ИДЕЯ: Изграждат опера на мястото на бившия Партиен дом в Пловдив

Региони

ИДЕЯ: Изграждат опера на мястото на бившия Партиен дом в Пловдив

24201
на 20.08.2018
ИДЕЯ: Изграждат опера на мястото на бившия Партиен дом в Пловдив
Автор:   ПИК

Разраства се скандалът около сградата на Партийния дом в Пловдив. Идеята е на мястото на внушителната 12-етажна сграда да бъде построена опера.

препоръчано

Общинските съветници дадоха зелена светлина на проекта, но само при условие, че първо се построи нова сграда, в която да се настанят служителите на общинската и държавна администрация от бившия Партиен дом.

От Камарата на архитектите в Пловдив са срещу събарянето на Партийния дом. Според тях, площта е малка, липсват места за паркиране и при евентуален нов строеж ще излязат археологически находки, съобщава България он Ер. Сградата, която се намира в центъра на града, скоро може да остане в историята и да бъде съборена, ако се реши на нейно място да бъде построена опера.

Дори решение за събаряне на сградата да бъде взето, процесът по преместване на администрацията ще отнеме години, смятат от Община Пловдив.

Пловдивчани имат свое мнение по темата. През 2019 година Пловдив ще поеме домакинството на Европейска столица на културата, а операта все още няма да има свой собствен дом.

Сподели:
Бомба x
Зодиите, които са готови на всичко, за да постигнат целта си Зодиите, които са готови на всичко, за да постигнат целта си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 107
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това