Вход
София
Времето в София 9 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Васил Иванов шокиращо пред медията ни: Генка Шикерова копира стари мои предавания. Какво работи Бенатова? Ходи по командировки. Тя е особено злобна

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Васил Иванов шокиращо пред медията ни: Генка Шикерова копира стари мои предавания. Какво работи Бенатова? Ходи по командировки. Тя е особено злобна

на 20.04.2017
5861
35
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Васил Иванов шокиращо пред медията ни: Генка Шикерова копира стари мои предавания. Какво работи Бенатова? Ходи по командировки. Тя е особено злобна
20.04.2017
35
5861

Васил Иванов разбуни духовете в медиите преди дни, след като заяви, че напуска Нова телевизия заради цензура, налагана му от шефката на новините Дарина Сарелска. Той я обвини, че е пазила свои роднини от разследвания. Пред ПИК журналистът разкрива още сензационни подробности и скандални практики от работата в Нова телевизия.

 - Г-н Иванов, успяхте да разбуните духовете сред журналистическата гилдия. Как понасяте атаката на вече бившите ви колеги от Нова телевизия?

- Аз се чувствам нормално, защото не се учудвам от никой от тях. 

- Да разбираме, че сте очаквали подобна реакция?

- Да, даже казах на близките ми, когато във вторник си подадох оставката, молбата за напускане, че това за мен ще бъде разпети вторник, не се знае дали ще успея да възкръсна. Очаквах да ме разпънат, защото ще им наруша омертата. Това бяха буквално думите ми към жена ми.

- В този ред на мисли близките и семейството как приемат всичко това?

- Приемат го спокойно. Покрай мен са свикнали да има проблеми, напрежение. Но не съм учуден от приятелките на Дарина Сарелска, които си доведе от Би Ти Ви.

- Тя ли е била вризката, за да дойдат в Нова тв Ани Цолова и Виктор Николаев, а по-късно и Генка Шикерова?

- Те се познават. Ходят си по почивки, на море заедно. За Виктор нищо не мога да кажа лошо. Виктор го познавам от много време. Той беше още в Дарик, аз пък бях в радио Експерс. Това беше преди 20 години. За него нищо лошо не мога да кажа.

Миролюба Бенатова обаче не ме учудва изобщо. Тя дори е писала… Аз винаги съм бил с нея на „здравей, как си…“. Тя обаче винаги със злоба се е отнасяла към мен, с някаква омраза. И това е така, откакто я помня, откакто се познаваме.

Иначе Ани Цолова и Генка Шекерова за същите неща, които сега показвам, примерно за някой кмет или друг случай, подобни записи, подобни връзки, казват: “Този е корумпиран, този е престъпник…“

Сега показвам същата схема и се нахвърлят срещу мен. Никой даже не се обади и да каже: „Васко, какво става… Така и така…“ Никой от тях явно не предполага, че има възможност 0,1% шанс да съм прав. Никой не се обади. Макар че в изминалите дни има хора от Би Ти Ви, които дойдоха и ме питаха какво точно става. Обясних им. Имам и над 50-60 лични съобщения от колеги от Нова тв, защото никой не смее да пише официално, макар и в социалните мрежи. Иначе коментира само една група около Сарелска. Тя си ги доведе, тя си ги толерира. Праща си ги непрекъснато по командировки…

Примерно, Миролюба какво работи? Работи да ходи в командировки. Да прави интервюта как живеят българите в Америка, например. Все по хубави места. Общо взето не ме учудва реакцията. Не ме учудва и реакцията на Сарелска.

- Създава се впечатление, че двамата не сте мелили добре брашно заедно. Визирам отношенията в чисто работен план?

- Познавам я тази жена. По същия брутален начин се държи и когато стане въпрос и за работа. Ще прочетете в различни статии във вестници, защото тя е цитирана от фейсбук страницата си, където казва: „Аз не съм правила материали за моя девер, а Васил Иванов за своя кум – да…“ Така…

- И това, което вече е известно, е, че вашият кум работи на автомивка в „Бъкстон“…

- Да. Кумът ми се казва Станислав Богоев и е мияч в автомивка на бул. „Бъкстон“. Можете да отидете да го видите. Какъв материал да правя за моя кум? Имаме и обща снимка с него от мача на Левски с ЦСКА, който бе скоро, и се радваме. Това е моят кум. Какъв материал да правя.

И сега. Тя, Сарелска, отнякъде твърди, че на мен бившият главен секретар Георги Костов ми е кум. Значи става въпрос за човек, който говори, че аз съм нарушавал стандартите при проучване на новините, а в същото време изплясква директно в публичното пространство абсолютно невярна новина. Фалшива новина.

- И от думите й се разбра, че скоро ще се видите в съда?

- Ние ще се видим в съда задължително и то не само веднъж. Още другата седмица адвокатът ми ще заведе поне две дела. Едното ще е за разпространяване на абсолютно невярна информация, а другото за клевета. За думите й, че съм бил поръчков. Какви поръчки? Какви папки съм носил? Аз съм готов да седнем на детектор на лъжата. И там да се установи дали аз някога съм взел и една стотинка за нещо. Техниката вече е на супер ниво, така че ще стане ясно бързо.

Взел съм стотинка и изпълнил ли съм поръчка някога. Това първо.

Второ, нека се установи тя по какъв начин е предавала информацията за разследван от мен кмет. Тя прикрива това с думите: „Не съм говорила, не съм…“ В разговорите обаче се споменава нейното име и телефона на кмета, а тя предава чрез девера си информацията. Девер й е депутат. Той предава в разговорите чрез нея какво имам аз за него. Същият депутат Недялко Славов. Нещата ги има в делото. Ако не са направили някаква схема да ги издърпат, би трябвало да са там. Знае се и името на прокурорката, която дойде ни показа това дори без да сме я питали.

Нека и тя ме съди, но аз ще я съдя със сигурност нея. Аз още не мога да си обясня как човек, който довчера казва по какви стандарти се разглеждат и правят разследвания… Какви правила, какви стандарти… Пълни глупости.

Има едно събиране в петък между мен, Марин Николов и Антон Събев, вече и с Генка Шикерова. Вижда ме се за 15 минути, за да каже кой докъде е стигнал с нещата, които прави. Какво става и какво има. Това е.

Генка Шекерова нито веднъж не е питала или да обсъждаме какво и как. Примерно тя ще прави някакъв материал. Генка Шикерова дойде и вече направи два материала абсолютно копие на мои неща отпреди 5-6 години. За Бърза помощ – едно към едно. Тя ги беше гледала моите репортажи – за подслушването на радиостанциите и за бензина. И двата материала са копирани. Но това е друга тема.

Значи. В последната седмица, миналата, три дни съм стоял с една папка пред кабинета на Сарелска. По телефона я молех да се видим и да говорим. Тя ми каза, че когато намери време, ще ми каже. Влиза си в стъкления кабинет, среща се тоя и оня, а аз стоя и чакам да ме приеме. Исках да й обясня защо е хубаво да се реагира за един съдия, който ще застане с лицето си пред камерата и ще разкрие афери и корупционни схеми в съд. Човекът носи и всички документи, които са необходими.

- И това нещо увисна във въздуха?

- Да. Увисна във въздуха. Аз със сигурност ще го направя този материал някъде. Аз не искам да разкривам случаите, които ми е спряла, защото в момента, в който отида на друго място, тези неща ще видят бял свят. Ако сега ги кажа хората, които са правили далавери, ще си покрият. Какви папки съм носил, какви неща… СРС-та съм взимал. Да ги докаже. Главният секретар на МВР, бившият всъщност, ми бил кум. Георги Костов ми е приятел от 20 години. Още като полицай в отдел убийства на 9-то районно. Покрай работата ми се познаваме и сме приятели. Човекът ме покани на сватбата на дъщеря си. И с много други полицаи се познавам.

Ето, вижте. Хора, които лъжат, че има стандарти за проверяване на новини, обвиняват ме, че съм записал колегите си незаконно. В същото време Сарелска разписа фактура за купуването на нови 9 скрити камери, за да се работи с тях. За може аз и колегите ми да записваме с тях и да си вършим работата. Значи ние можем да записваме други хора, които в обикновен разговор пред камера няма да кажат никога реалните неща, със скрита камера.

А сега тя ме обвинява мене, че съм записвал колеги, че съм си направил застраховка. Това е. Гилдията ме напада яко. Не мога да си го обясня. Когато си мъж, си държиш на думата, нали така. Тя ги е събрала и им е казала да пишат на страниците си във Фейсбук. На Марин Николов му казах, че ако не беше пуснал тези глупости, ако не се правеше на умряла лисица и да се прави, че не знае нищо, нямаше да пусна записа.

Сподели:
свързани новини
ПЪРВО В ПИК! СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗПАЛВА! Васил Иванов подпука с нов пост Сарелска, Цолова и Бенатова ПЪРВО В ПИК! СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗПАЛВА! Васил Иванов подпука с нов пост Сарелска, Цолова и Бенатова
Скандалът, който тресе медиите от два дни, продължава с...
на 20.04.2017
Напиши коментар »
(35)
1
Компексара оплю всички, Михнева в гащи. "дето ида мамо, все ма бият"
2
Комплексар оплю всичк, Михнева в гащи."дето ида мамо, все ма бият"
3
Свиркаджийките станаха елитни джорналис"kи.
4
Тоя лилипут се взе много на сериозно, но едва ли си дава сметка, че след всичките му простотии едва ли някой ще го вземе на работа, а е очевидно, че няма капацитет да работи сам за себе си.
5
Това са цъфнали цветета и трябва редовно да се опрашват. И опрашвайки ги,някой им прави живота хубав. А Васко се поизложи с тия негови записи. Не му вършат услуга. Напротив-вкара си автогол...
6
Продажните ПРОСТИТУТКИ от Нова - Цоцолова, Бенатова, Шукерова, В.Николаева и ГЕРБерастката им шефка са доказателство за "независимостта" на българската журналистика и причината да сме на 197-мо място по отношение свободата на СЛОВОТО! Махнах Нова от ТВ пакета! Такива журналистки само да искате - Още не са я качили на джипа и тя му сваля ЦИПА!!!
7
Този така наречен разследващ журналист какво очаква в бъдеще - с това яко маскарене на колеги - сигурно и приятели какво очаква - кой работодател ще му се довери.Аз не бих - веднъж калтак - за дълго калтак.Васко, не може с тези методи да се защитаваш - независимо какво работиш.Това е непочтено, долно, нечовешко.Приличаш на човек който е поискал нещо - не го получава и всички са маскари.Още няколко дни емоции и ще осъзнаеш какви си ги сътворил.Едва ли в БТВ или друга телевизия ще ти дадат този шанс - с Марин да разследвате и епизодите да ги гледаме многократно.За всичко което казваш няма доказателства и неистово молиш за детектор.Провали се.Нямам идея как ще излезеш от този батак който така злобно сътвори.Успех.
8
Комунистическите соросоиди побесняха, че Васил им разкри корупцията и слугинажа към власта.
9
Цялата държава и светът пламнали а ние обръщаме внимание на някакъв журналист с много слаба обща култура и злоба !!! Айде стига вече!!!!!
10
Навсякъде си ги има тези гнезда на оси, които се опитват да движат света, но се намира и някой да им развали муаабета, разбирай приятелското щастие. Не става така за едни да може, а за други не!!!
11
Васко се е доказал през годините като мега принципен и точен човек! Рано или късно това щеше да се слуичи, защото цензура ИМА! А реакцията на довчерашните му колеги напъно доказва правотата му.... Нека седнат на детектора на лъжата ако всички са много сигурни в твърденията си и да видим. Но няма да го направят, защотот знаят какво ще излезе. Надявам се Васко да излезе победител от тази ситуация за да може поне веднъж правотата да възтържествува!
12
аве те всички журналистки от нова били тролчета тук.
13
Hora, osaznajte se.............Bulgaria se zagrobva ot mutrite!|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| |||||||||||||||||||||||||||||||||||| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
14
Човек, който е на ниво да се свърже със Слави не мисли доброто на страната, нито на народа.
15
този кокошарник от нова само кудкудякат по фийсбук , много ограничени кокошки , то се видя , кой им слуша кудкудякане а златоградската кокошка най много кудкудяка
16
Много злоба и ярост излиза от този журналист. Независимо от причините, поне да държи на достойнството си като мъж, а не това махленско и сеирджийско цапане на бившите си колеги. Само той стожер на истината , само той свестен ! Ако има такива претенции, няма да записва противозаконно, умишлено, без знанието и съгласието им колегите си. Все едно е агент на ДС от славното ни минало.
17
браво на васко , че им разтури кококшарника , но както се вижда рибата е вмирисана от главата , самите шефове са се заиграли с партиите , е тази златоградката, ако може да покрие ще покрие някой баджанак . Ще ги махнат тихомълком след време като утихне скандала , че много се орезилиха с тези листчета и прочее
18
Каква свежа и приятна телевизия беше нова преди инвазията на ана цолова и приятелската й дамска компания. Сутрешният блок беше спокоен, водещите Калина Крумова и Христо Калоферов - усмихнати, с чувство за хумор. Нищо не остана от онази лекота. Сега сковаността от бтв се прехвърли в нова, явно че си върви с хората. И друго - хубаво й беше на нова тв да се хвали, че в редиците си има такъв разследващ журналист като Васил Иванов, награждаван, разпознаваем, доказал се като име и най-вече зрителите го уважават. Не е красиво така бързо да се откаже от него. По-добре интригантската групичка да се махне, а стойностният журналист, който прославяше името на нова тв да бъде защитен. Като зодия Стрелец като един Дон Кихот, Васил Иванов застрашава себе си, но не спестява истината...
19
Който го познава, знае, че е принципен и точен човек и няма нищо общо с тая шайка некадърни и продажни лелки, които се взеха на сепиозно! Познавам гилдията и оценките му за тези жени са точни...Прав е и за Виктор- много по- добър човек и професионалист!Браво, Васе- ти си навреди на себе си, но хвърли камък в блатото и част от старите жаби ще бъдат сменени с нови лица!
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
Г-н Иванов може би има неща с който може би не се харесва на определена аудитория,но какво да кажем за голямата журналистка Цолова с какво може да се запомни с тъпи въпроси и постоянно показване на немаловажни случки с тротоари,неправилно паркиране ,изпреварвания и пр.,повтаряни многократно или държани в ефир за време да му се ...на човек-това ли е журналистика,колко предавания има извън ефир на място извън стола си.А за Бенатова пълен смях,тъпи предавания за много пари направени от Англия и Америка.
22
ОПЛЕЛИ СТЕ СЕ КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА......................И ТИ НЕ СИ СТОКА ЗА ГЛЕДАНЕ...............ГА ЯДЕ КИФТЕТА МЪЛЧА СЕГА ТЕ НАТИРИХА И ВРЕЩИШ.............ДОБРЕ ЧЕ ГЛЕДАМ САМО НОВИНИТЕ ПОНЯКОГА И ДРУГО НИЩО....
23
Поредното доказателство , че ЖУРНАЛИСТИКАТА и ПРОСТИТУЦИЯТА са синоними. Платените к-урви , прескачащи от телевизия в телевизия и все с отлични заплати. Уж репресирани и цензурирани , а радващи се на охолство и привилегии. Бенатова , Шикерова , Цолова ....способни ли са да ВИЖДАТ и КАЗВАТ истината ?! Способни са май само да се хвърлят на амбразурата ,за да пазят топлите си и добре платени места. Отврат !
24
ЕДИН ЧОВЕК ,КОЙТО СЕ ВОДИ ПО СВИРКАТА НА НАЙ- ГНУСНИЯ,НАЙ- КОРУМПИРАНИЯ,НАЙ- РАЗБУЛНИЯ ЧАЛГАР СЛАВИ ,КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА!? ПОМИЯРИ--НИЩО ДРУГО !!
25
Що за глупости: Иванов се водел по акъла на Слави Пълен глупак си- просто единствено Слави му даде трибуна да каже праблемите открито, защото на Дългия не му пука..Всички други мълчат, а батака и обвързаностите са големи....А Слави не е саво чалгар, я а и ржкаджия- няма друго предаване, в което слда са гостували повече рокаджии от световни групи..А ти самият сигурно тяйно си щракаш с пръсти и се кефиш на чалга!
26
Всичко е за заблуда на народа,за да не гледа какъв секс,става в парламента.
27
Толкова самочувствие у тези женички - блггодарение на златните заплати! Такова пренебрежение към зрителите - фриволно облекло, фриволно държане, особена интонация /най-вече при Банатова, сякаш не й се говори много, но няма как../ То беше ходене от телевизия в телевизия и все за пари! Е, заслужили са си ги, вижда се!
28
ТОЛКО ПРОСТИ СЪЩЕСТВА С ОБРАЗОВАНИЕ НА ДЕТСКИ ДАСКАЛИЦИ И САМОЧУСТВИЕ НА НАЙ-СПОСОБНИТЕ ЖУРНАЛИСТКИ, ТЕ СА ПРИМЕР ЗА ЧАЛГА КУРТУРАТА В ТЕЛЕВИЗИЯТА, АМИ ЗАЩО ДА НЕ КАЖЕМ ЧЕ ТАКИВА СА И ЩЪРБЕВА И КРУМОВА, СЪЩИТЕ ПРОСТАЧКИ, ЖАЛКА ИСТОРИЯ, ЗАБРАВИХА КАК МУ ВЗРИВИХА АПАРТАМЕНТА НА ТОВА МОМЧЕ, ОДТЕЛНО МУ ПАЛЕХА КОЛИ, ДОКАТО ТЕ СИ КАНЯТ ЗАЛИЗАНИ ГОСТИ И ХАХО ХИХИ ПРАВЯТ ТЪПИ ПРЕДАВАНИЯ-ТАКИВА ПРЕДАВАНИЯ НЯМА НИКЪДЕ, ЧАЛГА КУЛТУРА, ЧАЛГА ТЕЛЕВИЗИЯ-ТОВА Е! А ВАСИЛ ЩЕ СИ НАМЕРИ РАБОТА НЕ ГО МИСЛЕТЕ!
29
ПОДКРЕПА ЗА ВАСКО! И аз не съм щастлив, че отиде при Дългия, защото му повдига сринатия рейтинг, но в случая е в сила китайската мъдрост: "Враговете на нашите врагове са наши приятели (временно!" ). Там намери трибуна в момента - там говори. Изказванията на Васко за Бойко Борисов автоматично прекараха разделителна линия с гологлавия от Учиндол. А за екранните кокошки №23 най-добре го е казал. За БЕНАТ-ова какво да говорим - самата фамилия говори какво може да очаква човек от подобен мелез...
30
Все някой трябваше да хвърли камък в тая кочина, т.е. блато на Нова, в която освен глупава и проста халтура на нищо друго не можеш да се спреш, да го загледаш поне, а да не говорим да ти стане и интересно. Тъпа телевизия и тя претендира за национална. По-зле е от доста кабеларки.
31
Куролюба да не разхожда минджата си по Америка, Англия и западна Европа, с да отива в Сирия и да ни предава новини от там!
32
Може да съм лилипут,ама мандръсам жена ти
33
Васко, има моята 100-процентова подкрепа! Давате ли му и вашата?
34
Целото Нова дошло да плюе тука. А във Фейсбук с лицата си не застават да ги кажат тези работи. Що ли? кОлтура, как що! Манталитет...
35
Явно коментарите тук са срещу заплащане, NOVA бая се изръси да се изкарат прави !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Началник на полицейско управление събира подчинените си и им казва:
- Господа, поради липса на време ще говоря без да мисля!

няма нови новини
Днес: 83
hot
най-четени новини в момента
сега
2405
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Волен Сидеров с гръмовен коментар за Орбан: Нападат го тези, които подкрепят педофилията! Патриотите с твърдо "за" Росен Желязков (ОБНОВЕНА)
x
Американски учени установиха, че планетата-джудже Церера е покрита с вулкани, от които е изригвал лед
x