Извънредно в ПИК! Руска медия попиля нашето здравеопазване: Българите са принудени да си купуват животоспасяващия "Ривотрил" на черно за космически цени!

ЧАС ПИК

Извънредно в ПИК! Руска медия попиля нашето здравеопазване: Българите са принудени да си купуват животоспасяващия "Ривотрил" на черно за космически цени!

53148
на 19.12.2015
Извънредно в ПИК! Руска медия попиля нашето здравеопазване: Българите са принудени да си купуват животоспасяващия Ривотрил на черно за космически цени!

Руска медия разгроми българското здравеопазване като алармира, че тежко болни хора са принудени да си купуват животоспасяващо лекарство на черния пазар за космически цени, защото то липсва на пазара. 

препоръчано

Лекарството за епилепсия "Ривотрил" е иззето от българския пазар, и нелегалният внос е единственият изход за хилядите болни в цялата страна, пише People&Countries. А на черния пазар цената му скочила много високо.

Хората пътуват до Сърбия да се снабдяват с лекарството, без което не могат. Но и там не винаги можели да го намерят. Така ристували здравето и живота си. Лесният достъп до препарата в Сърбия и нуждата на пациентите в България оказват положително влияние върху развитието на така наречения „черен пазар“.

Най-често нашенци си купуват "Ривотрил" от Турция, съобщиха източници на ПИК. Обикновено покупко-продажбата става натурално. Срещу "Ривотрил" нашенци давали ракия, цели агнета, понякога "минавали" и само с по някоя кокошка.

Ривотрилът изчезна преди повече от половин година от аптеките в България, показа проверка на ПИК. Според фармацевтите, изземването му от пазара било заради ниската му цена. Шишенце с 50 таблетки струваше 4,50 лв. Сега в аптеките като негов заместител се предлага "Клонарекс". Но той е поне три пъти по-скъп. Продава се в кутии от 30 таблетки и струва 10 лв. И двете лекарства се изписват със зелена рецепта. Пият се по специална лекарска схема и не могат да се спират нито за ден. Затова проблемът с изчезването на ривотрила се оказал животозастрашаващ. А за мнозина заместителят му не бил по джоба. 

Сподели:
Бомба x
4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си 4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 130
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това