ИЗВОДИТЕ ОТ ВОТА: Активизират се по-радикални партии. Политическите сили имат да извлекат много важни уроци

ЧАС ПИК

ИЗВОДИТЕ ОТ ВОТА: Активизират се по-радикални партии. Политическите сили имат да извлекат много важни уроци

33465
на 11.06.2024
ИЗВОДИТЕ ОТ ВОТА: Активизират се по-радикални партии. Политическите сили имат да извлекат много важни уроци
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Първото нещо, върху което ми се иска да акцентирам е отливът на избиратели от предходните избори. Наблюдаваме ниска избирателна активност и в Европа, но тук, у нас, гласуваме и за национален парламент, което предполага някаква мобилизация, която не се случи. Второто е, че всички партии, включително и победителят, губят избиратели. Това заяви Боряна Димитрова – социолог „Алфа Рисърч“ пред БНТ.

препоръчано

"Третото е, че постоянните конфликти и непрекъснатите нападки между доскорошните коалиционни партньори отклони битката и активизацията в периферията. Виждаме активизация на много по-радикални партии. Това вече не е вот за или против някоя от водещите партии, а може да се разчита като вот за или против политическото статукво. Политическите сили имат да извлекат много важни уроци от този вот", обясни още Боряна Димитрова.

Според Първан Симеонов – политолог от „Галъп Интернешънъл“ ниската избирателна активност е, защото "хората са уморени и няма някой нов играч, който да ги увлече".

"Именно такъв играч, който може да увлече избирателите, е фактор за известно повишение на активността", заяви Първан Симеонов.

Боряна Димитрова смята, че технологичните проблеми в изборния процес поставят под въпрос дали правилно ще бъде отчетен гласът на избирателите.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК