ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Тежко болни пациенти са загиналите в огнения ад в "Пирогов" - бързата реакция на дежурните екипи и пожарникарите предотвратила национална трагедия

Инциденти

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Тежко болни пациенти са загиналите в огнения ад в "Пирогов" - бързата реакция на дежурните екипи и пожарникарите предотвратила национална трагедия

55790
на 27.11.2019
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Тежко болни пациенти са загиналите в огнения ад в Пирогов - бързата реакция на дежурните екипи и пожарникарите предотвратила национална трагедия
Автор:   ПИК

Тежко болни пациенти на 55 и 68-годишна възраст са двете жертви на взрива и последвалия пожар в УМБАЛСМ „Пирогов” тази нощ. Това стана ясно на брифинг на властите и ръководството на болницата.

препоръчано

Здравният министър Кирил Ананиев посочи, че 32 души са били изведени от Второ вътрешно отделение и животът на нито един от пациентите не е в опасност. В евакуацията е участвал персоналът на болницата, както и дошлите на място полицаи и пожарникари. Един пациент и няколко спасители са с леки обгазявания.

Той благодари на дежурните си колеги за смелата реакция, както и на пожарникарите и полицията за професионалните действия: „Ако това не се беше случило, щяхме да говорим за национална трагедия”.

Изключва се инцидентът да е в резултат на злонамерено действие, подчерта министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Ще се направи инспекция на сградата, за да се установи дали взривът (съборил и стена вътре в отделението) не застрашава нейната безопасност.

И.д. директорът на "Пирогов" Николай Габровски коментира, че един от двамата загинали е бил на кислородотерапия. Той изключи версията за взрив на кислородна бутилка. Болницата продължава работа с пълен капацитет.

Сподели:
Бомба x
ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 311
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това