Вход
София
Времето в София -3 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Ето ги новите мерки, огласени от щаба

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Ето ги новите мерки, огласени от щаба

на 20.03.2020
90958
0
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Ето ги новите мерки, огласени от щаба
Автор: ПИК
20.03.2020
0
90958

4 нови мерки огласи щабът след среща на министър-председателя Бойко Борисов с членовете на Националния оперативен щаб. В нея участваха и министри от правителството. 

След заседанието здравният министър Кирил Ананиев оповести мерките, които са приети за по-рестриктивна борба с коронавируса.

- Преустановяват се посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Само собствениците на кучета ще имат право да ги разхождат на установените за това места, и то за кратко, без да се събират на групи. 

- Спират се пътуванията извън града по местоживеене. Органите на МВР ще организират КПП на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите. 

Ще бъдат пропускани: хора, които са на работа (ще удостоверяват със служебна бележка), за лечение (с медицински документ) и тези, които се завръщат по родните си места (с личен документ).

- Забранява се на лицата до 60 г. да посещават хранителни вериги и аптеки всеки ден от 8,30 до 10,30 ч.

Ананиев отбеляза, че ако и сегашните мерки не дадат ефективен резултат, ще бъдат предприети още по-строги мерки. Лицата, излизащи от дома си, ще попълват декларация, която ще предоставят на органите, които ги срещнат навън. Лицата ще носят отговорност за целта на излизането си.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 18490
архив

Жена се кара на мъжа си : – Ще взема да напиша над леглото с блажна боя какъв простак си! – Защо? – Да научи целият град!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ дари два апарата за кръвна плазма в Плевен и Стара Загора (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Тези 3 зодии поставят партньора на първо място
x