ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Младен Маринов изненадан от ветото на Радев - обясни как армията може да помогне в битката с коронавируса

Политика

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Младен Маринов изненадан от ветото на Радев - обясни как армията може да помогне в битката с коронавируса

39485
на 22.03.2020
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Младен Маринов изненадан от ветото на Радев - обясни как армията може да помогне в битката с коронавируса
Автор:   ПИК

За мен ветото на президента Радев е изненада. Но това е негово конституционно право - да упражни вето върху закон или върху част от закона. Това заяви пред Нова тв вътрешният министър Младен Маринов по повод ветото на президента Румен Радев върху Закона за извънредното положение.

препоръчано

"Не виждам причина армията да не бъде използвана, ако ситуацията стане по-критична, при положение че армията беше използвана при мигрантската вълна и се справи много добре", добави той.

"Не виждам как можем да обясним на войниците и полицаите, които искат да изпълнят своя дълг към обществото, защо не могат да излязат", категоричен е вътрешният министър.

"Армията, ако се включи, основно ще замести полицаите при охраняване на стратегически обекти. В София около 100 жандармеристи в момента охраняват посолствата на чужди държави. Защо тези посолства да не се охраняват от войници, а да изпратим жандармерията в ромските махали", каза още Маринов.

"Армията е един ресурс, който трябва да използваме в тази криза. В непрекъснат контакт съм с вицепремиера Красимир Каракачанов. Армията на този етап е нашият резерв. Ние трябва да имаме такъв резерв в битката с този невидим враг, защото и полицаите се заразяват", обясни МВР министърът.

По думите му военните няма да работят самостоятелно и да правят граждански арести, а ще са в смесени екипи и ще са под ръководството на полицията.

"Бях изненадан от решението на Радев, защото тръгнахме с едно обединение. Виждате какво се случи в Народното събрание", поясни той.

"Няма как демократичното общество да продължи да съществува една мярка, която е въведена в извънредно положение. Новината за пръскането с хеликоптер е такава фалшива новина, която цели да всее паника в обществото. Трябва ли да има наказание за една такава новина. Аз мисля, че трябва да има", отсече Младен Маринов.

"Мярката за фиксираните цени е на БСП. МВР ще изпълни всички разпоредби" каза още вътрешният министър.

Сподели:
Бомба x
Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това