Извинителните електронни бележки на учениците се издават в деня на медицинския преглед

Образование

Извинителните електронни бележки на учениците се издават в деня на медицинския преглед

11221
на 16.09.2024
Извинителните електронни бележки на учениците се издават в деня на медицинския преглед
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Електронните извинителни бележки на учениците се издават в деня на медицинския преглед, но срокът на извинените отсъствия може да включва няколко дни назад, припомнят от Национална здравноосигурителна каса във връзка с началото на учебната година. Бележките се заплащат от родителите.

препоръчано

Ако ученик се разболее в петък, което налага отсъствието му, но бъде заведен на лекар в понеделник, извинителната бележка ще бъде с датата от понеделник, но ще извинява отсъствията от петъчния ден до последния ден на лечението, припомни Иван Любомиров, главен експерт в Здравната каса:

"Електронната бележка не влиза в пакета дейности, които НЗОК заплаща на общопрактикуващия лекар. Заради това той на видно място в кабинета обявява ценоразпис. Също така издава касов бон".

Заплащане от родителите не се изисква за здравно-профилактичните карти, които се подготвят от лекарите за началото на учебната година. Те би трябвало да съдържат актуална информация за поставени задължителни ваксини. От здравното министерство работят за дигитализирането им, което ще отмени ангажимента на родителите да ги носят в училище, но няма да отмени профилактичния преглед на децата при личния лекар.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК