Вход
София
Времето в София -7 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Коко Каменаров аут от БНТ! СГС постанови окончателна присъда за шофиране в нетрезво състояние

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Коко Каменаров аут от БНТ! СГС постанови окончателна присъда за шофиране в нетрезво състояние

на 22.04.2019
69570
30
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Коко Каменаров аут от БНТ! СГС постанови окончателна присъда за шофиране в нетрезво състояние
Автор: ПИК
22.04.2019
30
69570

Софийски градски съд потвърди изцяло присъдата на първоинстанционния съд, с която подсъдимият Константин Каменаров беше признат за виновен в това, че е шофирал с 1,6 промила алкохол в кръвта. Това съобщиха от СГС.

С решение от днес – 22 април, Х-ти въззивен състав на СГС потвърди и наложеното наказание от 1 година и 3 месеца „лишаване от свобода“ с 3 години изпитателен срок и 600 лв. глоба. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Тази присъда означава, че Каменаров повече не може да е генерален директор на БНТ.

Присъда лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер е едно от основанията по закон за прекратяване мандата на шефа на обществената телевизия, като формално решението се взема от Съвета за електронни медии. Няма значение дали наказанието е ефективно или условно.

На 2 ноември 2017 г. съдия Марина Манолова от Софийския районен съд призна Каменаров за виновен, че на 23 юни 2016 г. около 3.50 ч е управлявал колата си с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда. Резултатът от 1.6 промила е установен с кръвна проба, след като Каменаров е спрян за проверка и тестван с дрегер.

В мотивите на районния съд се цитират обясненията на Каменаров. Той твърди, че във въпросната вечер се прибрал около 23 ч и изпил едно уиски, за да се отпусне. После с цел стимулиране на метаболизма и загуба на телесно тегло взел и билката "златен корен", която разтварял в чист етилов алкохол - медицински спирт. Тази вечер изпил двойна доза от разтвора - поне 100 грама. Около 2.00 ч Каменаров получил обаждане от съпругата си, която по това време била на парти. Тя му казала, че не се чувства добре, и го помолила да я прибере. Той бил спрян за проверка, след като взел жена си. Каменаров пледира, че е невинен, и иска да бъде оправдан. Основният му аргумент е, че няма как от едно уиски да се стигне до 1.6 промила, а резултатът бил такъв заради билката.

"Деянието е извършено с пряк умисъл, като подсъдимият е съзнавал общественоопасния му характер, предвиждал е настъпването на неговите общественоопасни последици - че управлява МПС под въздействието на алкохол с концентрация над 1.2 промила, и е искал настъпването на тези последици, като умишлено е започнал да управлява моторното превозно средство независимо от употребения от него алкохол", пише в решението.

Законът използва термина "алкохол", не прави разлика по вида на питието, в което се съдържа - уиски, водка, ракия, различни видове алкохолни коктейли, чист етилов алкохол и т.н., нито по търговски марки, обяснява обаче съдът. Магистратът допълва, че Каменаров не е бил спрян на отиване към съпругата си, а след това - когато вече се е уверил, че тя е добре и няма нищо фатално (по неговите думи). Тоест не издържа доводът, че не е осмислил поведението си, допълва съдия Манолова. Освен това, ако съпругата му е била в толкова влошено здравословно състояние, е трябвало да бъде повикана линейка. В противен случай има таксита и служби "дринк енд драйв" ("пий и карай"), разсъждава съдът.

Сподели:
Напиши коментар »
(30)
1
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
2
А сега Кошлуков да стане директор на БНТ и да разкатае фамилията на БСП-едерасите
3
Пъpдялко нещо да кажеш за оригиналния запис от ало Банов съм ,който предоставих днес на прокуратурата ?
4
Милиончева - абе мии я тая шунда че смърди та се нетрае. Смърди на сирене
5
Бравос, ако е истина! Под натиска на управляващите СЕМ утвърди за генерален директор Константин Каменаров ( Коко), а за програмен директор Емил Кошлуков ( Куши). Същият този Куши, който показа среден пръст в ефира на БНТ, който е получил от КТБ кредит от 100 000 долара при изключително преференциални условия, който беше партньор във фирмата, фалирала ТВ7, който показа договор с партийната телевизия на “Атака”, за да покрие изискванията за конкурса за генерален директор на БНТ. Хайде, марш от БНТ. Брюкселската нота!
6
защо жълтия сайт пиk пише само героугодно ?
7
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
8
Прокуратурата поиска общо 30 години затвор при първоначален строг режим за Северин Красимиров. Той е подсъдим за умишлено убийство, блудство и изнасилване на телевизионната водеща Виктория Маринова. .......... По съкратената процедура, MAHГАЛА ще получи 2/3 от присъдата, или 20 години затвор, толкова колкото получи Иванчева, за "ИСКАНЕ НА ПОДКУП", БЕЗ ДА Е ВЗЕТ ТАКЪВ......
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Алкохолът не прощава.! А налът ми още помни как го разпраха двата руски х у я ----на холандския тирпаркинг.!
11
НЕ Е шунда А спестовна КАЦА но май влезнаха много мръсни пари и на какво да се размирише а капака Е от празна тенекия от сирене и ето резултата......????
12
Сега си обяснявам , защо Каменаров беше в услуга на опозицията с действия и бездействия. Действаше като партийна БСП телевизия. И фона и е червен ,в ече 2 години.А той бил подсъдим.... обещали са му , че ще го оправдаят , но....нейсе. Това е зависим човек....
13
Ние ГЕЙберастите просто изоставихме НАШАТА П0ДЛ0ГА Каменаров на кучетата.Сега ДРУГ ЩЕ НИ ЛИЖЕ ГЪ30ВЕТЕ.
14
СЪЩО ЦЕЦО ТОТОТО И ТОЙ УРОНВА ПРЕСТИЖА НА БНТ ..НАЛИ ГО ХВАНАХА ПИЯН И НЕГО ..СЪЩО КАТЕРИНА ЕВРО НЕ Е ЗА БНТ ...ПОМНИТЕ ЛИ ХАЛТУРАТА И С АЗИС В БИГ БРАДЪР ...КАК АЗИС Я НАРИЧАШЕ ...“ КО ПРАЙШ МА ПАААРРЦААЛЛЛЛ..“ ПОМНИТЕ ЛИ ТОВА ..ВЪН! ТЕЗИ ТРИМАТА ВЪН !
15
Закриваййй, нека остане само Пик тв!!! Най гледаната....бъхъхъхъ
16
В последните 4 години лично Heдялко е осъждан да плаща глоби и не имуществени вреди на 16 окепазени човека от него. От 94 иска поне половината ще се наложи да бъдат платени от Heдялко. За това точно той не може да се радва на присъдата на Кoкo.
17
АКО НЕ ПЛЮЯТ ПО ДЪРЖАВАТА ,ВЕДНАГА КОРНЕЛА И РАДЕВ ГИ ОБВИНЯВАТ ЧЕ “ НЯМАЛО СВОБОДА НА СЛОВАТА “...СПОРЕД БСП И РАДЕВ, КОЙТО НЕ ПЛЮЕ ПО ДЪРЖАВАТА , ТОЙ БИЛ “ЦЕНЗУРИРАН“ ...ЕТО ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯ ПО РАДЕВСКИ И НИНОВСКИ ...кукуку -кукууку - кукукукуууу
18
Златен корен, ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха!!!! Режим на водата и сто грама таратор със водка не е таратор!!!! Иначе абстинентни симптоми, мускулна ригидност, тревожност, не може да седне зад волан! ДА!!!!
19
С ПРИСЪДИ ПО НОХД УСЛОВНО ОСЪДЕН И ПРОБАЦИЯ В ПАРЛАМЕНТА ДЕПУТАТ КАК СТАВАТ ТЕЗИ РАБОТИ ПРОСТ ОВЧАРСКИ НАРОДЕЕЕЕЕ. ЧУКОЛИНА И ТЯ!
20
Абе,тия хора,ТАКСИМЕТРОВИ УСЛУГИ,НЕ ПОЛЗВАТ ЛИ?
21
Язък. Щях да спра в един пущинак както е пиян да го претрепя с щангата и да изнесиля жена му като Виктория Маринова. Тъкмо излизам от пандиза.
22
ТОЙ ДА НЕ Е БАЩА НА КЛЕПОУХИЯ КАУН, ЧЕ ДА ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА ПО ПЪТИЩАТА. ХАК ДА МУ Е ЩОМ ПОДВИ КОЛЯНО ПРЕД КЛЕПОУХИЯ, И НЕ ГО ПОПИТА КАК Е ОТКРАДНАЛ АПАРТАМЕНТИТЕ ОТ ДЪРЖАВАТА И КАК С ДЪРЖАВНИ ПАРИ Е ПЛЮЩЯЛ ПИАР ЛЮБОВНИЦАТА СИ!!!
23
Алкохола е лоша работа, мен ме напиха и ми одрязоха кренвирша, сега викам за БСПдирастията във високите тонове, ха ха ха ха ха ха ха ха.Да!!!!!
24
Менте, искрено съжалявам, където чеченци са ти рязали кренвирща и Господ ти е взел ума... ДА!!!! Хлъц!!!!
25
Тоя хрантутник от соца трябва да бъде изхвърлен заради прикриването на медията от която народа му плаща големата заплатка за апартаментите на фатмака хвърчилков!
26
Каменаров,гербераста в кауш...
27
Рязан пискюл на Бойко можеш да му лъскаш бастуна твоя алах да та убий гад мръсна!
28
Един гербераст на висока позиция по-малко !!
29
Б.Василев-кога?!
30
Новината е предадена дословно и е много ясна. Какво си кривите коментарите. Това е. Да си отива в къщи при оздравялата си жена. Няма да му плащам и заплатата и уискито / за отпускане/!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 4435
архив

Колко е висок най-високият евреин? 
- Два метра пламък.

няма нови новини
Днес: 29
hot
най-четени новини в момента
сега
1229
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: ГЕРБ шамароса БСП за вота на недоверие - хванаха Корнелия Нинова в нови лъжи (ОБНОВЕНА)
x
Неангажиращият секс е илюзия, вижте защо
x