Вход
София
Времето в София 25 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Ето какво каза на своите Ахмед Доган на сбирката в Сараите

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Ето какво каза на своите Ахмед Доган на сбирката в Сараите

на 21.12.2017
84467
20
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Ето какво каза на своите Ахмед Доган на сбирката в Сараите
Автор: ПИК
21.12.2017
20
84467

Ахмед Доган направи обръщение пред елита на партията в т.нар. Сараите в Бояна. Експозе от словото на почетния председател на ДПС Ахмед Доганбе публикувано на сайта на партията.

Доган се обявява срещу предсрочни избори у нас и за доброосъседски отношения с Турция.

Отцепните от ДПС, които отидоха в ДОСТ, могат да се върнат след разкаяние и спазвайки устава на Движението, посочва той. Доган се възпротивява на външна намеса в нов процес на обединяване, наричайки го "нездравословен".

Почетният председател на ДПС подчертава, че големият проблем на правителството на Борисов е включването на отявлени националисти във властта. 

Ето какво казва той:

Уважаеми г-н Председател,

Уважаеми дами и господа!

Явно предколедните форуми на основната част от политическия елит на ДПС, започва да предизвиква не само интерес, но и силно очакване. Дори определени медии и социални мрежи го приравняват с неформален визионерски форум на ДПС. В днешния вътрешно-политически и гео-политически дискурс това означава, че е налице липса на сигурност и на краткосрочна визия за развитие:

Формално погледнато 2017 г. не беше от най-благодатните за ДПС. Но от гледна точка на определени дейности и политики, например  иновативно укрепване на партийните структури,  както и  изключителното активиране на външните контакти с европейските либерални партии е безпрецедентно в историята на ДПС. Налице е събуждане и активиране на общинските и областни организации на ДПС.  ЦС и ЦОБ си възвърнаха реалните политически функции. ПГ на ДПС има респектиращо участие в парламентарния живот на страната.

Може би тук му е мястото да се отбележи, че „външният натиск“ се преобразува в усилия за помирение и обединение на всички, които са се отцепили от ДПС. Ние винаги сме били добронамерени, но и принципни. Факт е, че не сме се скарали с никого. Всеки, който реално се разкайва-да заповяда. Но ДПС си има Устав, който регламентира подобни ситуации. Външното акуширане на аналогични процеси на разделяне и обединяване не е здравословно за нашите избиратели. Въпреки това, ние сме добронамерени, дори сме длъжни да продуцираме добросъседски отношения с Република Турция и да й помогнем в диалога й с ЕС. Разбира се, според нашите скромни възможности.

Нека да хвърлим един поглед към вътрешно-политическото положение в страната.

Всеки от нас е наясно, че всяко управление си има проблеми, унаследени от предишни правителства или създадени от актуално управляващите. Разбира се, те трябва да бъдат коригирани чрез опозиционни политики. В крайна сметка в това се  състои и смисълът на политическия плурализъм във всяка демократична държава.

Големият проблем на правителството на Борисов е коалиционната му политика и по-конкретно включването на отявлени националисти в кабинета. Дори и това не е най-големият грях, защото Обединените патриоти имаха шанса да покажат и докажат консолидирана социална отговорност към националните интереси в контестта на общоевропейските политики. Но тъкмо такава значима цел не се постига с Езика на омразата и агресията, с Език, който възпроизвежда разделение и противопоставяне!

В началото е Словото, после идва Делото. Словото на патриотизма обединява и управлява. Езикът на омразата и агресията разделят и противопоставят обществото и нацията. Поставят се под въпрос сигурността и стабилността на Държавата.

Това не е въпрос за свободата на словото, не е проблем дори за достойнството на политическия елит на страната. Това е въпрос за съществуването на демокрацията в България.

Страната е изправена пред много сериозно предизвикателство. Председателството на  ЕС. България ще бъде във фокуса на важни събития и мероприятия. И въпрос на обща политическа и социална отговорност е да комуникираме на нормален европейски политически Език.  

От особена важност е коригиращата функция на медиите. Уважаеми колеги, представители на четвъртата власт, покажете какво можете. Дайте вашият позитивен дял в общата отговорност за стабилността на България! После си дискутирайте темата за връзката на свободата и отговорността на Словото.

Не е по–маловажен и въпросът за вота на недоверие към правителството в началото на председателството на ЕС. Доколкото разбирам този вот на недоверие няма за цел да свали правителството, а само да го коригира и насърчи към позитивни дела. Добре, този акт може да се изтълкува и като рутинна демократична процедура. Но ако вотът на недоверие мине, какво правим? Има ли партия, която е готова да  управлява страната след евентуални предсрочни избори?  Моята преценка е, че няма такава политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управление на страната към днешна дата.

Тогава какво правим?

Ако целта е „стани да седна“, не си заслужава усилието да подложим на изпитание общия ни дом. Защото, първо, че тотално ще се изпортим, може някак да се преглътне. По-важното е друго: това правителство няма да има по-дълъг живот от няколко месеца. И отново влизаме в опасната спирала на предсрочни избори само и само ди си намерим място в централната властова система на държавата. Затова дълг на гражданското общество и на  всички политически сили е да гарантират сигурността и стабилността на държавата.

Уважаеми колеги, съмишленици и приятели, границата между подчертаването на особената важност на даден проблем и неволното му преекспониране виси на косъм над главите на политици и анализатори. Ако в случая и при мен се е получило така, моля за предколедна прошка.

Бъдете живи и здрави, пожелавам ви спокойствие и увереност в утрешния ден!

Сподели:
Напиши коментар »
(20)
1
РОШКО КА-ПУТА LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е-бан от руски тираджии преди 7 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
2
Май съм поизгладнял. В навечерието на европредседателството, рекета трябва да продължи..., защото ние сме гарант за мира на Балканския полуостров.
3
Съвсем отделен е въпроса какво мисли Мастурбаркова, това е много важно за държавата.
4
Доган , Шиши, Боко..... Коалиция Бостан си действа от години, който не знае , просто не е в час. Достатъчно е да се види как медиите на Шиши , който уж би трябвало да е опозиция, яростно хвалят Тиквата и громят опонентите му. В замяна Тиквата се грижи Шиши да получава редовни порции, за да не отслабне
5
Доган е умен, леко хлъзга Турция и отменя вота на недоверие!
6
вот на недоверие ?- йок.
7
Разбрах само едно - че са изгладили отношенията с Пеевски...
8
27-годишният Октай Енимехмедов, който беше осъден за нападението срещу бившия лидер на ДПС Ахмед Доган, изтърпя присъдата си и излезе от затвора в Бургас.
9
Съвсем очаквано. Само преди два дни Доган получи част от морската ивица, имам предвид "Отманли". Ето, той вече благодари на Питека от Банкя за концесията, която ще продължи не по малко от 20 години. За това плаках във Фейса. Сега дойдохте ли на моя ?
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
Казах,че докато Тиквата не закача обръчите ми от фирми ще го бъде.
12
Аз съм на събитието.То още не е започнало както трябва.Нищо не е говорил.
13
ДОГАНЯ ВЕЧЕ НЕ КРИЕ ЩЕ Е ГУШНАЛ ЗДРАВО ДЕДО БОКО! КОАЛИЦИЯТА ГЕЙрб + ДПС + ОБЕДИНЕНИ ИДИОТИ ОЩЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ ЩЕ ПИЕ КРЪВТА БЪЛГАРСКА! ВДИГНИ СЕ, БЪЛГАРИНО, И ИЗМЕТИ ТАЯ НАГЛА СГАН ОТ ВЛАСТТА!
14
Общо взето е казал, че ще има суджук докато има поне 80% дебили населяващи Територията тук.
15
Струва ми се, че Сланинова и шайката и, май напразно са духнали на чалмата. Сега червените дебили, получиха и един ДПСарски чеп от зад! Защото Доган ага, си казва: - Стой си Бойко, че без тебе идва много по зло!!!
16
Един циганин - доносник и неговата дясна ръка крадецът Пеевски въртят на пръстите си 6.5 млн българи.
17
Мъдър е Доган чалма, предпочита да е Борисов да си стои, отколкото да дойде крадливата БСПеерадска шайка, на импексовата миризлива и лъжлива курабия Сланинова, откраднала повече Импекси, от колкото са му обръчите от фирми..
18
Доган казва- Стой си Бойко, докато ме слушаш. Така или иначе сам ще се наакаш до шия в най-скоро време.
19
Какво ще лънготят от днес гербери. Стана ясна управляващата коалиция-там е и ДПС. БСП трябва сами да внесат вота на недоверие.
20
ЯВНО Г-Н ДОГАН Е РАЗБРАЛ ,ЧЕ С ЛЪЖЛИВАТА КРУШОВСКА БИВОЛИЦА НЯМА ДА МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА .ПОЗДРАВЛЕНИЯ И ЗА Г-Н АНТОН ТОДОРОВ ,ЧЕ ОТВОРИ ОЧИТЕ И НА СЛЕПИТЕ ,ЗА ДА РАЗБЕРАТ ЩО ЗА ПТИЧКА Е Г-ЖА ЛЪЪЖА .ДАНО И НОРМАЛНИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА БСП НАЙ-ПОСЛЕ ДА СИ СВАЛЯТ РОЗОВИТЕ ОЧИЛА И ДА И БИЯТ ШУТА.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

Чапаев стои със страшен махмурлук. По стената пълзи хлебарка. Той вдига пистолета и стреля в нея: – Стига си тропала така с крака, гадино!

 

няма нови новини
Днес: 104
hot
най-четени новини в момента
сега
2230
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова и Георги Харизанов с горещ коментар за новите министри и президента - Радев нарочно търси скандали (ОБНОВЕНА)
x
Ако имате косопад - масло от сандалово дърво
x