Вход
София
Времето в София 25 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК ТV! Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров с разтърсващи разкрития за падането на кабинета "Орешарски", КТБ и ролята на Лютви Местан (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК ТV! Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров с разтърсващи разкрития за падането на кабинета "Орешарски", КТБ и ролята на Лютви Местан (ОБНОВЕНА)

на 07.06.2017
7936
31
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК ТV! Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров с разтърсващи разкрития за падането на кабинета "Орешарски", КТБ и ролята на Лютви Местан (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
07.06.2017
31
7936

В разцеплението на ДПС бяха намесени лица, свързани с тероризъм

Бившият главен секретар на МВР и настоящ национален координаторн на "Атака" прави пред ПИК TV разтърсващи разкрития за падането на кабинета на Пламен Орешарски, белия автобус, рухването на КТБ и ролята на Лютви Местан за събитията през размирните 2013-2014 г.

Светлозар Лазаров: Напуснах МВР заради груб натиск от ДСБ</p><p>

Светлозар Лазаров: Напуснах МВР заради груб натиск от ДСБ

Напуснах системата на МВР след много груб политически...

на 06.12.2015

Какво отведе Лазаров при Волен Сидеров, ще съветва ли коалиционния им партньор и вицепремиер по сигурността Красимир Каракачанов, ще поканят ли шефовете на "Единна Русия" на форумите на "Атака" и защо?

"С господин Сидеров се познаваме от 2013 г. Политическа партия "Атака" тогава бе първата политическа сила, която внесе предложение за изграждането на възпрепятстващо съоръжение по границата ни с Турция. Аз бях човекът, който се занимаваше с този казус. Тогава противодействието бе в две насоки - ДПС във вътрешнополитически аспект, особено в лицето на неговия лидер, във външнополитически аспект - от страна на Турция", заяви Лазаров.

Той отбеляза, че е от компетенцията на експертите да преценят едноредова или двуредова да бъде оградата с Турция. "Заявявам категорично - аз съм първият човек, който настоя за изграждане на възпрепятстващо съоръжение по границата с Турция", отбеляза Лазаров.

Запитан дали службите на са имали информация с какво се е занимавал Лютви Местан, който обяви падането на правителството на Орешарски, Лазаров отговори: "Като професионален ръководител държах на следното - няма да допусна падането на правителство, избрано с парламентарни избори чрез натиск от улицата. Това ми беше задачата - да няма кръвопролития, да бъде мирно. Но е факт - бяха взети политически решения, за които аз нямам представа къде и как са били взети".

"За съжаление външни интереси минаваха през лица, които са съпричастни към терористичните актове по време на възродителния процес. Дори настръхвам като си спомня за това. В тези вътрешни процеси имаше лица, свързани с терористичните актове на гара Буново например. Много бяхме критикувани, че сме работили по този сигнал. Но когато са свързани лица с чужда държава и съпричастни към терористична дейност... Оставам на всеки да прецени - имало ли е заплаха или не", коментира Светлозар Лазаров.

ПЪРВО В ПИК! Светлозар Лазаров ще е министър в сянка

ПЪРВО В ПИК! Светлозар Лазаров ще е министър в сянка

Изненадваща рокада се случва във властта, научи...

на 04.05.2017

"Да, умните, красивите, бисексуалните и... тези от гейпарадите - това ли е гражданското ни общество? Какво да кажем ние, които не сме нито толкова умни, нито толкова красиви. Които имаме по три деца и имаме християнски ценности... Партиите, пряко свързани с гейдвижението, не е удачно да бъдат коментирани в пространството... За какви чисти помисли говорим? Видно е, че там се обслужват някакви интереси, които определено не считам, че съвпадат с националните интереси на България. Национализъм означава родолюбие. Да обичаш държавата си е ценностна система и начин на мислене", коментира Лазаров предстоящия "София прайд" и задкулисието, застанало зад него.

