Вход
София
Времето в София 12 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Прокуратурата с шокиращи подробности за открититите улики в компютъра на хакера Кристиян Бойков

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Прокуратурата с шокиращи подробности за открититите улики в компютъра на хакера Кристиян Бойков

на 23.07.2019
91355
44
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Прокуратурата с шокиращи подробности за открититите улики в компютъра на хакера Кристиян Бойков
Автор: ПИК
23.07.2019
44
91355

По повод изявления пред медии на обвиняемия Кристиян Бойков и на негови работодатели, пресцентърът на прокуратурата разкри подробности от разследването.

"В хода на извършеното на 16.07.2019 г. претърсване и изземване в офиса на дружеството „TAD GROUP“ в гр. София, разследващите органи иззеха веществени доказателства, включително и служебния компютър на Кристиян Бойков.

От анализираните данни към момента може да се направи заключение, че той е разполагал с базата данни на НАП преди разпространението й в интернет пространството. Към настоящия момент продължава  работата по декриптиране на информацията, съдържаща се в иззетите веществени доказателства, както и по анализ на вече декриптираната такава информация от компютъра на Бойков", заявяват от там.

Разследващите са категорични, че Кристиян Бойков е извършвал различни търсения по единни граждански номера в базата данни на НАП, както и е променял оригиналната дата на файловете с датата 10.11.1989 г., която съвпада с датата на файловете, разпространени в интернет пространството.

"Установено е, че между 10.07.2019 г. и 12.07.2019 г. – три дни преди публикуването на базата данни на НАП в интернет, на служебния компютър на Кристиян Бойков са правени търсения в тази база данни с единни граждански номера на няколко лица: министър – председателя Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и народния представител Делян Пеевски. Непосредствено преди това търсене е извършено търсене с единните граждански номера на други две лица, както и за адвокатска кантора „Авиора консулт“. Резултатът от тези търсения Бойков е съхранил във файл, именуван „Търсене за Бивол“. След тези действия от него е извършено търсене в базата данни на НАП  с единния граждански номер на Емил Радев – евродепутат. Резултатите от тези търсения са обменяни от Бойков с друго лице.

В дигитална папка на служебния компютър на Бойков е наличен файл с име „математика за домашно“, с дата на създаване 11.07.2019 г., който съдържа специфичните наименования на 106 бази данни и множество техни таблици, които са идентични с частично разпространените 57 бази данни на НАП в интернет пространството. Това е индикатор, че Бойков разполага с пълната база данни, изтекла от НАП, а не само с тази, вече публикувана в интернет пространството.

В първия имейл от 15.07.2019 г. до няколко медии лицето, представящо се за „руски хакер“, твърди, че е публикувал само една част от базата данни на НАП, както и че разполага с допълнителна база данни, която ще разпространи на по-късен етап.

В друга дигитална папка на служебния компютър на Бойков е наличен файл с име „броене за домашно“ с дата на създаване 11.07.2019 г., който съдържа специфично именувани бази данни, идентични с тези от базата данни на НАП, множество други специфични наименования на таблиците от тези бази данни, както и броя на записите във всяка от таблиците.

Установено е, че на служебния компютър на Бойков са били въвеждани команди за промяна на датата на оригиналните файлове от базата данни на НАП с датата 10.11.1989 г. от манипулираните файлове, изтекли в интернет пространството. При декриптирането е установено и наличие на файлове с бази данни на клиенти на частни търговски дружества.

На 16.07.2019г., в 11:50 ч на електронните пощи на БТВ, НОВА и в. „Капитал“ e получено съобщение от “анонимния руски хакер” чрез e-mail “minfin@mail2tor.com”. За разследването на този етап няма съмнение, че Кристиян Бойков е автор и разпространител на писмото до медиите, чийто автор се представя за “анонимен руски хакер”.

Продължава работата по декриптиране на иззетите веществени доказателства. Предстоят действия по разследването, свързани и с възможното ангажиране на наказателната отговорност и на други лица", съобщават още от разследването.

