Изборите стартират: Първите камиони с бюлетини тръгнаха

Политика

Изборите стартират: Първите камиони с бюлетини тръгнаха

9536
на 17.10.2019
Изборите стартират: Първите камиони с бюлетини тръгнаха
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Днес са тръгнали първите камиони с бюлетини за 5 области. Това заяви говорителят на ЦИК Александър Андреевпо време на брифинг, като  маркира работата на ЦИК от края на миналата седмицата до този момент.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Стана ясно, че ЦИК са взели принципно решение по отношение на заличаването на кандидатите, които са се отказали от надпреварата.

Второто решение на ЦИК е за сгъването на бюлетините на тези избори. Това сгъване е примерно и избирателят може по всякакъв друг начин да сгъне бюлетината, но условието е да бъдат видими частите, които са предназначени да бъдат видими за секционната  комисия .

Александър Андреев показа как става сгъването. То е същото както и в предходните избори.
Има общини, където бюлетината е доспа по дълга. Бюлетините са направени от плътна хартия и  в тази връзка от ЦИК  препоръчват избирателите добре да я сгънат, за да се избегне това тя да се отвори.

9 сдружения са се регистрирали за извършване на наблюдение на изборите в страната. По отношения на международните наблюдатели са се регистрирали само 2 сдружения. 55 сигнала и 153 жалби са постъли до момента в ЦИК, каза Андреев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV! Хората на Слави размазаха ППДБ: Спасиха Росен Желязков, като провалиха кворума - лицемерни и долни нещастници (ВИДЕО) ПИК TV! Хората на Слави размазаха ППДБ: Спасиха Росен Желязков, като провалиха кворума - лицемерни и долни нещастници (ВИДЕО)
ново
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК