ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Томислав Дончев разкри в какво се впуска след края на кабинета! Вицепремиерът в оставка призна, че във властта "не е много готино" (ОБНОВЕНА)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Томислав Дончев разкри в какво се впуска след края на кабинета! Вицепремиерът в оставка призна, че във властта "не е много готино" (ОБНОВЕНА)

47796
на 16.11.2016
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Томислав Дончев разкри в какво се впуска след края на кабинета! Вицепремиерът в оставка призна, че във властта не е много готино (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Упражняването на власт не бе удоволствие. Копнея за момента, когато ще се наспя и да се отдам на дейности, които съм отложил и позанемарил, защото нямах време. Имам много планове. Тази работа изхабява и изтощава. Това, което си мислят другите, че е много готино - не е така. Това е непрекъснат низ от задачи и предизвикателства". Това обясни вицепремиерът Томислав Дончев на въпрос какво първо ще направи след оставката на кабинета. 

препоръчано

Мъжко е да се признава, когато си загубил. Анализ тепърва ще се прави, първо, от гледна точка на кампанията, какви дефекти има и защо не сме успели да убедим хората, че нашият кандидат е добър. Второ, какво от политиките, които сме водили, е грешно. Очевидно има дефект в начина на работа, допълни той.

Куп неща са добри, сигурно има и други неща, които са добри. Но щом не сме получили подкрепата на хората - има неща, които не сме свършили, това е моят първоначален анализ, посочи Дончев. 

Хората имат усещане за липса на справедливост, а това не е само усещане, но и реалност. Дори и ние да бяхме предприели най-разикалните действия на съдебната реформа, добре знаете, че нямаше да имаме никаква реформа. Да, създаде се усещане, че играем със статуквото в системата, призна вицепремиерът в оставка.

На въпрос кой посочи Цецка Цачева за кандидат за президент, Дончев отвърна, че изпълнителната комисия е одобрила предложението. Той посочи и това, че неговата кандидатура е била коментирана, но до издигане не се стигнало. 

Можем да анализираме нещата ресор по ресор. Но чисто структурно ние се оказахме в ситуация, в която носим отговорност за всяко взето решение  независимо дали е наше или не. Ситуация крайно некомфортна! Въпреки хладнокръвието, което се опитвахме да проявяваме, въпреки компромисите, които направихме. Това заяви пред Би Ти Ви вицепремиерът в оставка Томислав Дончев.

"За част от гражданите серията компромиси, които бяхме направили, се оценяват като щети", добави той.

Томислав Дончев допълни: "Харесва ли или не, ние трябва да се съобразим с волята на народа. Дебатът по референдума не бива да се отлага. Ако трябва да се съкрати дори коледната ваканция на депутатите, но да не съобразим изборите с това, което е казал народът, е цинично".

Според вицепремиера в оставка извънредните парламентарни избори вероятно ще са в края на март, може би седмица по-рано или по-късно.

"Най-добрият вариант е двамата президенти да се споразумеят за състава на бъдещия кабинет. Личното ми мнение е, че дори служебните кабинети не бива да се променят през месец и половина", посочи Томислав Дончев. 

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК