Избирателите в Шотландия и Уелс гласуват за местни парламенти, англичаните избират кметове

Европа

Избирателите в Шотландия и Уелс гласуват за местни парламенти, англичаните избират кметове

2691
на 06.05.2021
Избирателите в Шотландия и Уелс гласуват за местни парламенти, англичаните избират кметове
Автор:   ПИК

Днес в Шотландия и Уелс се провеждат парламентарни избори, а в Англия ще има избори за местни съвети и за кметове, съобщава БНР.

препоръчано

129 депутати ще бъдат избрани за Холируд, шотландският парламент, като независимостта на Шотландия беше ключов момент в предизборната кампания.

В уелския парламент, известен още като Сенед, ще бъдат разпределени 60 места.

Английските гласоподаватели пък ще определят хиляди общински съветници, ще изберат 13 кметове на градове, сред които столицата Лондон и депутат от Хартлипул в Камарата на общините.

Днешният четвъртък е първото изпитание за партиите след общите избори през 2019 година и последвалата пандемия от коронавируса.

Избирателните секции ще отворят врати в 07:00 часа местно време и ще затворят в 22:00 часа.

Трудно е да се каже кои от всички тези избори са най-интригуващи, но все пак тези в Шотландия повдигат най-важни въпроси, защото ако Шотландската национална паритя спечели мнозинство, почти със сигурност в някакъв последващ етап ще бъде поискан нов референдум за независимост.

Несъмнено голям интерес буди изборът за кмет на Лондон, където Садик Хан от Лейбъристката партия води в анкетите и се надява на втори мандат.

Интересен е изборът на депутат в Хартлипъл, където възможно консерваторите да победят в традиционния бастион на лейбъристите.

Пандемията попречи на провеждането на нормални предизборни кампании, така че е трудно да се правят ясни прогнози. Освен това пак заради пандемията е възможно и забавяне на преброяването на гласовете.

 

Сподели:
Бомба x
5 начина да управляваме емоциите си 5 начина да управляваме емоциите си
ПИК TV x
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ) РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 17
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това