Вход
София
Времето в София 20 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Станишев, Гергов, Янаки Стоилов, Дърева, Мишо Миков и още 60 социалисти с кърваво писмо срещу Корнелия Нинова. Всички съветници от Варна и Сандански напускат листите на БСП

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Станишев, Гергов, Янаки Стоилов, Дърева, Мишо Миков и още 60 социалисти с кърваво писмо срещу Корнелия Нинова. Всички съветници от Варна и Сандански напускат листите на БСП

на 19.09.2019
166708
30
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Станишев, Гергов, Янаки Стоилов, Дърева, Мишо Миков и още 60 социалисти с кърваво писмо срещу Корнелия Нинова. Всички съветници от Варна и Сандански напускат листите на БСП
Автор: ПИК
19.09.2019
30
166708

Скандалът с БСП се превърна в пожар. Червената централа на "Позитано" 20 вчера се оказа затрупана от декларации, които остро отричат методите на ръководство на Корнелия Нинова и Кирил Добрев и начина, по който налагат кандидатите за кметове и общински съветници във Варна и Сандански.

В единия от документите, с които ПИК разполага, 64-ма от най-знаковите лица на столетницата, членуващи в Националния съвет на партията, настояват незабавно да бъде свикано ново заседание на висшия орган на социалистите за отмяна на силово наложените в нарушение на устава на партията решения за кандидатите за местна власт в двата града и да потвърди решението си, че предложената от варненци кандидатура на Костадин Костадинов за кмет на морската столица не се приема.

Сред подписалите са Ани Пиринска, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Борис Цветков, Борислав Гуцанов, Боян Ангелов, Валери Жаблянов, Ваня Добрева, Велислава Дърева, Георги Божинов, Георги Гергов, Георги Пирински, Георги Търновалийски, Димитър Дъбов, Емил Костадинов, Емил Райнов, Захари Захариев, Иван Токаджиев, Катя Николова, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Любомир Пантелеев, Милко Багдасаров, Михаил Миков, Сергей Станишев, Чавдар Георгиев, Юрий Асланов, Явор Гечев, Явор Куюмджиев, Янаки Стоилов.

"Председателят на НС и водещите на заседанието, против Устава на БСП наложиха по недемократичен начин решения, за издигане на кандидати за кметове и листи с кандидати за общински съветници противно на основни правила на вътрешнопартийна демокрация. Тези решения блокират и разединяват работата на отделни общински организации на БСП (напр. Варна, Сандански), и не способстват за постигането на поставената основна политическа цел – спечелване на предстоящите местни избори", се казва в подписаната от 64-ма социалисти декларация, с която те настояват за "спешно свикване" на ново заседание на НС на БСП, което да коригира порочно взетите решения.

"Решението за Варна бе гласувано и при безпрецедентен отказ и отнемане на думата на редица членове на НС, без изясняване на обстоятелствата и без необходимата дискусия по същество, което го прави немотивирано и необосновано", обясняват още възмутените членове на органа. И предлагат три точки в дневния ред на извънредното заседание на НС на БСП, засягащи Варна и Сандански, които взривиха два от висшите форуми на столетницата.

На последния пленум на 15 септември, огромна част от участниците в него напуснаха заседанието и веднага започнаха да събират подписи за свикване на ново, а решенията на Националния съвет за издигането на Анелия Клисарова за кандидат-кмет във Варна и пълната подмяна на гласуваната от местната структура листа за общински съветници бе направено при липса на кворум.

Корнелия Нинова ръси "мъдрости" за първия учебен ден! Пожела на латински "per aspera ad astra"

Корнелия Нинова ръси "мъдрости" за първия учебен ден! Пожела на латински "per aspera ad astra"

"Образованието и науката движат света напред". Това...

на 16.09.2019

В дните до вчера екзекуторът на Нинова - Кирил Добрев, който се води и за неин заместник, е обикалял всички, които са се присъединили към подписката за ново заседание на НС, като ту ги молел да оттеглят подписите си или да не подписват, ту ги заплашвал, оплакаха се социалисти пред ПИК. В крайна сметка обаче нахалното му поведение само ги амбицирало и подписката била събрана буквално за часове, а вчера - входирана в централата на партията.

Според устава на БСП 64-та социалисти, които искат свикване на извънредно заседание на националния съвет на БСП заради Варна и Сандански, са напълно достатъчни, за да го проведат и без ръководството на партията да насрочи такова, но не искат да постъпват така, а настояват това да стане официално и заседанието да бъде свикано от шефката на столетницата.

В същото време след тежки заседания на социалистите във Варна, които са отвратени от действията на Нинова и Добрев още от юни, когато двамата се опитваха силово да отстранят лидера на местната структура Борислав Гуцанов.

20 души са подписали декларация, приета на градската конференция на местната структура на БСП във Варна на 11 септември.

В нея се казва, че: "Ако не бъде спазен Устава на БСП и не бъде регистрирана в Общинската избирателна комисия - Варна легитимно подредената и утвърдена листа за общински съветници от Градската конференция на варненската партийна организация за избор на общински съветници и кметове на 27.10. 2019 г. НЯМА да участваме в пренаредената в нарушение на чл. 5, ал. 4, т. 1 и 2 о чл. 26, ал. 7, т. 5 от Устава на БСП листа за общински съветници от НС на БСП".

Под тази декларация стоят подписите на Павел Раминов, Милена Георгиева, Николай Гочев, Януарий Вичев, Атанас Крумов, Владимир Михайлов и още 14 социалисти от Варна.

Нарушавайки грубо устава на БСП, Нинова силово наложи пълномощното за регистрацията на червената листа в морската столица да не бъде дадено на лидера на местната структура Борислав Гуцанов, а на депутата Иван Иванов, по-известен като Пилето, когото червени определят като личния депутат на скандалния тамошен бизнесмен Даниел Славов - Дидо Дънката.

Според взривените социалисти цялата партия, включително и прокуратурата, трябва да потърси в какви зависимости са изпаднали Корнелия Нинова и Кирил Добрев от Дидо Дънката и да се сложи край на "развратното отношение към интересите на партията в полза на нечии джобове".

Те смятат, че лидерката е толкова упорита в нарушаването на устава и подмяната на листата във Варна, защото, ако общински съветници станат предложените от местните социалисти хора, т.н. Дидо Дънката няма да може да си "разиграва коня", заради което е поставил в зависимости Нинова и Добрев. Затова за тях на живот и смърт било важно да наложат по какъвто и да било начин други претенденти на червените за местната власт в града, иначе няма да се разминат с последствията от неизпълнените си обещания, дадени пред бизнесмена.

Някои от подписалите двете декларации се съмняват, че Нинова ще свика извънредно заседание на Националния съвет на БСП, на което да поправи порочните си решения. "За нея няма никакъв проблем да гази устава, толкова пъти го прави, ще го направи и сега", коментираха те пред ПИК.

Други пък смятат, че ще свика спешния форум в петък вечерта, преди трите почивни дни, "та никой да не дойде и тя пак да си прави, каквото си ще, защото иначе, ще трябва да връща", правят недвусмислени намеци социалистите.

Тъй или иначе обаче свикването на извънредното заседание на Изпълнителния съвет на БСП става неизбежно и неотложно след конференцията на местната структура в Сандански, която препотвърди кандидатирането на лидерката си за кмет на града и за водач на гласуваната от нея листа.

На по-предишното заседание на НС Нинова и ръководството отмениха тези решения и възложиха на тяхно протеже да внесе измислената от тях листа за Сандански в общинската комисия. Новата конференция на местната структура обаче обезсмисля ходовете на кликата на Нинова. И ако тя не се съобрази с него, в Сандански БСП просто няма да участва в местните избори, тъй като няма да има кой да направи регистрацията за това. 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(30)
1
Пак ли ве, пак ли Баце ви ефтин на брашното и скъп на триците.
2
Урааааааа!!!!!!!!! Сега ставам ЧЛЕН на партията. 1000 нови члена от Лондон !!!
3
УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАКЪВ ХАУС ЩЕ БЪДЕ И В СОФИЯ И ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ , АКО НАЧЕЛО ЗАСТАНАТ В СОФИЯ МАЯ МАНОЛОВА А В БЪЛГАРИЯ КОРНЕЛИЯ НИНОВА. УМЪТ МИ НЕ ГО ПОБИРА , КАТО ГЛЕДАМ И СЛУШАМ , ТОВА КОЕТО СТАВА В ЕДИНОМИСЛЯЩИТЕ КОМУНИСТИ - СОЦИАЛИСТИ . БРАТЯ БЪЛГАРИ ВНИМАВАЙТЕ В ГЛАСУВАНЕТО , ЗАЩОТО ПОСЛЕ Е КЪСНО.
4
Членове ще се намерят, ама членки ...?! Ха-ха-ха-.....
5
Нинова и кирил добрев са ясни, но защо и докога ще ги търпите
6
Тия търтеи, какво дадоха на БГ и партията си!!!? Нахални и ненаяли се насекоми!!! Марш от БСП Гюбрета !!!
7
това е платен от ГЕРБ опит за сриване на БСП преди изборите. Нинова трябва да покаже, че е лидер и да изключи някои хора от партията особено във Варна.
8
Едни гюбрета недоволни от други хо хо хо и тия се надат на Манолова и Радевда ги измъкне от червеното гюбре ! Е нема как да стане другари ! 1944г отмина отдавна отдавна !
9
В писмото пише ли защо са го били и унижили, поставяйки го на колене великия Гуцанов?! Станишев, Гергов.....китки изсушени цветя
10
Съзжалявам Геш много си прав ! Но все пак още мърдаме...докога не знам
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Цялото Пострано 20 с багажа и при Путю ,той много обича родоостапниците а и РЕЗИДЕНТА помак си вземайте с вас.
13
НЕ СТИГНА ЛИ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД УПРАВЛЕНИЕ ОТ КОМУНИСТИТЕ - СОЦИАЛИСТИ , КОИТО НАПРАВИХА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НАЙ БЕДЕН В ЕВРОПА , ТА ИСКАТ ОЩЕ ДА УПРАВЛЯВАТ И ГО НАПРАВЯТ ОЩЕ ПО БЕДЕН.
14
СтаниШеф, Гергов, Заяков(Пирински), Миков. Гуцанов и др. са знакови лица, като знаците са много минуси...
15
Браво на Импексовата курабия и адмирации за действията и, Браво.!! Само тя и никой друг, може да приключи с тая крадлива и вредна за държавата партия. Давай Импексова, изкоренявай до дъно, защото Аз не правя разлика между, крадливия Гуцанов и контрабандиста Кирил Добрев, нито от комисионера Румен Пъпката и пиандето Миков приватизирал ТЕЦ Видин, както от червения крадлив шаман Ю. Асланов и още по крадливия импиксов шаман Червен Непознал Колю. За мене няма разлика между червената вешица Дърева и орката Симов изляпени и вонящи във в. Дума. Не виждам разлика и межде лаладжиите Антон Путеф или Таско Арменчето. Както и не правя разлика и между крадливите курабии, СС Момата и Импексовата барсала, нито и от крадливата и лъжлива кучка Йо и Костинбродската брантия с московска диплома за шафрантия с профил, как да ближа сладоледа на дърт партиен ръководен член!!
16
Браво Корни - мачкай ,разбивай ,съсипвай ,унищожавай - докато от БСП остане само (лош) спомен.
17
