ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Провали се процедурата по импийчмънт на Тръмп

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Провали се процедурата по импийчмънт на Тръмп

33778
на 13.01.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Провали се процедурата по импийчмънт на Тръмп
Автор:   ПИК

Сенатът на Конгреса на САЩ няма да бъде свикан на 15 януари за разглеждане на въпроса за импийчмънт на действащия президент-републиканец Доналд Тръмп. Това съобщи вестник The Washington Post.

препоръчано

Според изданието, помощниците на лидера на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл са заявили пред лидера на демократичното малцинство Чък Шумър, че републиканците не са съгласни да се свика заседание в петък за разглеждането на въпроса за импийчмънт. По-рано агенция Ройтерс съобщи, че горната палата на Конгреса може да започне обсъждане на обвинението към Тръмп, ако Палатата на представителите го гласува.

Представителите на Макконъл са заявили пред изданието, че горната палата няма да се събере за обсъждането на основните въпроси до 19 януари - като най-ранна възможна дата за началото на процедурата по импийчмънт в Сената. В петък ще се състои само формално кратко заседание, но за да бъде включен в дневния ред този въпрос, е необходимо съгласието на всички сенатори. Така, импийчмънтът по същество ще бъде разглеждан едва след изтичането на пълномощията на Тръмп.

Резолюцията за отстраняването на републиканеца от власт бе внесена в Конгреса в понеделник. Доналд Тръмп е обвинен в подстрекателство към метеж.

На 6 януари привържениците на Тръмп нахлуха в Конгреса на САЩ, опитвайки се да попречат на утвърждаването на резултатите от проведените на 3 ноември президентски избори, победа в които спечели Джо Байдън. Демократите в Конгреса обвиниха Тръмп в подстрекателство към метеж и поискаха отстраняването му от власт.

Инаугурацията на Байдън ще се проведе на 20 януари.

Превод: ПИК 

 

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 290
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това