Сподели:
Напиши коментар »
(44)
1
Целата агнешко гей групичка да се подведе под отговорност,тоя младеж е работил за каквото са му плащали.
2
Ся поздравления за печелившите, набутах дебилите да плащат за фърчилата на САЩ, VW отива в Измир. Абе в блатото всичко е ок нали Пендалко.
3
активно мероприятие да се избегне случая фолксваген . сега ще ви занимават с това . и ще кютате още дългииии години на 300 лв пенсия и 500 лв заплати в мизерията българияяя.
4
Що за прокуратура е това която изнася едно към едно какво се случва по разследването и се предоставя на избрани медии за публикация и така се внушават някои детайли от деянието
5
Новият Главен Прокурор с таквиз ЧЕНГЕДЖИЙСКИ ПОХВАТИ голЕм правист ще излезе ! Като разбихме в плочките единият служебен компютър ипадна бележка "ДОЛУ ГЕРБ - КРИСС". ВЕрвайте ми така беше ! Имам куп свидетели кошеревски естествено ! ПОМНИМ ИВАНЧЕВА !
6
работил е за каквото му се плаща! Защо тогава са убити сумати държавни чиновници , след 9-ти 44г. И те са работили за каквото им се плащало. Те и на вного , крадци и убиици им се плаща за да действат! Защо е изпратил до тия другари съобщението си, а не до Ан. Тодоров, до Беновска и други медии,а само до тия свързани с опрезелени другари
7
КАЗАХ ВИ:--- ВЕЧЕ ПО ЗАКОН НЕ Е ОТ 5 до 8години... А ОТ 10до 15години... И ВЕЧЕ Е УСТАНОВЕНО,ЧЕ И ДРУГИТЕ ОТ ФИРМАТА СА ЗАМЕСЕНИ.... КАКВО ЩЕ КАЖЕ СЕГА САШО ДИКОВ,ОТ БИВОЛ И ВАРНЕНСКИЯ СРАМ ЖУРНАЛИСТКАТА ВЕСЕЛИНОВА...
8
Стига с тези номера , бе ! Какъв потресаващ атентат е това срещу българската демокрация ! Държавата пак изпадна в пълно безсилие и констатиране на събитията постфактум. За чудо и приказ сме ! Отчитат се някакви си имагинерни успехи , а се тресем от некадърност , корупция , организирана престъпност и лицемерие !
9
Аз не го оправдавам,а казвам,че и цялата група над него трябва да се заключи!
10
Хората нищо не са декриптирали, но явно са получили пoмощ и са извлекли максималното. Цялата информация, която съобщават може да се намери в служебни файлове на компютъра като файла за разширение на RAM. Явно няма толкова кадърни спецове в тази фирма по сигурността. Трябва дебело да подчертая, че архивът, който е разпространен включва заключващ файл от 11май. Доказателствата са за 11 юли. Не е доказано, че той е хакера, по-скоро някой му е дал файла да свърши черната работа да намери и подреди информацията за някои хора. Имената на бази и таблици говорят, че се е ориентирал в структурата на данните. Това хич не е лесно при 106 бази и хиляда таблици. Може да е честен когато казва, че не е магьосник и не той е пробил НАП. Май трябва да продължи да се търси хакера, ако е хакер, а не е вътрешен човек.
11
Егати независимата прокуратура!
12
ПРАВИ СЕ НА СПЕЦИАЛИСТ ПРЕД ГАДЖЕТО СИ И НЕДЕЙ ОБЯСНЯВА КОГА Е БИЛ ПОСЛЕДНИЯ ФАЙЛ...
13
е казал народът. Нека сега да крие другите. В затвора ще му дадат да си развива уменията със сметало, от ония големите дето ги имаше в училищата, само, че топките ще са ....живи и винаги ще са в бинарната система с определен дефицит на белия цвят. Тия като него тровят демокрацията, Някой пита ли се още къде са отишли парите на Нинова и Костов
14
Абе келеш има и специалисти, недей да се заблуждаваш като гледаш себе си и приятелчетата си. Не говоря за последния файл, а за файла - улика от архива. В lock файла пише компютъра, nickname и датата 11-05-2019.
15
Ми то още в началото миришеше на Биволско.
16
Tова e тюрлюгювеч за вечерните новини c Бтв и Нова. Но, у нас много хора го харесват.
17
И защо го пуснаха от ареста??? За да се подиграва на всички???На цялата държава??? Тъпотия!!!
18
Това нагло копеленце е добре платено от червената глутница на позитания, десебетата, дайбългария и главички!! Да си плати за престъпленията!!!
19
Цялата информация можела да се декриптира за десетилетие, но суперхакери успели да разкриптират за десет дни една малка част, в която по чиста случайност била информация за Цацаров и Борисов! И докато разкриптират отстрани едно мармотче завивали станиолче, а целокупния прост български народ цъкало от гняв и си хапвало бонбонки "тик так"!
20
Наглярчето трябва да го отнесе , а също и цялата му фирма , защото са изнудвачи и работят по поръчки за мошенници ! Изгледайте онова интервю , пред фирмата му , на вратата в колата която щеше да се качва , когато репортерката го пита едно определено нещо , каква езикова грешка допусна , но после бързо я замаза ... В старите съдилища това е било абсолютно доказателство за виновност !
21
Ше си имаме булка, да почва да разтяга,чи да му е песен еването...
22
Има метод, при който теоретично може да се декриптира част от информацията, без това да засегне другата информация. Декриптиране на част от данните при болшинството методи означава, че е намерен метод за декриптиране, който ще работи за всичко. Ако методът е от първия вид се сещам за една система, при която на работна станция ще й отнеме милиард по милиард години, ще станат може би милиони години с фотонен компютър. Цирк е наистина. Но нашите криминалисти са от старата школа, работят с блъфове да хванат лошите, пък може да има лесен начин, ако криптирането е крадено....
23
И сега кво, Гешака милицунер ще го прибере обратно, не защото е бъркал в НАП, а защото проверил какви ги върши Баш Бандита. А Бащицата е чист като ангелче, нито в краш или лъгал, нито е изнасял наши пари по странство, нито мине предавал и продавал. Тогава Гешака защо се притеснява, нали всички са честни и почтени? Толкива е о//Ран Вожда, толкова мръсотии е извършил, че днес е в паника, къде ли може да са изпратени данните за цялата му мръсотия. Сега е момента Гешака да арестува хакерчето, да му пуска ток и бие с пръчка, за да получи верно и неверно. Както и да се докаже колко е верен и как няма по-годен от него за главен прокурор.
24
Прицелил се да търси информация точно за г-н Пеевски ! Вместо да се рови за цигански измамници , които мамят стари баби и им вземат парите , той ще прави разследване за един от най-продуктивните родни бизнесмени, които създават хиляди работни места в неговите предприятия. В днешно време много от младите хора нямат никакво чувство за срам.
25
Google плаща $ 95 непрекъснато. Последната ми проверка е $ 8,200. Работи 10 часа седмично в интернет. Най-младият ми партньор е средно 15 000 през последните месеци и работи около 24 часа подред. Не мога да повярвам колко е ясна. посещение.....................>>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
26
Помните ли какво каза преди години, че няма нищо лошо да подслушва министрите си? Даже някои министри се радваха и казваха, какво от това, ние сме съгласни???? Да му угаждат, не за други. Сега скочил верния му Геш, лрлеееее, някой потърсил в нета информация за Слънцето!! Не може!! Същата операция може да се извърши от всяка държава извън България, тогава Геш щеше да обвинява Путин. Питам само Владетеля, защо WV избра Турция, нали беше уредил нещата?
27
най важното е да има виновен., а ако се окаже невинен ще му платим от джоба си една тлъста компенсация, прокуратурата ще се направи на ни лук яли ни мирисали и ще чакат следващия гейт за да забравим този!
28
Вчера Крис даде изявление, че не е отворен нито един от компютрите му. Днес ново 5 - кога ги отвориха, кога ги декриптираха?!?!?!
29
Sramota edin kele6 da razbiva sistemite na darjavata Oste po jalko e 4e i negovite 6efove zastavat zad nego Niama da se u4udia i te da sa znaeli za tova isa si mal4ali Togava i te se iaviavat sau4asnizi i da si ponesat zaslujenoto
30
Sramota edin kele6 da razbiva sistemite na darjavata Oste po jalko e 4e i negovite 6efove zastavat zad nego Niama da se u4udia i te da sa znaeli za tova isa si mal4ali Togava i te se iaviavat sau4asnizi i da si ponesat zaslujenoto
31
ПОЗДРАВЛЕНИЯ НА ВСИЧКИ КОИТО РАБОТИХА ЗА ДА СЕ СПРАВЯТ СЪС ТИЯ БАНДИТИ.!ВСИЧКИ НА КОИТО СА ИМ ИЗТЕКЛИ ДАННИТЕ ,ТРЯБВА ДА ГИ СЪДИМ И ТО НЕСАМО ТОВА МОМЧЕНЦЕ НЕЩАСТНО ,НО И ОНЯ ХИТРЕЦ МЕНИДЖЪРЪТ МУ -КОИТО СИ Е МИСЛЕЛ,ЧЕ ТЕ СА НАЙ-УМНИТЕ И НИКОИ НЕ МОЖЕ ДА ГИ ХВАНЕ.А БТВ ВЧЕРА КАК УСЛОЖЛИВО ИМ ПРИГЛАСЕШЕ В ЛЪЖИТЕ .ЗАСРАМЕТЕ СЕ !РАЗПРОСТРАНЯВЯТЕ САМО ЛЪЖИ ПО БТВ.МНОГО Е ИНТЕРЕСНО НА КОИ ОЛИГАРХ Е БТВ.КРАИНО ВРЕМЕ Е ДА РАЗБЕРЕМ !
32
НЯМА , ДА ИМ МИНЕ НОМЕРЪТ ! НАРОДЪТ ВЕЧЕ НЕ Е ГЛУПАВ ! ОЛИГАРСИТЕ НА ДРЪВНИКА !!! ДЪРЖАВАТА ВЪРВИ НАГОРЕ И НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ С КОМПРОМАТИ И ПОМИЯ ДА Я ТЕГЛИ В ТИНЯТА ! БЪЛГАРИ , БЪДЕТЕ ЕДИННИ !
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
България да пусне жалба да международния съд за правата на човека и тези наши пирати да ги вкарат у кауша за престъпления срещу личността
35
Нали УЖ щяха да заменят ЕГН-тата с нови лични номера, какво стана? Това го говориха още преди две години и все още никакво развитие по въпроса. И докага ще се позволява навсякъде да ти изискват нещо толкова лично, което носи толкова информация? Кога най-после ДЕЙСТВИТЕЛНО ЩЕ ГИ ЗАМЕНЯТ С НОВИ НОМЕРА? Защо България е единствената страна в която не е разрешена смяна на имената, по каквато и да било причина - лична, религиозна и т.н.? КОГА НАЙ-НАКРАЯ ЩЕ СЕ НАПРАВИ НЕЩО В ТАЗИ ПОСОКА?
36
в Хага да ги съдят всичките за престъпления срещу личността а Кристиян е маша в тази фирма където работи
37
Ако Крис не е замесен - нека сега този, който е замесен, да пусне нова информация, така ще го оневини, ако желае, разбира се.
38
Тоя Кристиан е правил каквото са му възложили работодателите, Прокуратура да иземе всички компютри на фирмата
39
АЗ НИКОГА НЕ СЪМ СЕ СЪМНЯВАЛА, ЧЕ НАШИТЕ КОМПЮТЪРНИ СПЕЦИАЛИСТИ ЩЕ УСПЕЯТ ДА СТИГНАТ ДО ЛИЧНИЯ МУ КОМПЮТЪР, НИЩО ,ЧЕ НЕ ПОЛУЧАВАТ 17000 ЛЕВА НА МЕСЕЦ ! АЗ ОБАЧЕ ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ЗА ТЕЗИ НЕЩА ЛИ МУ Е ПЛАЩАЛА ФИРМАТА И НЕГОВИТЕ МЕНИДЖЪРИ ВСЕ ОЩЕ ЛИ СТОЯТ НА 100% ЗАД ГЪРБА МУ? АКО Е ТАКА,ТО С ПРЕХВАЛЕНАТА ИМ ФИРМА Е СВЪРШЕНО , ТОЗИ НАГЪЛ ХЛАПАК Е СТИГНАЛ МНОГО ДАЛЕЧ ДА СЕ РОВИ С ЕГН НА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ, КОЙТО И ДА Е ТОЙ ! СРАМ И ПОЗОР !!
40
Къде ги тея криптографи дета декриптираха данните с нам колко си битов ключ. Приказки под шипковия храст-хахахахахахаха
41
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
42
ebate vsichko jivo u putkite i u gazo
43
И все пак защо пуснаха хакера . Това лице на 20 години е бушон. Зад него стоят други лица , но той ще го отнесе . Кой нареди да бъде освободен при наличие на три криптирани компютъра и отказ да се дадат паролите за разкодиране . Да не би с улики и компромати да е заплашил някого , та го освободиха .
44
Това момче е вътре с двата крака ! Никой няма да му даде 17 000 лв заплата , само заради сините му очи ,колкото и "велик" да е .
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 7248
архив

Мъж се прибира. Звъни на вратата, но не му отварят. Изнервен от разни подозрения се засилил и разбил вратата. От спалнята излиза жена му по халат: – Ама какво направи? ! Разби вратата! Добре, че случайно има тук един дърводелец...

 

няма нови новини
Днес: 210
hot
най-четени новини в момента
сега
3708
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Румен Радев за питането на Гешев за имунитета му: Нямам идея за конкретен случай, не съм вършил нищо нередно! Президентът се хвали с Путин пред руски медии (ОБНОВЕНА)
x
ТЕ СА ТУК... Извънземни над САЩ, снимаха гигантска летяща чиния над Тесла
x