Като гледам, Корнелия Нинова свали варненския феодал Борислав Гуцанов и кримките в тази долнопробна партия й скочиха. Изненада е, че Ваня Добрева подкрепя наглата кандидатура на Костадин Костадинов. Все пак Анелия Клисарова е лекар, май е била и ректор на Медицинския, докато Костадин Костадинов е нагъл прост селянин. Родителите му се преселват във Варна от едно добричко село и селото си е в него до ден днешен. Отворете нета и се вгледайте в заплашителния поглед на простоватия политик - кого иска да уплаши ? Странно е и СерГЕЙ Станишев да подкрепя Костадин Костадинов. Той май никога няма да й прости на Нинова, че България не даде път на разврата и не подписа Истанбулската конвенция.
18
Тъп като социалис. Тъчанарчо,Нинова не може да изключи нито един човек от тази престъпна пертиика защото това не е в правомощията и. Гадове от вашата партиика може да бъдат изключвани само и единствено от раионните секции на престъпната ви партиика.
19
Идва Неизбежното ! Всяко нещо ,което има много противници пано или късно пада!
20
Нинова подкрепя Манолова...с условия, разбира се. Мъжът на Манолова подписва искане за гилотиниране на Нинова... без условия. И Велински не може да разгадае за колко и какви мръсни пари е тази мазна борба на този Кочбайрям.
21
Пак ли си вириш гъза между клоните бе маймун ???
22
Дългоухата репортерка на порнопика си е пуснала едното ухо през прозореца на кенефа та чак до заседателната на бесепето и всичко научила, даже поименно, защото всеки от тях е пуснал нещо миризливо в ухото.
23
Кво очаквате от биволицата КУРИ,а Кирчо се възползва максимално от измисления подвиг на баща му.Лека му пръст,но той нямаше алтернатива за мандата.Просто ги оставихте да дерибействат...
24
АБЕ, КАЗАХМЕ ВИ , ЧЕ ОТКАКТО КОНЯ ДАДЕ ФИРА , КАКА НА ПАРТИЯТА МАМАТА ЕВА.....
25
ОЩЕ МАЛКО.
26
Корнелия, мах@й се от БСП, мръсн@ к0вр0
27
БСП е разделена на БСП /с/-САДИСТИ с водач КУРнелия и верните пажове, пуделчета, клакьори, тъпкачо-лизачи и др. и на БСП /м/- МАЗОХИСТИ. Между тях бяха-50-тимата, сега 64-тимата и така на всеки километър- докрая на ...БСП ...
28
Да се образуват поне три нови партии от бсп и да не ни занимават повече с техните несигурни програми. Тогава, тези нови партии ще са по единни и с ясно поставени цели.
29
Комунизмът е изобличен и обявен за престъпен а БКП си смени името на БСПсъс всичките му активи без да поема пасивите и всичките му членове от висшия ешалон станаха бизнесмени политици активисти на ръководни партийни позиции по градове и села и депутати президент омбусманд/ /днес кандидат за кмет на София/ Основният извод е наследницата на БКП БСП е престъпна организация стремяща се да ориентира България отново под геополитическото влияние на Русия и излизане от НАТО и ЕС Местните избори са фундамента на който ще се опира бъдещата държавна власт след парламентарните за това българските граждани много трябва да внимават кого избират за да не се окаже че ще попаднат отново в капана на "социалистите" Социализъм няма дори в Русия Там има олигархия и див първобитен капитализъм 1евро =1.95 лв =100 рубли
30
ДАВАЙ КОРНИ !!! На финала си на " ПЛАНА КОСТОВ " ...на ментора си Ив. Костов ...ЗА ЗАКРИВАНЕ на БСП !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 10737
архив

Московчанин усърдно спестявал в продължение на петнайсет години, за да си купи лада. Когато накрая събрал достатъчно пари, той изтичал в най-близкия магазин.
- Поздравления, другарю - казал продавачът, - вашият автомобил ще пристигне след десет години.
- Чудесно - отвърнал купувачът. - Сутринта или следобед?

няма нови новини
Днес: 218
hot
най-четени новини в момента
сега
2651
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Шефът на автоклъстъра разкри шансовете на България да стане партньор на "Фолксваген" след кризата в Сирия (ОБНОВЕНА)
x
ЖИВОТ ОТВЪД: В египетски саркофаг намериха карта за задгробния свят
x