ИДЕЯ: Изграждат опера на мястото на бившия Партиен дом в Пловдив

Региони

ИДЕЯ: Изграждат опера на мястото на бившия Партиен дом в Пловдив

23491
на 20.08.2018
ИДЕЯ: Изграждат опера на мястото на бившия Партиен дом в Пловдив
Автор:   ПИК

Разраства се скандалът около сградата на Партийния дом в Пловдив. Идеята е на мястото на внушителната 12-етажна сграда да бъде построена опера.

препоръчано

Общинските съветници дадоха зелена светлина на проекта, но само при условие, че първо се построи нова сграда, в която да се настанят служителите на общинската и държавна администрация от бившия Партиен дом.

От Камарата на архитектите в Пловдив са срещу събарянето на Партийния дом. Според тях, площта е малка, липсват места за паркиране и при евентуален нов строеж ще излязат археологически находки, съобщава България он Ер. Сградата, която се намира в центъра на града, скоро може да остане в историята и да бъде съборена, ако се реши на нейно място да бъде построена опера.

Дори решение за събаряне на сградата да бъде взето, процесът по преместване на администрацията ще отнеме години, смятат от Община Пловдив.

Пловдивчани имат свое мнение по темата. През 2019 година Пловдив ще поеме домакинството на Европейска столица на културата, а операта все още няма да има свой собствен дом.

Сподели:
Бомба x
ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19 ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 199
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това