги извадиш ,за да не се разболеят и съседните стръкове,така правим у наше село. И бас ловя,че ПРАВИТЕЛСТВОТО е виновно,че са болни доматите .ЛИЧНО обвинявам лицето Бойко Борисов,че изхвърлям болни домати още преди да са почервенели,защото стръковете почерняват.А,няма тън,мън,Бойко е виновен! .
20
Нема да ядете домати.Че маете само свински тикви.
21
Когато една власт тръгне срещу народа си, тя ще падне с гръм и трясък. Явно сегашната опитва колко ни е търпението, и прави все по антибългаски неща. Но се усеща, че скоро нещата ще ескалират. Кучетата от властта почнаха много да лаят кокала си, и скоро ще лаят на умряло. Те преядоха от пари и власт. Затлъстяха от много сужуци и чалга. Нямат задръжки. Но от високо много лошо се пада,
22
Да чакаме ли и чума по тиквите , за да унищожим всички , начело с главните тикви ?
23
Тиквето и шайката му ще заповядат ли пак тотално унищожение ? Докато в един момент , народа не направи същото с тях ?!
24
отговор на коментар
Браво ,харесва ми вашия коментар ,точно казано !
25
отговор на коментар
Да взема тая мотика, па да те запукам......Ако не можеш да кажеш нещо по въпроса, седи и си трай.
26
Светльо, Светльо.... много гледаш пишман-професорчето Кукумицин Вучков по болшевишката Евроком, но учиндолския маркуч скоро ще му дръпне хранилката и тогава ще го видиш как подсмърча гладен до дюнерите "Мимас" на Графа, разбираш ли...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 6469
архив

Цигулар се приближава тактично до двойка в елитен ресторант:
- Добър вечер! Вие ли поръчахте Паганини за дамата си?
- Бааааааааа, я съм й викнал свинско със зеуе!

няма нови новини
Днес: 17
hot
най-четени новини в момента
сега
1329
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Любовникът на Дарина Павлова лъсна в сайт за възрастни - секс сцените с красавеца Джулио Берути забранени в Русия
x
ТАЙНИ ПОД ЗАВИВКИТЕ: Коя е най-възбуждащата черта на всяка зодия, която прави секса с тях невероятен
x