ИДЕЯТА НА ПИК! Спас Гърневски подкрепи инициативата за мемориал на жертвите на атентата в "Света Неделя": Това ще бъде стожерът на нова България. Трябва да се премахнат Альоша и паметникът на Съветската армия!

Животът днес

ИДЕЯТА НА ПИК! Спас Гърневски подкрепи инициативата за мемориал на жертвите на атентата в "Света Неделя": Това ще бъде стожерът на нова България. Трябва да се премахнат Альоша и паметникът на Съветската армия!

67893
на 24.04.2020
ИДЕЯТА НА ПИК! Спас Гърневски подкрепи инициативата за мемориал на жертвите на атентата в Света Неделя: Това ще бъде стожерът на нова България. Трябва да се премахнат Альоша и паметникът на Съветската армия!

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Агенция ПИК ще стартира инициатива за изграждане паметник на жертвите от атентата в храма "Света Неделя" на 16 април 1925 година, която вярваме, че ще привлече широк кръг от дарители, политици, творци, историци, граждани и обществени организации.

препоръчано

"Тази тема е табу дълги години. Инициативата на ПИК е изключително полезна за това да се знае истината в България и да се види истинското лице на комунистическата партия с основната й отличителна черта - кръв, терор, насилие", каза депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

"Този атентат е най-тежкият, най-големият атентат в историята на България! Дълги години и българската, и световната общественост са заблуждавани, че това е атентат, извършен от крайнолеви комунисти, граничещи с едва ли не с лудост по отношение на терористични щения. По-късно обаче става ясно, че това е това е добре планирана акция от Москва чрез ръководството на комунистическия Интернационал. Този атентат е не само вдъхновен, но и финансиран през канали през Виена", припомни Гърневски.

"Този паметник ще бъде стожерът на нова България, която е избрала европейския път на развитие. Той ще припомня на следващите поколения, а и на тези, които правят опити за реванш - реваншистите, че никога нова България няма да допусне на власт да дойдат отново кървави и терористични режими, какъвто е този на БКП, чиито наследници са днес от БСП", допълни още бившият кмет на Пловдив.

"Ние виждаме и днес, в парламента, а и в поведението им, типичните черти - наглост, арогантност. Единствената разлика от тогава е, че в момента не могат да използват кръв и насилие. Но ако се върнат онези години, както на 1 февруари 1945 г. избиват интелигенцията и цвета на нацията, биха го сторили. И биха го сторили със същия хъс, с който са го сторили техните предшественици. Неслучайно Валери Жаблянов каза, че "онова беше неизбежно правосъдие". Ако им падне такава възможност, те ще я повторят и това не го крият", направи паралел Гърневски.

Той припомни, че 16 април 1925 г. се е случил отново Велики четвъртък - преди Великден. "В този атентат са убити повече български генерали и офицери, отколкото четирите войни, водени от България до този атентат", отбеляза събеседникът ни.

"Аз дори си позволявам и да предложа нещо. В момента, в който се издигне този паметник, монументите на Съветската армия в София и Альоша в Пловдив трябва да изчезнат! Още в същия ден те трябва да изчезнат!", завърши Спас Гърневски.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК