ИЗВЪНРЕДНА СИТУАЦИЯ: Затвор заплашва Борис Джонсън, ако откаже да забави Брекзит

ЕС

ИЗВЪНРЕДНА СИТУАЦИЯ: Затвор заплашва Борис Джонсън, ако откаже да забави Брекзит

70082
на 07.09.2019
ИЗВЪНРЕДНА СИТУАЦИЯ: Затвор заплашва Борис Джонсън, ако откаже да забави Брекзит
Автор:   ПИК

Бившият шеф на прокуратурата на Обединеното кралство, лорд Макдоналдкоментира пред Sky News, че Борис Джонсън може да отиде в затвора, ако откаже да забави Брекзит

препоръчано

Бившият главен прокурор и депутат Доминик Грийв също обвинява премиера, че се държи като "разглезено дете". Джонсън заяви по-рано, че няма да приеме удължаване, въпреки че парламентът прие закон, който го принуждава да направи това.

Лорд Макдоналд, който заема висшия прокурорски пост между 2003 и 2008 г., заяви, че правните действия ще означават съд, който постановява, че "законът трябва да се спазва". "Отказът в този случай би представлявал незачитане съда, което може да отведе този човек в затвора", допълва той. Възможно е също така съдът да поиска някой друг в правителството да разреши забавянето.

Лорд Макдоналд допълва, че Джонсън и неговият старши съветник Доминик Къмингс може би са намерили начин да не отлагат Брекзит: "Очаквам, че имат някакви идеи, върху които работят."

Ако откаже да се подчини на закона, той ще бъде "изпратен в затвора за неуважение", коментира Грийв. Бившият съдия от Върховния съд Лорд Съмпшън също коментира, че има "много начини" за прилагане на закона. Ако премиерът все пак отказа да се съобрази, съдия може да издаде заповед с искане правителствен служител да подпише "на мястото на премиера".

"Той няма да бъде преместен в затвора в Пентънвил ... много по-малко драматично е от това", допълва той. Висшите държавни служители ще откажат да си сътрудничат с премиер, който умишлено нарушава закона.

Сподели:
Бомба x
Три признака, че сте във връзка с грешния човек Три признака, че сте във връзка с грешния човек
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Обвинената за получаването на колосален подкуп Десислава Иванчева отново се изправи пред съда - не уважиха искането й (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Обвинената за получаването на колосален подкуп Десислава Иванчева отново се изправи пред съда - не уважиха искането й (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 62
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това