Запитан кой финансира подобни прояви, той отговори, че МВР не се е занимавал с тези хора: "Много са малки, за да се занимаваме с тях. Те даваха мило и драго, за да се занимаваме с тях, за да се изкарат дисиденти. Няма такъв случай, няма такъв филм! Те не успяха да окървавят протестите и да се изкарат дисиденти. Незначителни са, никой не се е занимавал с тях".

Лазаров не скри, че вижда едни и същи лица по всички платени протести. "Като ги гледам - все същите са", отбеляза той. 

На въпрос на водещата Ива Николова какво се е случило всъщност в Лясковец - случай, при който бе убит командоса Емил Шарков, Лазаров отговори: "Нека не коментираме този случа и го оставим на съвестта на онези, които говорят небивалици по темата".

Светослав Лазаров изтъкна още: "Нито служителите в МВР са доволни от резултатите през последните 27 години, нито обществото е доволно. Там трябва да се набележат 2-3 стратегически мерки с цел краткосрочни и дългосрочни резултати. Трябва да се реши въпросът с недокомплекта в МВР, със стимулирането, със социалния статус на служителите на МВР. От друга страна трябва по-глобален подход към сектор "Сигурност" в МВР. Което по никакъв начин не трябва да става за сметка на останалите системи".

"Реформата Бъчварова" той коментира така: "Щом служителите и обществото не са доволни, явно има натрупване в системата на МВР. Трябва да се търси консенсус по тази тема, но тя не бива да се политизира, а да се търсят конструктивни, стратегически решения". 

Лазаров отбеляза, че са били гости с Волен Сидеров на партия "Единна Русия" и в това няма нищо "подозрително": "Това беше един механизъм на една процедура, при която политическият елит на Русия искаше да чуе гражданското общество. Що се касае какво чухме там - имаме сходни проблеми, но с много различни мащаби... Интересен е подходът, който се развива между политици и гражданско общество. Нека уточня - политическият елит на Русия бе в Санкт Петербург на форум, а гражданското общество - на форум в Москва. И това беше направено съвсем целенасочено, за да се подчертае и политическата тежест, и тежестта на гражданското общество".

Лазаров изтъкна, че понеже е политически ангажиран, се колебае дали да изяви позицията си относно гей парада в събота: "Има много потенциал в нашето гражданско общество. И то не бива да се подценява. То е във фабриките, в офисите. Много е арогантно и грубо една шайка в центъра на София да си присвоява позицията на гражданското общество... Тези прояви деструктивно въздействат на нацията и не са в позитивен аспект".

Запитан каква е основната му цел като политик, Лазаров отговори: "Исках да довърша това, което с господин Сидеров започнахме още, докато работих в МВР. Тази ограда не е довършена. Но това не е краят. Трябва да бъдат направени и съответните технически средства, позволяващи качествено наблюдение. Отделно - окомплектоването, осигуряването на безопасно патрулиране. Да се работи в насока осигуряване необходимата мотивация и спокойствие. Но и политически натиск за разбиване на каналите за трафик, които, както виждаме, функционират и в момента".

Лазаров изтъкна, че не е присъствал на разговорите при президента Плевнелиев за КТБ и не иска да коментира нещо, за което няма представа: "КТБ никога не е била заграждана с жандармерия. Извършени са огледи и претърсвания на юридически лица, свързани с банката".

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(31)
1
БАЙ ПЕТКО КАКВО МИСЛИ ПО ВЪПРОСА ?
2
По-голям скандал е ,че този човек е бил Главен секретар в МВР,имал е достъп до конфиденциална информация ,а сега е с висок пост в партия финансирана от Русия.Трагедия пълна ! Този е пял.пял,пял на Москва като славей.Пробита сигурност на една страна в ЕС/
3
А ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !.... А ТОЯ Лазаров изтъкна още: МИ СЕЛЕНИН СУМ !....КОИ ИБА ГАНЬО У ПЕРИУДА 1989 2017 ?....А ?....
4
Министър-председателят на България Бойко Борисов се среща с германския канцлер Ангела Меркел. .....САСИ ИБА МАИКЯТА ТАНТЕЗ ЖЕЛЕЗНИО ДУНЕР СРЕШТА С ВИНЕТУ БАНКЯ !....ХУ ИС ХУ ?....А ПОСЛИ БАЦО С МУТИ ЯДИ БАНИЦА УТ ЦАЧКА ЗА МУТКА КАНЦЕЛАРЕСАТА КОЯ КАРА КАМИЛА У БУНДЕСТАГА !....
5
Руски измекярин...
6
Този Урко много нещо пак започнаха да ни го навират в очите- от една телевизия, тича в друга.То на нас вече ни се повръща, да не говорим как се чувстват момчетата, които участваха в т.н операция "Лясковец", направена по негови мъдри указания. Няма срам, няма неудобство, няма... Просто една куха лейка и толкоз.
7
Куха лейка дрин4и нeсравнимо по-силно от пълна!
8
Куха лейка дрин4и нeсравнимо по-силно от пълна!
9
Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, областния управител на София област Николай Пехливанов от Атака и другите около Сидеров, никога не са били обвинявани, че са умни и красиви. Това си е самата истина.
10
Ето от кого е заградена КТБ, според Цветан Василев, банкер на годината: "Ами те са два клана – единият е Пеевски, който е навсякъде, другият е този на премиера".
11
Тоя почва да ме ме кефи какво перде е. Евала батко за гей парада, право куме в очи! И аз искам парад, ама няма, като съм прост и хетеросексуален, па и некрасив, и неумен...
12
Това малоумно- нищожество е толкова просто, че без бащата на жена си и тоалетни нямаше да чисти!
13
А, бе ПЕК, що правите свирки на Пеевски? Нали уж бяхте принципни и даже бучахте срещи него?! Пък сега изведнъж почвате да цаливате гАзо на неговия специален пратеник в двора на Белоглавия орел /козел/... Не знаете ли, че Пеевски взе "Атака" под аренда? И тоя ид_иот е неговите очи и уши там?!?! Това обяснява сранните присъди, които Белият получи! Нема таков цирк - N на брой условни присъди, при положение, че още втората трябваше да е ефективна, понеже е рецидив... Еееее, ама като се продадеш на Пеевски, а той стиска топ_ките на Цацарун... Всички се подрежд1
14
Защо ли,се е остригало,а?...
15
16
17
Този , с тъпата физиономия , е просто никой ако не е тъста-прокурор. Добре, че го изгониха от МВР.
18
Лазаров мина към атака и по команда плювалнята се включи.Ако беше минал към герб сега за него щеше да се говори или добро или нищо.
19
СЛАВИ БИНЕВ ОТ АТАКА В ДПС, А ТОА ОТ ДПС В АТАКА!
20
А ЗА ТИКВОЧЕВ ИЗГЛЕЖДА ВСИЧКИ ВЕЧЕ ЗАБРАВИХА КАКВИ ГИ ВЪРШЕШЕ И ЗА НАГРАДА ВЕЧЕ ЗА ТРЕТИ ПЪТ МАТ'РИАЛЪТ ТЪП МУ ДАВА ВЛАСТТА В РЪЦЕТЕ .
21
ПИК, този може да ни " разтърси" единствено и само с много и уникално "умни" коментари и анализи. Свещенната простота е типична за неграмотните. ПИК, този може да Ви каже добро утро посред нощ! Този е типичен пример за малоумието на хората във властта през прехода. Затова и преходът ни е уникален, докарал до висшето управление на неграмотни. А, кой го постави на това управленско ниво - Цветлин Йовчев и Станишевката.
22
Вижте тъста му ,ченгето-бизнесмен
23
Браво на този мъж, осмелил се да каже истината.. Хипотеза: Реформаторския блок изпрати платените умни и красиви да свалят Орешарски. ББ казва по медиите, че като си махнал хората от площада, реформаторите останали една шепа хора. Умните и красивите се хвалиха с тарифата - семейство с дете 200 лв. Как си изкарали парите за море. Активно в мероприятието участваха телевизии - за да свалят законно правителство. Даваха насоки в НС, накъде да се мести красивата тълпа. Номерът не мина, дойде госпожа Клинтън на визита и спря АЕЦ и Южен поток. Дойдоха тримата сенатори, известни със сваляне на законни правителства в различни страни - Орешарски прави кратка пресконференция, видимо изнервен, и замразява проектите, което значи, че е бил подложен на много силен натиск отвън. ГЕРБ ги спира. Следва кафенце между ББ и турския шпионин Местан, ДПС сваля правителството на Орешарски. На това кафенце турския шпионин Местан най- вероятно е искал в замяна узаконяването и безпроблемната регистрация на ДОСТ. Разбира се БГ плати един милиард глоба за реакторите. До последно се твърдеше, че нямало реактори, а то се оказа че има. Разбира се янките не платиха глобата. За сметка на това, зимата искахме тройно по-скъп ток от Румъния, която ни отказа. Молихме Турция. Накрая използвахме резерв - на тройно по-скъпа цена.
24
Браво на Лазаров.Нещата,които мисли,са същите,които мислят българите.Но българите, които са работещи,честни,нормални,добри българи,качества залегнали в нашия ген, религия и традиции.Другите,които са изгубили,тези качества, изродените българи.Те продадоха душите си и народа от който уж са,замениха го за ценности идващи от злото.Прав е,че неможе една група п.р.о д аж.н.и.ц.и , да бъдат обявявани за лицето на българското общество.
25
Този ми прилича на бавно развиващ се... С тази тъпа физиономия,прилича на галош. Обединени идиоти,начело с продажници Болен,Тумбак и Пора
26
Прав е човекът. Неудобен е за много хора, затова го плюят. Давай, Лазаров, с теб сме, зад теб сме. Уморихме се от хора без кауза и без ценности. Аз съм родила две деца и ги възпитавам по мое мнение в някакви добродетели - трудолюбие, толерантност, отговорност. И бих искала да отраснат тук, в една малко по-достойна България. Дано!
27
Прав е човекът. Неудобен е за много хора, затова го плюят. Давай, Лазаров, с теб сме, зад теб сме. Уморихме се от хора без кауза и без ценности. Аз съм родила две деца и ги възпитавам по мое мнение в някакви добродетели - трудолюбие, толерантност, отговорност. И бих искала да отраснат тук, в една малко по-достойна България. Дано!
28
Обикновен под средното ниво милиционер! Сега научаваме, че бил " единствен" за оградата. Това съвпада с това, че тогава е разбрал, че на границата има ограда. Този бил представител на " гражданското общество ". ТОВА МОМЧЕНЦЕ Е БИЛО ПРЕДСТАВИТЕЛ САМО НА ТЪСТА СИ ! ВЪЗМОЖНОСТИТЕ МУ СА НА КВАРТАЛЕН.
29
отличник,първенец на випуска от училището за бавноразвиващи се
30
Коги и тоа герберо-милиционер стана атакист?! Хвала на такЪви патриоти!
31
Открих след дълги размишления и след куп логически съждения, защо Макрон с баба си ни посети? Дошъл е човекът от Франция да провери , дали са узрели тиквите по нашите географски ширини! -:)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

Срещат се двама директори за обмяна на опит. Единият е на българското предприятие „Електрон” г-н Петров, а другият – на японското предприятие „Електрон” – г-н Тагава. След уводната част г-н Петров задава въпрос на японския си колега:
– Господин Тагава, колко души работят във вашето предприятие?
– Осем. А във вашето, Петров?
– В нашето – девет.
Цяла нощ Петров не може да мигне: „Що го излъгах япончето, като нямам никаква полза от това. Трябваше да му кажа, че осемстотин души сме само администрацията”.
Но не спи и японецът, а си мисли: „Какво ли работи този деветият българин в тяхното предприятие?”.

няма нови новини
Днес: 135
hot
най-четени новини в момента
сега
1842
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! "Мис Силикон" Анна-Мария Чернева проговори за отношенията си с бохема Христо Сираков: Много го обичам, но...
x
Ход догът не бил просто варен кренвирш в хляб. Вижте колко вида такъв сандвич има!
x