Избират изпълнител на първите два участъка на жп линията София-Скопие

Животът днес

Избират изпълнител на първите два участъка на жп линията София-Скопие

6654
на 11.04.2021
Избират изпълнител на първите два участъка на жп линията София-Скопие
Автор:   ПИК

Втората фаза от търга за изпълнител на първите два участъка от жп линията от Република Северна Македония до България се очаква да започне следващата седмица, изборът на изпълнител ще бъде направен в края на юни или началото на юли, а строителните работи може да започнат през август, предаде агенция МИА. Това съобщи пред журналисти директорът на държавната компания Македонски железници - Инфраструктура Хари Локвенец, като заяви, че се надява жп линията да бъде изградена бързо с помощта на правителството и на ЕС, предаде БТА.

препоръчано

Жп линията от Куманово до границата с България, дълга 89 км, е разделена на три участъка - Куманово-Беляковце с дължина 31 км, Беляковце-Крива Паланка с дължина 34 км и последният от Крива паланка до границата с България с дължина 24 км. Локвенец каза, че търгът е обявен за първите два участъка, които са финансирани от Европейската банка за възстановяване и развитие. Третият участък е финансиран съвместно от ЕБВР и Европейската инвестиционна банка. Освен кредитите е осигурена и безвъзмездна помощ.

Сподели:
Бомба x
Една чаша зелени листни зеленчуци на ден пази от сърдечни заболявания Една чаша зелени листни зеленчуци на ден пази от сърдечни заболявания
ПИК TV x
1000 българи извикаха Оставка, Радев! след призива на Стъки. Не ги уплаши ветото на Борисов (ВИДЕО/СНИМКИ) 1000 българи извикаха "Оставка, Радев!" след призива на Стъки. Не ги уплаши ветото на Борисов (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това