Избраха Еделина Кънева за директор на Музикалния театър

КУЛТУРА

Избраха Еделина Кънева за директор на Музикалния театър

8357
на 14.11.2022
Избраха Еделина Кънева за директор на Музикалния театър
Автор:   ПИК

Министерството на културата обяви току-що резултатите от конкурса за избор на директор на Националния музикален и танцов център, както е официалното име на Музикалния театър в столицата. 

препоръчано

На първо място е класирана Еделина Кънева, а на второ - Марио Николов. 

Третият кандидат в този конкурс е настоящата шефка на Музикалния театър Марияна Арсенова, но според информацията тя не е класирана. За класиран се счита кандидат, който е събрал минимум две трети от максималния брой точки 780, т.е. поне 520 точки, гласи съобщението на комисията.

Заповед на министъра на културата Велислав Минеков за утвърждаване на решението на комисията и за сключване на договор с Еделина Кънева все още липсва.

Снощи по Би Ти Ви Минеков каза, че за да направи това, ще се срещне първо с артистите от Музикалния театър, които през последните дни събраха подписи с искането Марияна Арсенова да остане на директорския пост. Изборът на нов директор на Музикалния театър може да се обжалва, но актът, който подлежи на обжалване е не самото решение на комисията с класирането, а заповедта на министъра за утвърждаването на решението. Срокът за това е 14-дневен, обясниха юристи. 

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 71
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК