Вход
София
Времето в София 16 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Валери Симеонов: Грантаджии и клакьори искат да ми направят медийна екзекуция. Държавата се управлява от две телевизии - Нова и БТВ, извинете се!

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Валери Симеонов: Грантаджии и клакьори искат да ми направят медийна екзекуция. Държавата се управлява от две телевизии - Нова и БТВ, извинете се!

на 07.10.2017
4584
46
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Валери Симеонов: Грантаджии и клакьори искат да ми направят медийна екзекуция. Държавата се управлява от две телевизии - Нова и БТВ, извинете се!
Автор: ПИК
07.10.2017
46
4584

Вицепремиерът Валери Симеонов поиска извинение от „медийни недоброжелатели, организирали клеветническа кампания във всички национални телевизии“. Това е станало след гостуването му в сутрешния блок на Нова тв. 

Ето какво написа той:

За втори път от приемането на вицепремиерската длъжност съм подложен на мащабна организирана клеветническа кампания от най-големите медии в страната. Разбирам, естествено, породената омраза и неприязън към всеки, който си позволява да има собствено мнение и да го отстоява, особено ако той е на ръководен пост. Това става в една среда с предварително разпределени роли и „порции на властта“ – каквато беше медийно-политическата среда в България доскоро. Но не мога да приема, че някой друг, освен органите на правосъдието, ще раздават присъди, оценки и квалификации или пък ще си присвоят правото да говорят от името на цялата журналистическа общност.

Повод за горното е участието ми в „Тази сутрин“ на Нова телевизия вчера, което стана възможно след упорито настояване на продуцентката на предаването, въпреки че не питая особено уважение към този блок и съм отказвал участия в продължение на месец и половина (17 август 2017 г.). Близо 4 часа след приключването на динамичния ми разговор с Виктор Николаев мои медийни недоброжелатели организираха клеветническа кампания във всички национални телевизии и в голяма част от новинарските сайтове, приписвайки ми престъпление, което не съм извършил. Всеки непредубеден зрител може да пусне записа и да се убеди с очите и ушите си, че това е грозна лъжа и сталинистко заклеймяване.

Това се случва за втори път. В началото на мандата ми, в. „Сега“ ми приписа непроизнасяни от мен изречения, за което днес са дадени под съд.

Клеветническата акция на в. „Сега“, освен на мен, създаде проблеми и за държавата от дипломатическо естество. Тогава отново всички „прогресивни“ клакьори и грантаджии гракнаха в един глас, опитвайки се да организират медийната ми екзекуция.

Сега случаят се повтаря. Заявявам категорично – на никого не се извинявам, не се и „оправдавам“, както написа една синя малотиражка.

Напротив, адвокатската ми кантора изисква записите от всички телевизионни предавания на bTV, Нова, БНТ и БНР, в които съм оклеветен с изрязани от контекста думи, в повечето случаи без да е отразено личното ми мнение – основно и задължително изискване в телевизионната журналистика. Липсваше позиция и на засегнатото лице, за което се твърди, че е било заплашвано. Нещо повече, няма никакви оплаквания от него както в медиите, така и в прокуратурата. Само последните две нарушения на журналистическите правила безспорно доказват тенденциозността и целенасочеността на кампанията. По тази причина, настоявам незабавно да получа извинения от Нова телевизия, bTV, БНТ и БНР. В противен случай ще защитя правата си по съдебен път.

И накрая, за информация на самонадеяните телевизионери – свободата на словото не е право само на журналистите, свободата на словото е право и на всички останали граждани в едно демократично общество, в т. ч. и на политиците. Никой не може да ме накара да говоря по въпрос, по който не желая да коментирам или който считам, че е глупаво или опасно за националната сигурност да се обсъжда в национален ефир. Това е мое човешко право и няма да позволя на никой да посегне на него.

Не мога да приема, че скърцащи със зъби от злоба журналистки ще ми дават оценки и квалификации или че трябва да търпя обиди и намеци, само за това, че са ме поканили в някое студио. Това е причината да не приемам всички покани за участие към мен или покани за интервюта. Апелирам към публичните лица с достойнство да не забравят, че и те имат човешки права и да ги отстояват твърдо и безкомпромисно. За съжаление, няма съмнение, че живеем в държава, управлявана от две телевизии и от медийни кукловоди, от които треперят дори най-големите политически партии.

Давам срок за извинение 24 ч.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(46)
1
ами защо ходиш по телевизионните студия аз бьлг телевизии не гледам на кого говориш кои те слуша хак да ти е
2
Bravo
3
Абсолютно смислени аргументи! Атаките срещу него и срещу Тодоров, недоброжелателно и агресивно опаковани в ''посегателство'' срещу свободата на словото. Една тема, към която не са съотносими двата случая. На обсъждане трябва да бъде подложена т.н. '' разкрепостена'', булевардна журналистика, която е далече от професионализма. Подобна журналистика е присъща на изхабени и непрофесионални журналисти.
4
БРАВО СИМЕОНОВ - ХИЛЯДИ ПЪТИ БРАВО , ТИ СИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН, МИСЛЕЩ ЗА БЪЛГАРИЯ И НЕЙНОТО РАЗВИТИЕ. ЖУРНАЛИСТИТЕ В ПОСОЧЕНИТЕ ОТ ВАС МЕДИЙ НЕ МОГАТ ДА СЕ ПОМИРЯТ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ТРЪГВА В ИКОНОМИЧЕСКИ ВЪЗХОД.
5
С рубли ли плащаш на адвокатската си къща, бе кавказки небългарин, башибозук?
6
С крадено желязо от Дебелт плаща.
7
Тоя неграмотен татаро-черкезин се е взел много насериозно, а не си дава сметка, че е пълен въздух под налягане и некадърник като своя любим Бай СУДЖУК. ОСТАВКАТА 3 е спасението за България.
8
Как армията му плаща по 70лв на нощ в хотелите му,да спят войници от охраната на границата и колко пари е взел от нашия джоб? Да каже как от 1992 до 2010г без да плаща нито стотинка лицензи е излъчвал кабелни програми над 200 броя плюс 20 канала само гейпорно! /Това го казваше сегашния му другар Волен Сидеров/
9
Гащите ти са отдавна свалени мекере Симеонов!
10
Браво . Трябва ли журналистите да са над закона ? Защо другите да не могат да изразяват мнението си свободно а трябва да се съобразяват със сценария на продуцента говорещ в ухото на водещият ?Има ли проверка от НАП на доходите на Виктор Николаев по сигнал на Николай Бареков и опитва ли се водещият от НОВА ТВ да се изкара жертва на системата и политиците с цел лична облага ?
11
МНОГО ТОЧНО, ВАЛЕРИ!
12
Браво - така е. Държавата ще се оправи, когато властта, ерго Бойко, спре да обръща внимание на "авторитета" на двете тъпанарски телевизии Нова и БиТиВи.
13
Алоууу, отдавна никой не ги гледа бе
14
БЛАГОДАРЕНИЕ НА ДВЕТЕ ТЕЛЕВИЗИИ ---БТВ И НОВА , КОЙТО ЗАБЛУДИХА НАРОДА ДА ИЗБЕРЕ РУМЕН РАДЕВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ. КАРАКАЧАНОВ Е МНОГО ПО ПОДХОДЯЩ ОТ РАДЕВ. ТЕ РАБОТЕХА ТОГАВА , КАКТО И СЕГА ПОД ВЪНШНИ ДИКТОВКИ И ВИНАГИ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ.
15
До тук има 10 коментара. Спрете да си хабите времето с този мангал. Сигурно сте виждали какво прави всеки циганин, след като му сложат нашивка. Иначе едно е абсолютно сигурно, Валчо циганина е по прост дори и от най простия, имам предвид главния шайкаджия.
16
Защо ни занимавате с това мекере и предател?
17
Ти па за какъв се мислиш би Медан рудник да ти се извиняват. Извини се бе . Айде изчезвай по кабеларките че н и писна от мангалсктата ти мутра.
18
Валери Симеонов Балевски си крие фамилията,защото е син на Генерал Балевски от Трудови войски е бил баща му,а сега се пише голям демократ! 70лв на нощ на един войник му плаща държавата и му ги водят в хотела с ЗИЛ камиони военни това е истината
19
Не съм скърцащ със зъби от злоба журналист, но се отвращавам от такива наглеци на ръководна служба.
20
Абсолютно вярно и точно. Хора, опомнете се! това ли са авторитетните журналисти на България? Не гледайте тези 2 телевизии, бойкотирайте ги.Аз отдавна телевизия не гледам. Браво Симеонов! Ти си истински Българин и достоен човек.
21
Браво на Валери!
22
БРАВО ВАЛЕРИ! ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ИМА СВОБОДА НА СЛОВОТО,СЪДИ ГИ ДО ДУПКА ТЕЗИ ПРОДАЖНИ РУБЛАДЖИЙСКИ ТВ.
23
Браво на г-нСимеонов,истински патриот,а не мекере като вампира Иончева
24
Продажни и тъпи журналя. БТВ , Нова са върха на пирамидата на глупостта.
25
Поръчкови продажни телевизионери криещи се зад маската на борци за свободното слово.
26
Прав е Симеонов. Браво. ! Вън на лигли те. От. Нова и бтв
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
Ела да ми го нахакаш в спинозния червен ан|ус!
29
Този човек е психически болен , а вицепремиер. Всички видяха гримасите му след думате Викторгейт. Абсолютни боклуци ни управляват, а хората си мълчат.
30
между балевски и а,тодоров има ли разлика
31
Наглец имитиращ родолюбие.Плашещия баби по границата,а сега и журналист.
32
Предателю,замълчи! В Казанлък нямаш вече организация, всички те напуснаха! Никой вече не ти вярва!!!
33
Спомня ли си някой, че БТВ почти 20 години лъжеха народа кой е истинския им собственик. И тези лъжци тръгнали да раздават морал.
34
Валерката е АБСОЛЮТЕН ПОМИЯР.Неговата работа е като на попа: СЛУШАЙ МЕ КАКВО ГОВОРЯ, А НЕ МЕ ГЛЕДАЙ КАКВО ПРАВЯ....БОКЛУК.
35
Между другото ако съм на мястото на ПОМИЯРИТЕ от босфорТВ, и НОВА KУPB@, ще съдя ПОМИЯРА-МАНГАЛ валерката.Ще го съдя до дупка.
36
В една нормална държава министри и депутати не са от сутрин до вечер по ТЕЛЕВИЗИННИТЕ СТУДИА и участват в сценариите на ловки манипулатори и търсещи скандали журналисти. Спрете с това безумие! Направихте телевизионни водещи милионери, които само трупат пари, апартаменти, коли .. Назначете говорител на Министерски съвет, а останалите министерства да си назначат читави говорители, които в определен ден на седмицата за всяко министерство да дават брифинг и в определени случаи извънредно. Всяко министерство си има място където се провеждат брифинги и се кани пресата. Да се забрани ходенето по телевизионни студиа на министрите и членовете на политически кабинети. Брифинг министри трябва да дават само в Министерски съвет след проведено заседание. Време е министър-председателя да сложи ред в безмислените телевизионни изяви на своите министри!!!!!!!!
37
Сливенският пeдераст открадна милиони от строежа на кирливата телена ограда.
38
Не става ясно къде точно е изографисал словото си. Та да го сложат нейде - да се чете.Слабообразованите мъже обичат да пишат. С чужди ръце. А още повече - с чужди слова.
39
Не само тези медии, които сте изброили са комунистически ръководени от примитивни руснаци за утвърждаване на кремълската пропаганда. БНТ и БНР трябва да бъдат незабавно закрити, понеже тези медии ги издържа българската държава и руската пропаганда е на наш гръб. Що се отнася до водещите на медиите нарочно се избират не особено грамотни хора, които имат наглостта да се наричат журналисти и са поставени там не случайно. Медиите винаги са изопачавали информациите и заплашвали всеки, който се осмели да ревизира руската пропаганда водена от български комунисти и милиционери. Тяхната заплаха беше съдът и успяваха да осъдят всеки, който им се опълчи, понеже там са верни техни хора. Затова те оказваха яростна съпротива срещу промените в съдебната система. Въпросът е, дали ще устоите и дали ще успеете да се преборите с тези руски и български комунистически главорези.
40
Простотията е професия, която те води право в целта - при парите, в политиката. Тям няма ляво и дясно. Има само пари. Патриотични пари.
41
Валери Симеонов Балевски “елтехникът от Дебелт“ какво ли умно може да измисли?
42
vreme e Ostavka
43
ОТКРИТ И ПРЯМ, БРАВО ВАЛЕРИ! РАЗБИЙ ДУХАЩИТЕ ЖУРНАЛЯ!
44
Трътттт.....и замириса на Валери Симеонов-демек на мазни изпражнения!
45
Валери Симеонов да не забравя, че е вицепремиер и да престане да се конкурира с Антон Тодоров по грубост, арогантност и заплахи от позиция на властимащ. Толкова се е опиянил от властта и самозабравил в еженето, че прилича на въшка върху лед. Да не забравя, че никога повече няма да бъде избран, защото нагло излъга своите избиратели като последния измекяр
46
И да спре да краде от бутафорната ограда, кирлив скатаджия.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

Срещат се двама директори за обмяна на опит. Единият е на българското предприятие „Електрон” г-н Петров, а другият – на японското предприятие „Електрон” – г-н Тагава. След уводната част г-н Петров задава въпрос на японския си колега:
– Господин Тагава, колко души работят във вашето предприятие?
– Осем. А във вашето, Петров?
– В нашето – девет.
Цяла нощ Петров не може да мигне: „Що го излъгах япончето, като нямам никаква полза от това. Трябваше да му кажа, че осемстотин души сме само администрацията”.
Но не спи и японецът, а си мисли: „Какво ли работи този деветият българин в тяхното предприятие?”.

няма нови новини
Днес: 71
hot
най-четени новини в момента
сега
2122
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! "Мис Силикон" Анна-Мария Чернева проговори за отношенията си с бохема Христо Сираков: Много го обичам, но...
x
БОЖЕСТВЕНО ЧУДО! Уникален празник е днес, ето защо денят е толкова мистичен
x