ИДЕ СТУД! Хладен вятър сваля градусите, облаци носят леден дъжд. Ето къде ще завали и сняг (КАРТА)

Акценти

ИДЕ СТУД! Хладен вятър сваля градусите, облаци носят леден дъжд. Ето къде ще завали и сняг (КАРТА)

63067
на 09.01.2023
ИДЕ СТУД! Хладен вятър сваля градусите, облаци носят леден дъжд. Ето къде ще завали и сняг (КАРТА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В понеделник облачността ще започне да се увеличава и през нощта срещу вторник в западните райони от страната ще завали дъжд. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 2° и 3°, в София около минус 2°.

препоръчано

Преди обяд в равнината част на страната ще има мъгла или ниска облачност. След обяд от запад ще започне бързо увеличаване на облачността, което вечерта ще достигне Източна България. През нощта срещу вторник в западните райони ще завали дъжд. Ще духа слаб, в източната половина на страната до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 7° и 12°, по-ниски в райони с трайна мъгла, в София - около 8°. Това съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и вече ще бъде по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Преди обяд, главно по северното крайбрежие, ще има ниска облачност или мъгла. Късно вечерта облачността ще се увеличи, но ще бъде без валежи. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 10°-11°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето преди обяд ще е 2-3 бала, след обяд ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

В планините в сутрешните часове ще бъде предимно слънчево. Около обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, до вечерта ще е значителна и в западните райони ще завали дъжд, над около 1800 метра - сняг. Ще духа силен, временно бурен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.

През следващите два дни ще бъде облачно и с валежи от дъжд, с голяма вероятност за значителни количества. Ще бъде и много ветровито, а температурите ще се понижат.

Със застудяването на места дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. През нощта срещу четвъртък валежите ще спрат, а вятърът чувствително ще отслабне.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК