ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Командоси поеха охраната на българо-турската граница (ОБНОВЕНА, снимки )

НАЙ-ВАЖНОТО

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Командоси поеха охраната на българо-турската граница (ОБНОВЕНА, снимки )

52673
на 10.09.2016
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Командоси поеха охраната на българо-турската граница (ОБНОВЕНА, снимки )
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Армейски командоси в пълно бойно снаряжение, военни джипове "Хамър" и бронетранспортьори са изпратени да пазят българо-турската ни граница, алармираха наши читатели. Тежката охрана се намира на пътя Малко Търново- Царево на разклона за село Сливарово в местността Маврова нива. 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Секретни постове има и в гората. 

"Спират всяка кола на пътя, проверяват, разпитват кой къде отива. Има и български, и чуждестранни автомобили", каза наш читател. 

Местните хора се страхуват, че вероятно има завишен риск от нашествие на бежанци през границата и това е причината за разполагането на толкова много военни. Армейците ще стоят в граничния район 15 дни. 

Още през пролетта правителството обяви, че ще праща военни патрули по границата да помагат на на "Гранична полиция", за да се контролира бежанският поток. 

Наши читатели ни изпратиха снимки от мястото:

От днес Българската армия оказва логистична подкрепа на „Гранична полиция” за охрана на българо-турската граница. 83 военослужещи и 34 специализирани военни автомобили за превоз и за ремонт са разпределени в петте гранични полицейски управления – Свиленград, Елхово, Болярово, Средец и Малко Търново, съобщиха в Елхово заместник – министрите на отбраната Димитър Кюмюрджиев и на вътрешните работи Филип Гунев. Логистичната подкрепа на военните ще включва превоз на задържани нарушители на границата, превоз на гранични полицаи и на контролиращите ги, ремонт на техниката и ремонт и възстановяване целостта на преградното съоръжение, което досега е било нарушавано 40 пъти от нелегалните мигранти. Армията има готовност при нужда да увеличи подкрепата си, каза зам.-министър Димитър Кюмюрджиев и допълни: „Искам да изкажа едно ясно послание към всички тези каналджии и нарушители, че ако трябва ще се засили участието на войските от българската армия, ще се засили координацията между войските и българската армия, но няма да се позволи навлизането на подобни нерегламентирани нарушители на границата във всяка една посока”.

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивен хороскоп на Алена за Цветница - Близнаците да се откажат от нови занимания, Лъвовете да разчитат на интуицията си САМО В ПИК! Ексклузивен хороскоп на Алена за Цветница - Близнаците да се откажат от нови занимания, Лъвовете да разчитат на интуицията си
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 16
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК