ИЗВЪНРЕДНО! Ваксината на "АстраЗенека" ще се прилага с повишено внимание при жени под 60 г.

ГОРЕЩО

ИЗВЪНРЕДНО! Ваксината на "АстраЗенека" ще се прилага с повишено внимание при жени под 60 г.

17647
на 07.04.2021
ИЗВЪНРЕДНО! Ваксината на АстраЗенека ще се прилага с повишено внимание при жени под 60 г.
Автор:   ПИК

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов свика извънредно заседание на Националния ваксинационен щаб във връзка с информацията, изнесена от Европейската агенция по лекарствата по отношение на Оксфордската ваксина.

препоръчано

62 са случаите на тромбози при 25 млн. поставени дози в ЕС и Великобритания, съобщи изпълнителният директор на Агенцията по лекарствата Богдан Киров.

Поставянето на ваксината на "АстраЗенека" ще продължи. У нас тя ще се прилага с повишено внимание сред жените под 60 години, тъй като повечето случаи са именно в тази възрастова категория. Очаква се и указание от Европейската агенция по лекарствата. Тези жени трябва да бъдат разпитани добре, ако са пушачи, ако са със свръхтегло, ако приемат контрацептиви.

Всички случаи на нежелани реакции са регистрирани при първата доза.

Богдан Киров отбеляза, че медицинските специалисти могат адекватно да вземат решение при всеки конкретен случай.

Сподели:
Бомба x
ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Новите депутати откриват работата на 45-ото Народно събрание с тържествено заседание - Мика Зайкова обърка имената на половината (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Новите депутати откриват работата на 45-ото Народно събрание с тържествено заседание - Мика Зайкова обърка имената на половината (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това