Вход
София
Времето в София 21 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Ето кървавото писмо на Корнелия Нинова до посланика на Австрия

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Ето кървавото писмо на Корнелия Нинова до посланика на Австрия

на 15.08.2017
2222
44
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Ето кървавото писмо на Корнелия Нинова до посланика на Австрия
Автор: ПИК
15.08.2017
44
2222

Кърваво писмо пусна днес до австрийския посланик лидерът на БСП Корнелия Нинова. По-рано днес тя обяви, че ще напише въпросното заради намесата на името й в скандала "Цанков камък", а австрийците участват в реализирането на проекта. Вчера ГЕРБ сезираха прокуратурата по сделката заради пукнатини в чашката на язовира, каквито не би следвало да има на седмата година от експлоатацията му. 

НОВИ ПОДРОБНОСТИ! ГЕРБ обясни защо Ахмед Доган липсва в сигнала за "Цанков камък"

НОВИ ПОДРОБНОСТИ! ГЕРБ обясни защо Ахмед Доган липсва в сигнала за "Цанков камък"

Не трябва да се търси връзка между подаването на нашия...

на 15.08.2017

Покрай големия скандал, който разбуни ваканционните духове на политиците, проговори и Ахмед Доган. Той се изсмя на коментарите, че ще бъде арестуван заради "Цанков камък". 

От ДПС скочиха в защита на почетния си лидера, като обявиха, че става дума за пропагандна машина и черен ПР, които се проявили в разразилата се кампания, намесваща името на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган с проекта “Цанков камък”, както и всякакви спекулации по темата, са опит за отклоняване на общественото внимание от корупционните скандали и управленската безпомощност и некомпетентност , които белязаха първите 100 дни на правителството.

Енергийният министър Теменужка Петкова пък каза горчивата истина за "Цанков камък". Тя обяви, че държавата пълни гушата на банки и има да плаща още 50 млн. 

Ето какво написа Корнелия Нинова на австрийския посланик: 

 

Писмо на лидера на БСП Корнелия Нинова до Н. Пр. г-н Роланд ХАУЗЕР извънреден и пълномощен посланик на Република Австрия

 

 

 

Ваше превъзходителство,

Във връзка с разразилия се в България в последните дни скандал относно проекта „Цанков камък”, Ви моля да информирате австрийското правителство и австрийската прокуратура за това, че българският премиер Борисов определя този проект  като корупционен. По този начин той въвлича държавата Австрия в корупционен скандал.

Както е известно, този проект е в изпълнение на Меморандум за разбирателство относно двустранно сътрудничество между Република България и Република Австрия за изпълнение на съвместни проекти във връзка с изпълнение на решенията на Протокола от Киото,  подписан на 2.09.2002.

На 14 ноември 2003 г.,  във Виена са подписани договорите за финансиране.  100  млн.   Евро са осигурени с  експортен  кредит, гарантиран от австрийската банка Oesterreichische Kontrolbank Aktiengellschaft   (OeKB). Останалите 120   млн. Евро се осигуряват чрез търговски кредит. Схемата на цялостното финансиране включва следните основни участници:

VA TECH Finance - Водеща банка-организатор;

Bank Austria   Creditanstalt - Банка-организатор   на  експортния кредит в размер на 100 милиона евро с участници Fortis Bank, Raiffeisen Zentralbank, Societe Generale;

Credit Suisse  First  Boston - Банка-организатор  на търговските кредити;

През 2004 г. е сключено споразумение с "Verbundplan" GmbH за изготвяне на работен проект и упражняване на авторски надзор по време на строителството. Самото строителство е изпълнено от консорциум от 3 австрийски фирми: " Аlpine", "Vatech hydro" и "Verbundplan".

Уважаеми г-н Посланик,

Моля за Вашето съдействие австрийската страна да се произнесе по твърдението на българския министър-председател участвали ли са австрийски фирми в корупционни сделки в България и с кои български политици.

Ние от БСП се обявихме за борба с паралелната държава и настояваме за пълната истина по този проект.

 

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(44)
1
ГЛУПАВИЯ БОКО СИ ГО НАВРЯ САМ ДО ТОПКИТЕ И ТО В ГЪЗО
2
По темата четете стен. на Илиан Василев - бивш посланник в Русия !
3
В Австрия няма Цацаров, нещата стават сериозни. Питека от Банкя бързо да ходи в хотел Берлин и заедно със Шишо да бягат в Дубай. Мисля им доброто. Стега австрийските банки - кредитори и австрийските фирми - изпълнители ще заведат дела срещу Дебелосереца от Банкя и толума - Шиши. Майко мила.....
4
ЯВНО НЕЩО МНОГО СТРАШНО СТАВА В БЪЛГАРИЯ, ЩОМ ЗАМЪГЛЯВАТ КАРТИНКАТА С ЦЯЛ КУП ИДИОТСКИ СКАНДАЛИ! АБЕ ПИК, КАКВО СТАВА, ЩЕ ПРОДАВАМЕ ЛИ ЗЕМЯ НА ЧУЖДЕНЦИ??? А КТБ? АМИ ЧУЖДОТО ФИНАНСИРАНЕ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА? КЪДЕ Е ПЕЕВСКИ И КЪМ КАКЪВ КОКАЛ СЕ Е НАСОЧИЛ СЕГА? ЩЕ СЕ ОТКРИВАТ ЛИ С НАШИТЕ ПАРИ!!!! ЦЕНТРОВЕ ЗА НАСТАНЯВАНЕ НА ДЕЦА НА БЕЖАНЦИ??? И КАКВО СТАВА С ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ, ПОНЕЖЕ ПРЕЗ ТЯХ СЕ КРАДАТ МИЛИОНИ И ТЕ СА ГЛАВНИЯ ГЕНЕРАТОР НА КОРУПЦИЯТА У НАС? ТАААА, КАКВО ЗА ЗЕМЯТА....???
5
Задават се тъмни облаци от Австрия, за някои български "политици", май?!
6
Господа от БСП (по-горе),сами си го навряхте 2 ката.Нинова твърдо отива на съд за приватизацията на Техноимпекс .
7
Спете спокойно деца ! Пушилките и "кървавите писма" на лъжата ги знаем. Австрийския посланик просто ще си го премести от ляво на дясно. Нали всички искахте ревизия на сделките - ето ви една от тях. Защо плачете и страдате ? Ако се докаже нещо, казах ако, ще бъде интересно! За лъжата вече година и нещо се говори, показват се документи за бурното и икономическо минало, ама на никой не му пука, вкл. и на нея. Оплюха един министър с вносни чанти, а се правят на ощипани за една лидърка с очила за 4000 лв, на която илдърка електората е беден и болен ( пенсионери ). Ето това е любимата и паралелна държава !!!
8
до богомилът-4....Тръмп се застъпва за Цв.Василев и мафията в БГ място не може да си намери ! Ще бягат май в Раша !
9
Като няма 5 грама мозък тъпата си селска тиква може да пита и Всевишния др. Курнелия.Само излага държавата и себе си.
10
И какво, правителството на Австрия ще каже на някоя запотена и притеснена партийна деятелка има ли австрийски фирми, които да са участвали в корупционни сделки. ТЪЖНА ИСТОРИЯ.
11
И ЗАЩО ОВЧАРОВ ИСКАШЕ ДА КРЪСТИ НА ИМЕТО НА ДЪЩЕРЯ СИ ЕДИН ОТ ТУНЕЛИТЕ НА ЦАНКОВ КАМЪК, НАЛИ Е ЕНЕРГЕТИК, А ЕНЕРГИЯ ОТ ЦАНКОВ КАМЪК - НАНАЙСИ! ДОГАН СЕ САМОПРОВЪЗГЛАСИ ТОГАВА ЗА ХИДРОИНЖЕНЕР, А СЕГА КУРНЕЛИЯ И КАРАДАЙЪ ОТРИЧАТ БСП И ДПС ДА СА ИМАЛИ НЕЩО ОБЩО!? ЕЙ ТАКА, ДОШЛИ СА АВСТРИЙЦИТЕ И ЗАПОЧНАЛИ ДА СТРОЯТ, А ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ - ДА КРАДАТ! МВР СЕКРЕТАРЯ ПО ТОВА ВРЕМЕ, БОЙКО ВИНОВЕН ЗА СПУКАНИЯ ЯЗОВИР?
12
Време е инициирането на Обединение "ЗА МАГНИТСКИ" ! Време е да стане ясно къде, в коя юрисдикция и в кои банки, са превеждани задълженията на чуждестранни контрагенти към "ТЕХНОИМПЕКС" след неговата приватизация! Кой от приватизираният вече "ТЕХНОИМПЕКС" е подписвал споразуменията с чуждестранните длъжници, като Алжир, Тунис, Мароко, Либия, Ангола и др. и какви сметки са посочени, в кои страни за превеждани задълженията? Топ разузнавачът Таско ЕРМЕНКОВ и Агент 007 Славчо ВЕЛКОВ, и двамата от ПГ на БСП, биха могли да се включат в подобно търсене с оглед изчистване името на своята лидерка!
13
От 2009г досега,все е ГЕРБ печели изборите с машинации,както Ердоган в Турция! Борисов еднолично командва държавата,всички комисионни и обществени поръчки минават през него,само фирми на ГЕРБ работят всичко от магистрали през саниране до метрото и ремонти училища и улици! НДК за 2 години е -30 милиона загуба и не се знае къде са парите за такъв скандал отдавна на Запад правителството ще падне,да не говорим как са откраднали 4 тона суджук! И е бил точно за Бойко Борисов направен по специална рецепта без сол и с еленско месо,това го издава
14
Родопите са безводни заради Големите язовири и какво правите от тях ?
15
Нищо кърваво просто трябва всички да разберат ,че Винету суджука е един най обикновен шарлатанин и крадец възползвал се от наивноста на Българският народ.
16
Не става въпрос за австрииските пари - 440 000 000, а нашите над тези до 1 000 000 000. Нинова ни мисли за балъци. За колко точно пари е австрииския проект и за колко е изпълнен. Да кажат изпълнителите на кого са ги дали? Ще е лесно! Същите и сега управляват НЕК!
17
тая напълно откачи. Сега и в Австрия ще разберат колко е честна и истината и е чужда.
18
Другарко Нинова, днес е свят празник и се чудех не можехте ли поне днес да запазите мълчание ? Вие нямате срам дори от Богородицата. Има и утре за злите ви излеяния и готовността да въвлечете родината ни пак в скандал, срам за БСП че ви избра Това можехте да го кажете и спокойно но страх лозе брани нали?
19
Другарко Нинова, днес е свят празник и се чудех не можехте ли поне днес да запазите мълчание ? Вие нямате срам дори от Богородицата. Има и утре за злите ви излеяния и готовността да въвлечете родината ни пак в скандал, срам за БСП че ви избра Това можехте да го кажете и спокойно но страх лозе брани нали?
20
Другарката Нинова отговаря на заложените от другарката Бойка провокации.Няма лошо,нека се изясни кой е кум,кой сват и кой на булката брат.
21
с образа на СИКаджията бай суджук, предлагам да се пусне в продажба и тоалетна хартия с неговия лик.
22
Какъв,страх от Богородица-комунисти са АТЕИСТИ.
23
Знаем, че Борисов е кучи син, но е наш кучи син
24
А АЕЦ „Белене“ струва 20 пъти повече от ВЕЦ „Цанков камък“. Значи 20 пъти повече ще се пълнят гушите на банки.
25
СТАВА СЛЕДНОТО ...ГЕРБ/ ЕВРЕИТЕ / СЕ СРЕЩАТ ЗА ПОСЛЕДНО В ЧЕЛЕН СБЛЪСЪК С ДПС / ТУРЦИ / НАКРАЯ НА ЗЕМЯТА ЛЕЖИ ....МЪРТВА. ...МАЙКА БЪЛГАРИЯ ....
26
Мястото на МУТРАТА Борисов е в ЗАТВОРА
27
