Вход
София
Времето в София 29 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Валери Симеонов готви нов удар срещу Домусчиеви: Подавам сигнал до прокуратурата за разваляне на договора за БМФ на братята!

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Валери Симеонов готви нов удар срещу Домусчиеви: Подавам сигнал до прокуратурата за разваляне на договора за БМФ на братята!

на 14.11.2017
32853
15
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Валери Симеонов готви нов удар срещу Домусчиеви: Подавам сигнал до прокуратурата за разваляне на договора за БМФ на братята!
Автор: ПИК
14.11.2017
15
32853

Вицепремиерът Валери Симеонов готви и още един удар срещу братята Домусчиеви. "Подготвям сигнал до прокуратурата срещу приватизационния договор отпреди 9 години за приватизацията на БМФ, защото открихме страшно много нарушения. Може да се стигне до разваляне на цялата процедура и сделка и връщането на БМФ на държавата", коментира в предаването "Темида-цената на истината" по Евроком вицепремиерът. 

Захванах се да браня честта на БМФ защото такава ми е длъжностната характеристика, да отговарям за демографските и икономически въпроси. В случая Българският морски флот е в моя ресор, макар че случаят е повече криминален, обясни той битката си и разказа предисторията: "Бях предупреден от своите сътрудници, че изтича срокът за обжалване на решението на Арбитражния съд, което е взето в края на март и с което се променят условията по приватизацията на БМФ отпреди 9 години. Видя ми се грозно, непочтено и антидържавно това решение и аз взех мерки за да прокарам решение в МС, за да обжалваме това решение, тъй като и това нямаше да стане. Агенцията за следприватизационен контрол се чудеше дали да обжалва. От МС възложихме на агенцията да обжалва и бяха осигурени над 2 милиона лева за такса. Това стана буквално в последните дни на срока, който изтичаше. И започнаха едни скептични подигравки, че такова дело няма да бъде спечелено, но аз искам да блрагодаря на ВКС за смелото и национално отговорно решение." 

Братя Домусчиеви трябва да платят на държавата 55 милиона лева неустойки заради неизпълнение на приватизационния договор.

"За да не се стигне до изплащането на тези 55 милиона лева от Домусчиеви, които нарязаха и разпродадоха 44 на сто от корабите, БМФ трябва до 2018 г. да навакса разликата и да се закупят необходимия брой кораби. Но това ще им излезе по-скъпо, отколкото да си платят неустойката", смята Симеонов.  

Очаквам още едно решение от прокуратурата, подал съм го на 6 октомври, по повод престъпното решение на Арбитражния съд. Очаквам да се заведе дело. Смятам, че решението на ВКС предопределя това решение, допълни той. 

На въпрос защо е определил работата на братята Домусчиеви като башибозушка, Симеонов отговори, че те са го окачествили в редица публикации и изявления, че това, което говори в 90 на сто е лъжа. "Е, как така се стигна до осъдителна присъда на ВКС. Моето определение за башибозушко поведение е базирано върху безобразното, масово, зверско орязване на персонала. През 2009 г. той е бил над 2400 човека, а в началото на 2016 г., в резултат на поредица съкращения са останали 124 човека. Можете ли да си представите. Всичко друго и основно от Варна и Бургас хора са изхврълени на улицата. Ако това не са башибозушки действия, не знам как да ги определя. Надявам се на нещо повече -приватизационната сделка да бъде обявена за незаконна и съответно сегашните приватизатори, които са все още законни, да възстановят сумите по загубите, тогава ще бъда доволен", отсече той. 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(15)
1
Браво!!! Пожелавам успех!!!
2
РАДЕВ И НИНОВА ГОТВЕЛИ СВАЛЯНЕ НА НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО.ЗАГОВОРА И ОПИТА ЗА МЕТЕЖ НЯМА ДА МИНЕ! НИЕ СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ ЧЛЕНОВЕ И АКТИВИСТИ НА ПАРТИЯ ГЕРБ СМЕ ГОТОВИ ДА ИЗЛЕЗЕМ ПО УЛИЦИ И ПЛОЩАДИ И ЗАЩИТИМ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ДЕМОКРАЦИЯ. НЯМА НИКАКВО НИ НАЙ МАЛКО ОСНОВАНИЕ ЗА ОСТАВКА НА КОАЛИЦИЯТА ГЕРБ+ ВЕЛИКИ БЪЛГАРСКИ ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ. ПАТРИОТИТЕ ВДИГНАХА МОМЕНТАЛНО ПЕНСИИТЕ, ГЕРБ ВДИГНА ДОХОДИТЕ НА ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ. БЕЗРАБОТИЦАТА Е ВЕЧЕ НУЛЕВА,СТРАНАТА Е ВЪВ ФИНАНСОВ ПОДЕМ И ИКОНОМИЧЕСКА СТАБИЛНОСТ. УВЕЛИЧЕНИ ЗАПЛАТИ И НАМАЛЯВАЩИ ЦЕНИ НА ВСИЧКИ ПРОДУКТИ- ТОВА СЕ НАРИЧА ДЕФЛАЦИЯ И ПОВИШАВАНЕ НА ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ. ВСЯКО СЕМЕЙСТВО С 2-3 АВТОМОБИЛА, ГОРИВАТА НА НИСКИ ЦЕНИ МАЛКО НАД 2 ЛВ. ЛИТЪР, ПЛАЗМИ,СМАРТФОНИ ЗА 1500-2000 ЛВ. ,ЛЯТОТО ВСЕКИ ХОДИ НА ПОЧИВКА БИЛО В СТРАНАТА ИЛИ ЧУЖБИНА. ВЕСЕЛИ,ЩАСТЛИВИ И УСМИХНАТИ ХОРА ПО УЛИЦИТЕ,ПРЕПЪЛНЕНИ ЗАВЕДЕНИЯ. И ТОВА САМО ЗА 7 МЕСЕЦА ОТКАКТО Е НАЧЕЛО КОАЛИЦИЯТА. ИСТИНСКИ ДЪРЖАВНИЦИ СА НА КОРМИЛОТО НА СТРАНАТА- БОЙКО,ЦЕЦО,ВОЛЕН,КРАСИ КАРАКАЧАНОВ,ВАЛЪО СИМЕОНОВ. БЪЛГАРИЯ Е БЛАГОСЛОВЕНА ОТ БОГ ЧЕ НИ ИЗПРАТИ ТЕЗИ ВЕЛИКИ ДЪРЖАВНИ МЪЖЕ КОИТО ВДИГНАХА ДОХОДИ,ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ И СТАБИЛИЗИРАХА ЦЕНИТЕ. ГЕРБ- ПОБЕДА- ВИНАГИ!
4
Гелосаният като разпродаде читавото от "Лудогорец" и като върне на държавата това, което е останало от БМФ - Варна могат и да се съберат 55 милиона, така че господин вицепримиер действай смело!!!
5
най-накрая да се види, че има и Държава в тази прекрасна страна. Ако го докарате и до края и има осъдителни присъди за тези гелосани башибозуци..., доста позитивни неща предстоят в страната.
6
БРАВО на В Симеонов!!!!!1 Наглият , гелосан Домусчиев заслужава да бъде претръскан и от ДАНС и от Инспекцията по труда!!!! Робите му в Биовет -Пещера бачкат на 3/три/ смени за мизерните 580-620 лв, а този наглец пътува с "Майбах"!?!?!?????
7
Ако Кирил Домусчиев е на мястото (да го приемем за факт, колкото е несретен да е фактът!) на този грозен и много семпъл патрЕот по-горе? Какво би станало? От нищо, нещо би станало. Само на база здрав разум и в плюс интелект. Кириле Домусчиев, кандидатирай се и за националния отбор на съвкупна България! Хайде и най-после! Че всички българи да видят добро! Ако трябва в края на краищата, бразилци да играят вместо нас. Но ръководени по твоя начин! Не че е гениален, но на здрава основа е. Каквото и друго да се говори! От разни патрЕоти, като онзи по-горе.
8
Вице, това не е да сменяш изгорели кабели на кораба, с командировани,полицаи в личното мотелче,има много хляб да изядеш да стигнеш Гелосания
9
Винкел, вкарай му го яко и без гел, защото ме кара да се шибам с мургави мъже.
10
СЛЕД КАТО НАСКОРО ИЗЛЯЗОХА СТАТИСТИЧЕСКИТЕ ДАННИ ЧЕ ЖИТЕЛИТЕ НА СОФИЯ СА НАДМИНАЛИ ПО ЖИЗНЕН СТАНДАРТ И КАЧЕСТВО НА ЖИВОТ ГРАЖДАНИТЕ НА ДРУГИТЕ СТРАНИ ОТ ЕС, НА РЕДОВНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ПРЕЗ 2021 ГОД. ПРОЛЕТТА ПАРТИЯ ГЕРБ ЩЕ ИМА ПЪЛНО МНОЗИНСТВО ОТ 121 ДЕПУТАТА. В МОМЕНТА СМЕ С 95. ДО 2021 ГОДИНА И ЖИТЕЛИТЕ НА ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ ОТ СТРАНАТА ЩЕ СА НАДМИНАЛИ ПО СТАНДАРТ ГРАЖДАНИТЕ НА ЗАПАДНО - ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРАНИ. ХОРАТА ВИЖДАТ И ЧУВСТВАТ ПО ДЖОБА СИ ВИСОКИЯ ЖИЗНЕН СТАНДАРТ ОТКАКТО ГЕРБ И ПАТРИОТИТЕ СА НА ВЛАСТ. 2021 ГОДИНА ГЕРБ МОЖЕ ДА СЪСТАВИ ВЕЧЕ САМОСТОЯТЕЛНО ПРАВИТЕЛСТВО,НО СЛЕД КАТО ПАТРИОТИТЕ СЕ ОКАЗАХА ЛОЯЛЕН ПАРТНЪОР ОТНОВО ЩЕ БЪДАТ ПОКАНЕНИ ВЪВ ВЛАСТТА С ВИЦЕПРЕМИЕРСКИ И МИНИСТЕРСКИ ПОСТОВЕ. А ЕСЕНТА БОЙКО ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ И ЩЕ ПРЕДАДЕ ПАЛКАТА НА ПРЕМИЕР НА ЦЕЦО ЦВЕТАНОВ. ГЕРБ- ПОБЕДА- ВИНАГИ!
11
За справка:завод Балкан Ловеч 6000 души персонал.Приватизация от сем. Домусчиеви.На днешна дата работещите дали наброяват повече от 50-60 човека,може и по-малко?!
12
Vsichki propadnali seliani podkrepiat Simeonov, no te gorkite ne praviat razlika mejdu obor i normalen dom, mejdu kochina i hotelite na Simeonov....
13
до Vazmutena- много си умна, преливаш от овчи мозък!!!!!!!
14
Бойко пудел си намери, кръсти го Валери! Валерката дълго се въртя докато намери път във власт, на Адолф Сидеров бе сол ташак, докато го натириха в глух сокак! Пудела Боков тъй лесно се не отказва, че сладък е кокалът горе във власта. Патриотари продажни , коалиции правят с лица до вчера смятани за врагове, днеска обаче зад ушите ги галят и слушат кротко, като малко дете! Цар Тиквоций се прави, че не разбира, но всъщност умело със тях си жонглира! Поставя ги, като пешки където си ще и се прави на глупав и не разбрал, когато се разрази някой скандал! Нали на Тато беше пазвантин и добър ученик, където трябва се снижава, като малък мъник. Когато е време време мъдър да играе на Царя Лъжец да подобава се старае! Така със селска хитрост и бандитско безцеремоние управлява ни "мъдро" в това беззаконие! Валерка, ако си истински патриот а не патриотар, настани военните и полицаите без пара, като дар! Да ама не ти стиска, че душата ти е вързана със сезал и келепиреца ще е от ден до пладне, "скъпи" селски сандал т.е. цървул! На това му се казва преразпределение на баницата, но по мутренски. Ясно е, че по същият начин и гелосното Лице е получило БМФ. Сега едни бандити, се опитват да откраднат заграбеното от други бандити, тъй, като имат подкрепата на главноят Бандит Б.Б.
15
DA SME VIDELI REZULTATI OT DEYSTVIYATA NA TOYA COVEK? OT VSICKO, KOETO E NAPRAVIL VIDYAHME SAMO EDIN REHAV PLET NA BILGAROTURSKATA GRANICA. INTERESNO NA KOE KKAZVATE BRAVO?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

- Идва зима, а аз съм пред дилема дали да си купя нови зимни гуми за джипа или за същите пари някакъв „Опел“ със зимни гуми?

няма нови новини
Днес: 113
hot
най-четени новини в момента
сега
2173
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! "Мис Силикон" Анна-Мария Чернева проговори за отношенията си с бохема Христо Сираков: Много го обичам, но...
x
И ТОВА ГО ИМА! котаракът Румен издаде книга за живота си
x