ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Борисов вади кабинет "Росен Желязков" със знакови министри от ГЕРБ - Сачева, Митов, Вълчев, Терзийски. Предложен пост и на Христо Иванов

АВТОРСКИ НОВИНИ

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Борисов вади кабинет "Росен Желязков" със знакови министри от ГЕРБ - Сачева, Митов, Вълчев, Терзийски. Предложен пост и на Христо Иванов

776619
на 28.06.2024
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Борисов вади кабинет Росен Желязков със знакови министри от ГЕРБ - Сачева, Митов, Вълчев, Терзийски. Предложен пост и на Христо Иванов
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Партиен кабинет с премиер Росен Желязков ще извади Бойко Борисов под формата на правителство на малцинството.

Отделна тема е, че е твърде възможно проектосъставът да не бъде внесен за гласуване в Народното събрание, а само представен пред журналисти.

Борисов се страхува, че кабинетът ще мине с гласовете на ДПС и неколцина отлюспени или напазарувани депутати от Величие и БСП. Това за него е най-тежкият вариант, коментира източник от ГЕРБ пред ПИК.

Кабинетът "Росен Желязков" вече е нареден и включва най-знаковите партийни имена, повечето от които са били министри в "Борисов - 3", където ГЕРБ управлява в коалиция с патриотите.

Външен министър ще е Даниел Митов, на отбраната - Христо Гаджев. Деница Сачева е сигурна като социален, а Красимив Вълчев - като образователен. МВР е за Христо Терзийски, а спорта - за традиционния фаворит Красен Кралев. Делян Добрев ще вземе енергетиката, Нанков - регионалното. Любен Дилов ще се сдобие с културата или туризма. 

Според една от версиите правосъдието е било предложено на подалия оставка партиен лидер на ДБ Христо Иванов, но той е отказал. Иванов е бил изкушен и с вицепремиерско кресло. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК