ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Прокуратурата обвини сина на Спас Русев

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Прокуратурата обвини сина на Спас Русев

355197
на 26.01.2024
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Прокуратурата обвини сина на Спас Русев
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Синът на Спас Русев е задлъжнял към НАП с близо един милион лева!

препоръчано

Софийска градска прокуратура (СГП), в края на 2023 година, е привлякла в качеството на обвиняем Евгени Спасов Русев, който като управител и представител на КУКОРЕВО 2 СОЛАР ЕООД, не е платил данъчни задължения в размер на 937 427 лева. Това е престъпление по член 255, ал.3 от Наказателния кодекс.

Това научи Соня Колтуклиева от източници от Съдебната палата.

Член 255, ал.3: Когато данъчните задължения са в особено големи размери, наказанието е лишаване от свобода от три до осем години и конфискация на част или на цялото имущество на виновния.

Както вчера ПИК разкри, Евгени Русев е бил съдружник със собствениците на адвокатската кантора, в която са работили Лена Бориславова и Никола Минчев - Асен Джингов, Стефан Кючуков, Мариус Величков.

Спас Русев пък беше изловен в сряда от ПИК на среща с Кирил Петков в лоби бара на столичен хотел. Бившият премиер дори си водеше записки по време на разговора, а при появата на водещата на ПИК TV Соня Колтуклиева хукна да бяга. Самият Спас Русев промълви единствено, че е в България по лична работа и вече няма бизнес тук.

Това обаче не е вярно, тъй като той притежава "Булсатком". През 2023 г. продаде компанията на "Виваком", но сделката не е финализирана, тъй като се проверява от Комисията за защита на конкуренцията.

Според информация на консултант в сферата на комуникациите обаче се е стигнало до раздор между Спас Русев и собственика на "Юнайтед Груп" Драган Шолак. Затова и българският бизнесмен търсел варианти да провали вече договорената продажба на "Булсатком".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 10 май - Овните да внимават в отношенията с близки и познати, неприятна новина ще ядоса Водолеите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 10 май - Овните да внимават в отношенията с близки и познати, неприятна новина ще ядоса Водолеите
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Мария Габриел проговори защо не е в евролистата на ГЕРБ и дали е обидена заради проваленото й премиерстване (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Мария Габриел проговори защо не е в евролистата на ГЕРБ и дали е обидена заради проваленото й премиерстване (ВИДЕО)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК