Вход
София
Времето в София 28 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Война във футбола! Любо Пенев с жесток удар по БФС

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Война във футбола! Любо Пенев с жесток удар по БФС

на 15.01.2018
61446
9
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Война във футбола! Любо Пенев с жесток удар по БФС
Автор: ПИК
15.01.2018
9
61446

Кандидатът за президент на БФС - Любослав Пенев, разпространи отворено писмо до медиите, в които атакува остро действащото ръководство на Централата, както и други деятели, свързани с българския футбол.

Ето цялото писмо, без редакторска намеса:

"ОТНОСНО: неистините в зле-скалъпените комюникета на безимения писач от БФС в отговор на дадената пресконференция на 11.01.2018 г. в БТА

Първо искам да благодаря на големите спортни журналисти (те ще се познаят), за високата оценка, която дадоха на мен и целия екип, който взе участие в пресконференцията, и за тезите, които изказахме. За нас тяхното мнение е най-важното, защото това са хора, които следят процесите от десетилетия. От тях чухме следното:

- За първи път хора с достатъчно авторитет говориха открито за същинските неща в родния футбол;

- Не усетихме как минаха повече от 2 часа;

- Беше ни много интересно;

- квинтетът Пенев-Илиев-Дацов-Василев-Стоилов начерта в пъти повече насоки за развитието на футбола и извеждането му от най-дълбоката криза след края на Втората световна война, отколкото бяха изречени от Данчо Лечков, Атанас Фурнаджиев и Емил Костадинов за 12 години.

- За първи път някой има правилен поглед върху ситуацията;

- за първи път излизат мъжки момчета с имената и лицата си и разровиха раната;

- за първи път получихме внимание и ни се говорише за стратегии (краткосрочна, средносрочна и дългосрочна), развитие на ДЮФ, прозрачност, контрол, обучения, иновации, алтернативни финансирания, промени в правилници, правен и финансов контрол и мн.др.

- Футболът има бъдеще.

Сега към анонимните от БФС:

Прави изключително лошо впечатление, че си позволявате да използвате официалния сайт на БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ за предизборните си брътвежи. Това не ви е частна фирма или бащиния. Това е представянето на България пред света. Много, много на ниско ниво свалихте "Цар Футбол", господа. Този сайт е комуникационен канал със съвсем различни функции. Тук трябва да има много и полезна за развитието на футбола информация. След промяната на 16.02.2018 г. недоразвитото ви сайтче, ще се преобразува в платформа, отговаряща на национална обществена организация от най-висок ранг като интерес.

Иновации се казва, г-н Колев, ИНОВАЦИИ. Навсякъде ще се внедрят. Продължаваш с брътвежите.

Първо: Г-н Ники Илиев каза, че сега се занимават с футбол около 10 000 деца, пишете го във Ваш отчет. И обеща, че при правилна стратегия ще станат за 10 години - 150 000, което е около 30% от децата във възрастова граница - 5-17 г. Вие излъгахте в ефир, че е казал, че ще станат 20 000, пък те сега били 18 000.

Второ. Нямате си на идея какво означава елетронно управление на данни. Вижте в социалните мрежи, какво се изписа под коментара Ви, че имате електронно картотекиране. Прилагам 2 цитита на президенти на клубове от общо 687 аматьорски клуба, изграещи през този сезон:

"- картотекиране - 10 лева на състезател (общо на отбор около 220 лева - само за няколко печати и подписи - при положение, че масово играят нередовни състезатели, но делегатите си затварят очите)."

"- Аз като клуб участвах в U 19 какви са тези глупости. Един мач ни излизаше 1000 лева. Само в България на детски мачове може да ти искат по 200 лв. съдийски. ОХРАНИТЕЛИ и още какво ли не. 500лв. плащаме такса децата да играят футбол 5 и 7 за терени. В чужбина има по един съдия и той е безплатен. И какво ли още не. Да наистина помагат 3 топки от 15лв. И една мрежа. Някои получават и флагчета.... Жалка история".

Трето: За моите възнаграждения като национален селекционер. Нека поясним, че говорим за разходите на националния отбор. Ако твърдите, че аз съм ги получил, ще поискам да видя документите, където го пише, защото ме навежда на мисълта, че някой си ги е прибрал за моя сметка.

Четвърто: Вие нямате никаква отчетност, никаква прозрачност, за нищо. Живеете в имагинерен свят. Нападате за финансиранията - колко пари за какво са получени. Лично Вас ще информирам, когато му дойде времето, защото сте много смел защитник на измамата.

Пето: размахвате някакви стратегии, пишете, че сте ги дали на делегатите, че са почти изпълнени. Това е поведение на камора, нали знаете какво е "Тайна организация със свои правила и догми". Не ме е яд толкова, че не е публична (трябваше да е в сайта), отколкото, че казвате, че е изпълнена в голямата й част.

Г-н Колев, ако наистина е имало стратегия и тя е изпълнена, то може би тя се казва:

- Как да убием грандовете?

- Как да изгоним феновете?

- Как да убием ДЮФ?

- Как се формира Тайна организация?

Или най-точно казано "КАК ДА УБИЕМ ФУТБОЛА В БЪЛГАРИЯ"?

Това са резултатите от вашето управление. Ние повече няма да влизаме в обяснителен режим на неистините в зле-скалъпените комюникета на безимения писач от БФС. Използвайте сайта на БФС по предназначение.

Към платените журналисти от Спортал. Вижте си коментарите под статиите с лъжи и се засрамете. Момчета и момичета, когато пишете за големи имена, защитавали националния флаг, замисляте се малко. Тези, които Ви плащат нямат ценностна система, имат само лични интереси, а вие ставате съучастници в самоунищожаването ви.

Към всички отговорни медии: изписаха се много неистини, които преди да отразявате - проверете.

Замислете се за общото състояние във футбола. Сами си отговорете - Добро ли е?

Най-добрият мерител е ФЕНЪТ. Празни стадиони, разрушена инфраструктура, разбити ДЮШ. Национални гарнитури - пълен провал, изтървани 7 международни участия.

Тези господа имаха 13 години за управление. Положението в любимата игра е катастрофално, апокалиптично. Те ако са можели, щели са да го развият, а не да го убият. Това са техните възможности.

България има капацитета. Нека да й дадем шанс.

Ние сме се наели с изключително тежката задача да разбием статуквото в българския футбол и най-сетне да върнем усмивките на хората и вярата в нормалността. Казват, че в България е по-лесно да станеш министър-председател, отколкото президент на БФС. Звучи кошмарно, но е съвсем близо до истината. Ако обаче продължаваме да кротуваме и да се примиряваме, неизбежно се обричаме на дълъг мрак. А футболът в повечето държави всъщност е най-прецизния барометър за стойностите в една държава. И ще се върна към хората по стадионите и отношението им към статуквото. Не си мислете, че след като виждат алтернатива няма да се намесят в името на промяната.

С уважение, Любослав Пенев".

Сподели:
свързани новини
ФУТБОЛНА МЪЛНИЯ! Любо Пенев с жесток удар по БФС! Проектът Лудогорец... ФУТБОЛНА МЪЛНИЯ! Любо Пенев с жесток удар по БФС! Проектът Лудогорец...
Любослав Пенев е кандидат за нов президент на БФС. Любо...
на 11.12.2017
Боби Михайлов за Любо Пенев: Да убеждава хората, а не мен Боби Михайлов за Любо Пенев: Да убеждава хората, а не мен
Президентът на БФС - Борислав Михайлов, коментира своя...
на 15.12.2017
РОЙТЕРС ГЪРМИ! Любо Пенев с историческа маневра!? Ел Голеадор... РОЙТЕРС ГЪРМИ! Любо Пенев с историческа маневра!? Ел Голеадор...
Любослав Пенев ще въвежда квота за чужденци напук на УЕФА...
на 23.12.2017
ФУТБОЛНА БОМБА! Любо Пенев нанесе огромен удар! Ел Голеадор с мощна атака по... ФУТБОЛНА БОМБА! Любо Пенев нанесе огромен удар! Ел Голеадор с мощна атака по...
Кандидатът за президент на БФС - Любослав Пенев,...
на 11.01.2018
Напиши коментар »
(9)
1
Ако Интелектуалния титан Супин Любо-Наглото ще оправя футбола,по-добре този спорт да се закрива!
2
До - Баро . Ако ти харесва сегашното състояние на футболът ни - прав си . Аз съм на мнение че трябва *нещо да се промени и то коренно . От близки приятели научавам че ако се направи една ревизия от последните 15 години на БФС - свят ще ни се завие . Там не е стъпвал ревизьор не се помни от кога
3
#2,окей напълно съм съгласен,че Перуката трябва да бъде изритан от БФС!НО пак повтарям,Супин Любо -Наглото е най-неподходящия човек за шеф на БФС!Рядко ниско интилигентен,но за сметка на това безкрайно арогантен и противен!НО в България процентите са много повече от 80,така че,всичко е възможно!А Супата който е фалирал отвсякъде,да оправя футбола!?!?Айде нема нужда!
4
До- 3 . Да така е . Не мога да разбера защо никой не се сети да издигне Вальо Михов . На мен ми се струва че той е най- еродирания футболен човек в момента в България и именно той би могъл да бие шута на перуката и шайката му от БФС .
5
И Чичовото не може да построи едно нормално изречение.
6
нещо,във нашия футбол,трябва,но духача на супата ли ще го промени.ха,ха,ха.
7
Браво Любо ние сме с теб.Крайно време е перуките и гологлавците и некадърниците да не заемат постове ,които не заслужават.
8
Браво Любо ние сме с теб.Крайно време е перуките и гологлавците и некадърниците да не заемат постове ,които не заслужават.
9
Пияният вратар мирише на джибри, вън ! Е*а ,а,*та на целия ни футбол ! Корумпиран негодник !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

В: Преди да извършите аутопсия, проверихте ли пулса? 
О: Не. 
В: Проверихте ли кръвното налягане? 
О: Не. 
В: А проверихте ли дали диша? 
О: Не. 
В: Тогава възможно ли е пациентът да е бил жив, когато започнахте аутопсията? 
О: Не. 
В: Как можете да сте толкова сигурен в това? 
О: Защото мозъкът му беше в един буркан на масата. 
В: При тези обстоятелства възможно ли е пациентът да е бил жив преди започването на аутопсията? 
О: Възможно е, ако е бил адвокат.

няма нови новини
Днес: 226
hot
най-четени новини в момента
сега
2650
четат ПИК
сега
четат тази новина
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! БСП с извънреден брифинг за кризата с Търговския регистър и ужилените от фалита на "Олимпик" (ОБНОВЕНА)
x
Астролог: Не пътувайте на дълги разстояния! Избягвайте алкохола и бирата
x