Няма ли да се спреш бе жено ? Днес е Голяма Богородица. Голям празник за всички християни. Какво си се разбесняла, че дори и днес не спираш да сипеш закани , да раздаваш правосъдие, та дори да въвличаш в скандалите си и други държави. Като че ли не си от с.Крушовица, като че ли не те е раждала българска майка, като че ли не си израсла на село, където със сигурност на Богородица хората са свеждали смирено глави пред иконата на Божията майка и са се молили за добро и благодат. Само с червени бръмбари ли е пълна главата ти, че и днес вместо да се кротнеш, да запалиш свещ, и да преосмислиш греховете си, ти с рогата напред - ще съдиш наред , точно Ти, първа " боркиня" срещу корупцията ! Така ли твоята партия, в която пребиваваш последно, ще възпитава електората си ?
28
Няма закон който да регулира шашкънията , лакомията и злобата на червените кратуни и особено на тая !
29
Боко ТИКВАТА много го е СТРАХ от пргограмата Магнитски, защото Цв. Василев ще изкара наяве НАГЛИТЕ КРАЖБИ на СИКаджията
30
Скандалите и малки и големи са един естествен и закономерен процес. Те нито ще свършват нито ще намаляват.Ако се огледа целия 30 годишен "преход" ще излязат толкова много скандални факти, че човек не би могъл да ги предвиди а в бъдеще предстоят нови и още по големи такива.Причината за това е самата същност на институцията псевдодържава насадена у нас след 1989г.Факт е, че българите които никога не са имали самостоятелна държава не са способни сами да потдържат такава институция.Погледнато исторически населението има някакви напредъци основно в периодите под диктата на чужди сили, като Османската империя, Русия или Германия.През останалите периоди са настъпвали катастрофи и катаклизми.Българина няма нито интелектуалния нито демографски потенциал за да има собствена държава.Така че решението на проблема е присъединяването на иначе не лошата територия към съседна държава или създаване на протекторат на някоя голяма такава и нещата биха потръгнали.
31
Смешен плач за остатъка до 1000000000!
32
Смешен плач за остатъка до 1000000000!
33
Корнелия и Баце все оюе се джафкат Понеже БСП си мисли че Баце ще каже къде езаровил Тато златото ;-)
34
А24милиарда дълг, колко банки ще напълнят.
35
А24милиарда дълг, колко банки ще напълнят.
36
Ами то едно магаре като не може да си покаже магарията на голям празник, когато има много хора, защо е магаре? Същото и с тая разбесняла се кучка. Докато сама не си изяде глават, няма да миряса. Няма ли някой покрай нея по-умен да я озаптва отвреме на време? Ами няма! Умните тая пачавра ги изхвърли, защото ще и мътят водата. Глупави хора и хора без опит месно се манипулират и командват.
37
Бойко Борисов: Здравей Heдялko ! Как си, добре ли я караш в това топло време ? С тебе много пъти сме говорили, че когато пишеш нещо за пред публика не трябва да ползваш думите мутра и мутри. Знаеш , че когато някой каже или напише думата мутра другите веднага се сещат за мен. И то не с хубаво. Казвал съм ти още да не ме хвалиш толкова. Колкото пъти си ме хвалил в твоя сайт толкова пъти съм обирал псувните. Погледни резултатите под последните хвалби които публикувал за мен. Heдялko, следиш мисълта ми , нали ? По горе си писал против колегата - Жоро Кравата. Не бива така. Отлично знаеш, че той може да е следващия премиер, ако не го изпреварят Динко или Перата. Това са момчетата от моята черга , но от по младото поколение. После с какви очи ще ги защитаваш и хвалиш. Колкото до чернокожия ми заместник, не го вземай на сериозно. Дал съм му 4-5 чиновника и той започна да се прави на вице , а е виц-премиер. Дразни се и с хората от собствения му етнос. Няма да се учудя, ако утре се разчуе, че някоя вечер са го eбaли всички клошари в Слънчака на веднъж. Както е тръгнал може и по голям фукльо да излезе от мен. Сега съм в "Евксиноград" , в компанията на Беновска. Утре по нея ще ти пратя две щафети салам. Ако си в Бургас, можеш да и дадеш два паламуда сушени на сянка, за да не се връща с празни ръце. Доволен съм от нея, хубави турски чекии прави, макар циците й да са увиснали като моите ташаци. Heдялko, в момента не си на слънце, нали ?
38
Lele, tazi e ozveriala, ne moje da spre, zashtoto ia e strah. Cacarov shte se zahvane s vsichkite i mrasni sdelki, s vsichkite i otkroveni krajbi i tia shte triabva da si otleji dojivot.....
39
От писмото на Нинова аз видях 2 ( две ) цифри . Едната е 100- милиона - а другата 120 милиона евра . Всичко 220 милиона евра равно на 440 милиона Български левове . А язовира излиза близо 1 (един ) милиард и 500 милиона лева . ЛИПСВАТ един милиард и 60 милиона Български левове . Това питаме Къде е липсващия милиард и 60 милиона . И за да не спорим - всеки който е грамотен да вземе химикалка и сметне - като заевявам числата са закръглени
40
Тая шяла да съди....Ти ли ма овцу пруста.Ако в България имале капка правосъдие ,на тебе отдавна трябвале да са ти пръснали лояс@лия пърдялник в сливенския затвор!!!Дано всички мръсни червени говед@ се издавите на дъното на шиб@ния ви язовир,веднъж и завинаги!!!
41
Мръсни болшевишки изчадия,не се посвенихте и на Голяма Богородица да серете л@йна.Долни безбожници,да пукните до един,говеда комунистически.
42
Тая как се прецака с това писмо Умът ми не го побира . В Искането си до прокуратурата ГЕРБ твърдят и искат да се провери как се е стигнало до това , че един проект плануван за 400- 500 милиона излиза 1 милиард и 500 милиона . Те не казват ,че Австрийските фирми крадът или че Нинова краде . Повтарям те искат проверка - а Нинова си вкара АВТОГОЛ като се саморазпознава за тази проверка - Ето това е ГОЛЕМИЯТ И ГАФ
43
Тия па че ми кажат къф да си го завирам! Разбира се че колкото може по-голем и дебел! Че го отнесем кат бръмбар сламка а-ха-ха-ха-ха-ха-ха
44
Кръв да сереш пача лъжлива.....
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Съдят Гинеколог за убийство на циганка.
Съдията:
- Как стана всичко, разкажете!
- По цял ден гледам п*тки за по 100 лева на п*тка, след работа отидох до парка на разходка, седнах на една пейка, приближи се тази циганка и ми предлага:
- Здрасти ва чичо, искаш да даваш на мени 5 лева да ти пукажа п*тката си!?
- Причерня ми, изблъсках я, но тя падна лошо, удари си главата в чугуна на скамейката.

няма нови новини
Днес: 268
hot
най-четени новини в момента
сега
2218
четат ПИК
сега
четат тази новина
ПЪРВО В ПИК TV! БСП внася подписи за извънредно парламентарно заседание! Караянчева ги изненада - насрочи го за утре (ОБНОВЕНА)
x
НЕВЕРОЯТНО! НЛО унищожили ядрени ракети на САЩ
x