ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! ГОРЕЩО ИЗСЛЕДВАНЕ НА "СОВА ХАРИС": Васил Терзиев дърпа с 10% пред Хекимян - 32,9% срещу 22,9%. Трета е Ваня Григорова с 20,8%. Тя обаче е с най-голям резерв за... (ГРАФИКИ)

Епицентър

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! ГОРЕЩО ИЗСЛЕДВАНЕ НА "СОВА ХАРИС": Васил Терзиев дърпа с 10% пред Хекимян - 32,9% срещу 22,9%. Трета е Ваня Григорова с 20,8%. Тя обаче е с най-голям резерв за... (ГРАФИКИ)

179612
на 23.10.2023
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! ГОРЕЩО ИЗСЛЕДВАНЕ НА СОВА ХАРИС: Васил Терзиев дърпа с 10% пред Хекимян - 32,9% срещу 22,9%. Трета е Ваня Григорова с 20,8%. Тя обаче е с най-голям резерв за... (ГРАФИКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Кандидатът на ППДБ Васил Терзиев дърпа с 10% пред втория Антон Хекимян от ГЕРБ. Трета, на малка дистанция от него, е Ваня Григорова. Балотажът е сигурен.

Това са данните от ново изследване на общественото мнение на социологическа агенция "Сова Харис", поръчано от ПИК.

Проведено е в периода 16-20 октомври 2023 г. сред 1000 жители на Столична община по метода на стандартизираното face-to-face интервю в дома на респондента. Максимална грешка за 50% относителен дял при 95% гаранционна вероятност: 3,1%.

Васил Терзиев се откъсва с 32,9%, следва Хекимян с 22,9%. Третото място е за кандидатката на БСП Ваня Григорова - 20,8%. Значителна подкрепа има и кандидатът на "Възраждане" Диян Николов - 13,1%.

Други агенции досега даваха на Григорова второто място.

Интересно е, че нито един от анкетираните не е посочил, че ще гласува за Радостин Василев.

Седмица преди изборите за местна власт не се регистрира завишен интерес сред избирателите в София. Само 53,2% от пълнолетните столичани се интересуват от изборите и ги смятат за нещо важно. За 31,8% предстоящият вот не заслужава особено внимание. По същество, това са хората, които отдавна са загърбили изборния процес. 15% са онези, които са напът да го направят, но все още имат колебания.

Заявления, че са сигурни, че ще гласуват, дават 42% от пълнолетните софиянци. Други 14,4% твърдят, че по-скоро ще го направят. Опитът сочи, че обикновено колебаещите се в голямата си част се въздържат от гласуване. Тези числа дават основание да се предположи, че делът на гласуващите в Столична община ще бъде около 45% от имащите право на глас.

Известно е, че през последната седмица са възможни съществени размествания, тъй като тогава колебаещите се избиратели оформят своето окончателно решение. Затова в изследването е заложен индикатор, установяващ кой е евентуалният втори избор на гласоподавателите. Оказа се, че най-голям резерв има Ваня Григорова – 7,4%, следвана от Антон Хекимян и Вили Лилков – с по 5,4%, на четвърто място е Васил Терзиев с 4,4%.

ОЧАКВАЙТЕ УТРЕ СУТРИН: КОЙ ПЕЧЕЛИ БАЛОТАЖА В СОФИЯ СПОРЕД "СОВА ХАРИС"!

КАКВИ СА ГЛАСОВЕТЕ ЗА ПАРТИЙНИТЕ ЛИСТИ!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно
ПИК TV x
ПИК TV! Гуцанов обеща: Ако Радев ни връчи третия мандат, ще направим всичко възможно да има кабинет (ВИДЕО) ПИК TV! Гуцанов обеща: Ако Радев ни връчи третия мандат, ще направим всичко възможно да има кабинет (ВИДЕО)
ново
Днес: 83
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК