ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Тотален срив на борсата в Москва! „Газпром” поевтиня със 125 млрд. рубли за ден

НАЙ-ВАЖНОТО

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Тотален срив на борсата в Москва! „Газпром” поевтиня със 125 млрд. рубли за ден

22491
на 20.05.2017
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Тотален срив на борсата в Москва! „Газпром” поевтиня със 125 млрд. рубли за ден
Автор:   ПИК

Акциите на компанията на Московската фондова борса се обезцениха с 3.91% заради последните финансови резултати

Руската компания „Газпром” се обезцени със 125 милиарда рубли само за ден, след като нейните акции, търгувани на Московската фондова борса се понижиха с 3.91%, съобщи „Блумбърг”.

препоръчано

Само преди няколко дни руският президент Владимир Путин съобщи, че голяма част от обявената печалба на „Газпром” е „на хартия” и се получава от счетоводна хватка с валутния дълг, който се прехвърля в рубли.

В бюджета на газовата компания в следващите 3 години ще се отвори „дупка” от 15 милиарда долара, а в същото време реален паричен поток не се очаква заради ниските цени на синьото гориво в Европа.

В същото време мегапроектите за строителство на газопроводите „Силата на Сибир” и „Турски поток”  и „Северен поток 2” ще струват около 20 милиарда долара. За да завърши строителството, „Газпром” ще трябва да продава активи и да увеличава своя външен дълг, смятат експерти.

Аналитикът на „Голдмън сакс” Гейдар Мамедов смята, че в следващите години руският природен газ за Европа ще срещне сериозна конкуренция от доставки на втечнен газ от САЩ и Близкия Изток.

Превод: ПИК

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК!

Сподели:
Бомба x
4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си 4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 124
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това