ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Правителството впрегна "нашето" МВР и държавната машина да смачка бунта на зърнарите. Ето къде и от колко часа ще са протестите - утре става страшно в София (СНИМКИ)

Епицентър

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Правителството впрегна "нашето" МВР и държавната машина да смачка бунта на зърнарите. Ето къде и от колко часа ще са протестите - утре става страшно в София (СНИМКИ)

101096
на 18.09.2023
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Правителството впрегна нашето МВР и държавната машина да смачка бунта на зърнарите. Ето къде и от колко часа ще са протестите - утре става страшно в София (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

С масовите репресии от органите на МВР и държавата се опитват да стресне земеделските производителите заради националния им протест срещу вноса на украинско зърно, научи ПИК. В последните два-три дни сигналите за упражнен натиск от държавната машина са зачестили, разкри съпредседателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев.

препоръчано

"От вчера сутринта не спират сигналите за репресии върху земеделските производители, в почти цялата страна, от органите на МВР във връзка с предстоящите протестни действия! Министерство на земеделието и храните услужливо е предоставило списъците с регистрирани зърнопроизводители на територията на всяка община. А Държавен фонд "Земеделие" започва масови внезапни проверки на животновъдите. Явно страхът е голям, но ОБЕДИНЕНИ сме силни и ще успеем!", заяви Караколев в социалната мрежа.

Полицията на ПП и ДБ вече действа. Около 10 трактора преди минути да били спрени край Карнобат за проверки. 

Въпреки опитите на властта да сплаши зърнарите, днес в 10 часа започва общонационален протест за спасяване на българското земеделие. В цяла България възлови точки ще бъдат блокирани, а във вторник протестът ще се концентрира в София. Инициативният комитет е съставен от организации в селското стопанство, както и други организации, съпътстващи сектора - превозвачи и търговци на земеделска техника.  

"Чл. 43 от Конституцията урежда правото на ПРОТЕСТ – да кажеш и покажеш какво мислиш колективно с тези, които споделят възгледите ти.

Участниците в такива мероприятия не могат да бъдат наказвани, както и да последват неблагоприятни последици от какъвто и да е характер. За всички масови събирания (с изключение на събранията на закрито) е необходимо разрешение от общината.

Органите на реда могат да се намесват единствено при нарушаване на обществения ред, за да осигурят неговото спазване. Освен това е впрегната цялата политкоректна машина да внушава на обществото колко са алчни зърнопроизводителите, както и да опитват да противопоставят, подкрепящите протестите фермери! Отново ще напомня на всички обективни медии, че в протеста участват всички сектори и подсектори в селското ни стопанство!", добави Симеон Караколев. 

От Инициативния комитет за организиране на протестите на земеделците съобщиха най-напред през ПИК възловите точки. Протестиращите се събират, както следва: Русе-Дунав мост - 10.00 часа, Велико Търново-Шереметя – 10.00 часа, Горна Студена – 10.00 часа; село Ясен, Плевенския регион – 10.00 часа.

В ранния следобед тракторите тръгват за София. Техниката е земеделски трактори, фадроми, челни товарачи и други.

Ето и основните точки в страната, които ще бъдат блокирани днес:

- Югоизточна България: Петолъчката, кръговото на Ахелой, Варна–Бургас (след автомагистралата, отбивката за Аврен), детелината Сливен-Ямбол; - Централна южна България: с. Труд, Стара Загора (квартал Кольо Ганчев, Лукойл летище), детелина на път I-5 (Стара Загора-Хасково) и I-8 (Пловдив-Свиленград);

- Североизточна България: Кардам, Дуранкулак, кръговото на Балчик, Карапелит, Тутракан, Разград, Шумен (бензиностанция Петрол), Силистра;

- Централна северна България: детелината на с. Ясен (на основен път Плевен-Русе), Дунав мост, началото на автомагистрала Хемус (посока Варна-София), с. Горна Студена;

- Северозападна България: Бяла Слатина, Видин мост, път (Е79) сред с. Крапчене и Монтана; - Югозападна България: Кюстендил (мотел с. Ябълково), Радомир (Т МАРКЕТ), Земен – Лобош, Ковачевци-Лобуш, Сапарева баня (летището), Дупница - с. Пиперево, Перник (спортна зала "Борис Гюдеров"), Брезник (ул. "Ангел Коцелянов");

- Южна България: Кресна, Драгоман - КГП Калотина.

От Северна България тракторите тръгват към София днес (13:00-14:00 часа); от Южна България - утре.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да не отказват делови предложения, Везните да отменят служебните разговори САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да не отказват делови предложения, Везните да отменят служебните разговори
ПИК TV x
Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО) Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО)
ново
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК