ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Прокуратурата подхвана кмета Васил Терзиев

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Прокуратурата подхвана кмета Васил Терзиев

316767
на 20.06.2024
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Прокуратурата подхвана кмета Васил Терзиев
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Софийска градска прокуратура е образувала проверка срещу столичния кмет Васил Терзиев по сигнал за разхищаване на държавни средства. Преписката е възложена на ГДНП, която престои да привика градоначалника на разпит.

Следствените действия са по сигнал на издателя Недялко Недялков и политика Страхил Ангелов, които сезираха главния прокурор Сарафов заради безумния ремонт и преустройството на движението по столичните улици "Фритьоф Нансен", "Витоша" и "Патриарх Евтимий". 

"Считаме, че прокурорска проверка следва да установи - при реализирането на посочените действия, налице ли са данни за осъществяване състава на чл. 282 и чл. 282а от Наказателния кодекс - извършени престъпления по служба", изтъкват жалбоподателите.

Според тях бюджетът на столицата е ощетен с над 1 милиона и 200 хиляди лева заради своеволията на Терзиев, ППДБ и сателитната им розова организация "Спаси София".

Днес ВАС отмени ремонта на кмета Терзиев и го постави в извънредно неудобна ситуация.

Според Иван Таков необмислената и неподготвена реорганизация на движението по улиците и булевардите около НДК трябва незабавно да бъде отменена.

"Върховният административен съд не дава предписание какво да бъде направено оттук-нататък, затова сега СДВР трябва да разпореди връщането на старата организация на движение, коментира председателят на Комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС. - Това, разбира се, още ще оскъпи грешката на ПП-ДБ-СС в СОС. Надявам се, че и компетентните органи ще си влязат във функциите, за да може похарчилите напразно общински ресурс да си понесат съответната отговорност".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК