ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Сарафов изпра Киро - прокуратурата прекрати делото, по което му искаха имунитета

Епицентър

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Сарафов изпра Киро - прокуратурата прекрати делото, по което му искаха имунитета

47317
на 05.10.2023
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Сарафов изпра Киро - прокуратурата прекрати делото, по което му искаха имунитета
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Прокуратурата, начело на която е Борислав Сарафов, прекрати делото срещу Кирил Петков, по което му беше искан имунитета само преди няколко месеца, съобщиха от държавното обвинение. Става дума за делото за двойното гражданство на бившия премиер.

препоръчано

Припомняме, че докато Иван Гешев беше главен прокурор, той поиска имунитета на Петков по същото дело. Разследването срещу Петков започна след сигнал, свързан с декларация, подадена от него преди да бъде служебен министър.

Първоначално случаят бе обект на работа на специализираната прокуратура, преди тя да бъде закрита. Тогава документите отново бяха изпратени в СРП. Това се случи преди около две години. В сигнал до държавното обвинение са казваше, че Кирил Петков е подал невярна декларация, в която е потвърдена неистина. В нея се описваше развитието на двойното му гражданство.

От прокуратурата тогава казаха, че по закон няма как да започне разследване. Това постановление бе потвърдено от две инстанции. Наскоро върховната прокуратура отново изпрати делото в СРП. Това стана причина да бъде поискан имунитетът на Петков като депутат. 

Припомняме, че той първо отказваше да си го даде доброволно, като дори се планираше създаването на специална комисия в парламента, която да нищи казуса. По-късно, когато Иван Гешев беше отстранен, Петков се похвали, че си е дал доброволно имунитета.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова с ЕКСПЕРТЕН АНАЛИЗ пред ПИК TV: ГЕРБ, ДПС и ППДБ потискат кампанията, защото разчитат на твърдите си ядра! Нови компромати - в седмицата преди вота (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова с ЕКСПЕРТЕН АНАЛИЗ пред ПИК TV: ГЕРБ, ДПС и ППДБ потискат кампанията, защото разчитат на твърдите си ядра! Нови компромати - в седмицата преди вота (ВИДЕО)
ново
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК