Изборите в неделя ще са най-строго проверяваните досега

Избори

Изборите в неделя ще са най-строго проверяваните досега

8480
преди 4 часа
Изборите в неделя ще са най-строго проверяваните досега
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

До момента повече от 1000 машини за гласуване са преминали през извадковата проверка, която се осъществява от държавните експерти, осигурени от Министерството на електронното управление и други администрации. При настоящия интензивен темп на работа със сигурност ще бъде достигнат задължителният за проверка брой машини, определен от Централната избирателна комисия. Проверени са и машините за вота в чужбина.

препоръчано

Това докладва министърът на електронното управление Валентин Мундров по време на регулярната среща, която премиерът Димитър Главчев свиква за подготовката на предстоящите на 27 октомври избори, съобщиха от правителствената информационна служба. 

Министър Мундров припомни, че за първи път при предходните избори започнаха такива проверки с помощта на държавната администрация. За сравнение - на предишния вот проверените машини на извадков принцип са били около 670 броя. Това на практика прави изборите в неделя най-строго проверяваните досега. Министърът на електронното управление вчера провери лично инсталирането на софтуера на машините за гласуване, което се извършва в склада на фирмата-доставчик.

Министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов потвърди, че всички дейности по подготовката на вота се реализират в срок. Подчерта също, че е на финална фаза процедурата за унищожаване от общинските администрации на хартията за машинен вот от предходни избори, след като по темата ЦИК поиска съдействие от Министерския съвет.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Бойко Борисов закрива предизборната кампания ГЕРБ: Удържахте 4 г. мачкане, стъргане, рашковщина и ние сме ви длъжници (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Бойко Борисов закрива предизборната кампания ГЕРБ: Удържахте 4 г. мачкане, стъргане, рашковщина и ние сме ви длъжници (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 132
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК