Вход
София
Времето в София 0 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Главсекът на МВР с шокиращо разкритие за мутренските метежи под юмрука на Радев: Заливаха полицаите със спирт и спрейове - ако има една запалка, какво ще стане? 18 са арестувани (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Главсекът на МВР с шокиращо разкритие за мутренските метежи под юмрука на Радев: Заливаха полицаите със спирт и спрейове - ако има една запалка, какво ще стане? 18 са арестувани (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 11.07.2020
111493
0
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Главсекът на МВР с шокиращо разкритие за мутренските метежи под юмрука на Радев: Заливаха полицаите със спирт и спрейове - ако има една запалка, какво ще стане? 18 са арестувани (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
11.07.2020
0
111493

СДВР прави горещи разкрития за снощните опити за вандалстване и окървавяване на мирния протест на привърженици на  ГЕРБ, инспирирани от ултрасите на забегналия олигарх с 18 обвинения Васил Божков и насърчавани от Румен Радев.

Прокуратурата разследва уговорен по интернет бой между футболни ултраси в Пловдив

Прокуратурата разследва уговорен по интернет бой между футболни ултраси в Пловдив

Районната прокуратура в Пловдив назначи проверка във...

на 28.05.2020

"Всичко беше предварително подготвено. Имахме такава информация, че ще има платени хора - хора от спортните среди, от футболните агитки", заяви главсекът на МВР комисар Ивайло Иванов.

"Знаете, че стоя далеч от политиката, опитвам се по никакъв начин да не взимам страна. Снощи какво ли не прочетох за полицаите. Само искам да ви кажа, че всички полицаи, които бяха снощи, бяха подробно инструктирани да не използват физическа сила. Тези полицаи, охранявали протеста вчера, не са полицаи от вчера, всички имат богат професионален опит. Били са на служба при много правителства и ние винаги сме си вършили професионално задължения. Ние  не пазим българските политици, пазим българските институции. Нашата основна задача е да пазим обществения ред", подчерта комисар Иванов.

Той изтъкна, че целта на охраняващите полица и е била - да не се допусне сблъсък между двата протеста, както и между протестиращи и силите на реда.

Ивайло Иванов сподели, че полицаите снощи са били подложени на грозни унижения и атаки. Били са замервани със стъклени бутилки, заливани със спирт, със спрейове. "Ами една запалка и какво става?", попита той.

"Трябва да има виновни. Защо трябва да е виновно МВР? Да не мислите, че на тези момчета им е лесно? Ние имаме достатъчно ресурси да запазим гражданския мир, да няма стълкновения. Ако тези две групи се съберат, какво става? Кървища, побоища. Снощи има задържани 18 човека, пострадали са трима полицаи. Снощи насоката в мрежите беше - полицията е виновна. Ще извадим клипове от камерите и ще ви покажем как се нападат полицаи. Ако са си превишили правата, ще си понесат отговорността", заяви той.

"МВР пази обществения ред, не може МВР да е виновна за всичко. Минали сме през какво ли не - замеряли са ни, били са ни. Но не може МВР да е виновна. Как пък само тези момчета са виновни, тези от кордона?", не скри емоцията си Иванов.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви на свой ред, че полицията няма да допусне сблъсък на двете протестиращи групи. По разпореждане на премиера се свиква Вътрешната комисия, за да бъдат предприети всички действия да не се стигне до физически сблъсъци. Той обясни, че ще поиска оставката на директора на ОДМВР - Бургас заради ескалиралото напрежение в парк "Росенец".

Шефът на СДВР Георги Хаджиев отбеляза, че профилът на задържаните са - двама с криминални регистрации - за кражби и измами. Част от задържаните са безработни. От 18-те задържани снощи на двама е оказана лекарска помощ. Оплакали са се от главоболие, поясни той.

"Ние няма как да задържим 200 човека. Но част от задържаните са засичани и на други протести, защото общо взето хората, които правят проблемите, са били и на други подобни мероприятия. Вижте ги - повечето от тях седят със слушалката на ухото и получават команди. Пак казвам - и да падне това правителство, ще дойде друго. НО МВР ще остане. Ще остане на поста си. Ние сме готови да понесем своята отговорност. Директорът на СДВР е разпоредил проверка по клипа, разпространен снощи в социалните мрежи. Но къде е отговорността на хората, подкрепящи тази агресия", коментира отново комисар Ивайло Иванов.

Той не скри, че има оперативна информация, че доста от мероприятията, което се случват напоследък на улицата, са "финансирани от хора отвън".

С фрактура на ръката, контузна рана на коляното и контузна рана на главата са тримата пострадали колеги, заяви шефът на СДВР. "Всеки има право на протест. Просто нашите намерения са съвсем добронамерени. Ние сме там, за да осигуряваме реда и спокойствието на гражданите, а не да влизаме в противоборство с протестиращите. И снощи видяхте, преди да бъде разкъсан кордонът и чак когато колегите бяха замеряни с бутилки, ние издърпахме колегите и поставихме на тях такива с по-добро оборудване", коментира комисар Хаджиев. "Няма как да агресират срещу нас и ние да не вземем отношение. Всяка търпение си има граници", допълни той.

Ивайло Иванов заяви накрая на брифинга, че следобед ще се съберат с председателя на ДАНС и шефа в оставка на НСО, за да обсъдят ескалиралото напрежение в парка "Росенец".

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17945
архив

Млад каубой се оженил в града, качил жена си на коня и потеглили към ранчото му. Както си яздили, конят му се препънал и 
без малко да паднат. Каубоят казал: "Едно!". Не след дълго конят пак се препънал. Каубоят извикал: "Две!". За трети път конят се препънал пред вратата на ранчото. Каубоят казал "Три!", извадил пистолета и застрелял коня. Младоженката се развикала: Как можа да застреляш хубавото животно?
Каубоят само казал: - Едно!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Валери Симеонов приветства новите мерки срещу коронавируса, но има забележки: Детските площадки и басейните са опасни, БСП масово не носят маски в залата (ОБНОВЕНА)
x
Според мъжете има четири типа жени, вижте към кой от тях принадлежите
x