ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Просто Киро и Бойко Рашков с брифинг по тъмна доба - обвиниха прокуратурата за грандиозния си провал с ареста на Борисов (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Политика

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Просто Киро и Бойко Рашков с брифинг по тъмна доба - обвиниха прокуратурата за грандиозния си провал с ареста на Борисов (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

74364
на 18.03.2022
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Просто Киро и Бойко Рашков с брифинг по тъмна доба - обвиниха прокуратурата за грандиозния си провал с ареста на Борисов (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Извънреден брифинг по тъмна доба дават Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков - двамата режисьори на постановката с арестуването на бившия премиер Бойко Борисов, пиарът му Севдалина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов.

препоръчано

Малко след 20 часа тримата задържани бяха пуснати от ареста, а малко след това прокуратурата обяви, че няма никакви доказателства за вина на Борисов, Горанов и Арнаудова, а цялото разследване е опорочено.

Така тандемът Петков-Рашков сега се обяснява в жалък опит да прикрие провала си.

Петков нападна прокуратурата, като обвини, че тя саботира всеки, който работи срещу корупцията в страната. 

В България нямало независима прокуратура, а държавното обвинение се държало като адвокат.

Бойко Рашков обяви, че прокуратурата направила заключение по производство, което току-що било започнало. По думите му по тази проверка са събрани сведения, включително и сведения от Васил Божков, който ги подписал собственоръчно.

"На практика вчера е стартирало досъдебното производство. Прокуратурата се постара да обяви, че МВР не е направило нищо", оправда се Рашков за провала с ареста на Бойко Борисов.

"Тъй като МВР дълго време няма никакво основание да има доверие на българската прокуратура, обичайно започва наказателния процес в хипотези на неотложност", продължи вътрешният министър.

Рашков изтъкна, че МВР било събрало определени факти за твърденията на Васил Божков, че Борисов, Горанов и Арнаудова го изнудвали. Силовият министър не обясни обаче какви са тези доказателства.

Според вътрешният министър, познат и като имотния крал на правителството, имало преписки за повдигане на обвинения на тримата.

По думите му разследването би трябвало от днес нататък да върви, за да се намерят доказателства, включително прокуратурата да намери начин да разпита и Васил Божков.

Кирил Петков изтъкна, че прокуратурата имала още един сериозен проблем - по този казус била работила и европейската прокуратура. "Ще има много ясна информация на ниво ЕС как действат и какво са направили", добави премиерът по адрес на прокуратурата.

Киро заключи, че съжалявал, че прокуратурата се изложила по такъв начин тази вечер.

Рашков пък призна, че разследващите полицаи и към този момент били на втория етаж в кабинета на Кирил Петков. Вътрешният министър се похвали, че взаимодействието на МВР с европейските прокурори било много добро, за разлика на липсата на такова взаимодействие с прокуратурата.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК