ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Чутовен скандал с Летище "София"! Директорът дал пълен достъп на частна фирма. Замесен висш чиновник от кабинета "Герджиков"

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Чутовен скандал с Летище "София"! Директорът дал пълен достъп на частна фирма. Замесен висш чиновник от кабинета "Герджиков"

166043
на 02.05.2017
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Чутовен скандал с Летище София! Директорът дал пълен достъп на частна фирма. Замесен висш чиновник от кабинета Герджиков
Автор:   ПИК

Тук можеш да откриеш игрите на efbet, в които се крие Extra Bonus (18+)

До главния прокурор е постъпил сигнал за това, че през м. февруари 2017г., по силата на заповед на изпълнителния директор на „Летище София“ ЕАД, на частно търговско дружество са били предоставени пълни администраторски права по отношение на цялата информационна система на летището /неограничен достъп/. По същото време се е провеждала процедура по предоставяне на Летище София на концесия. По данни в сигнала, предходен собственик на търговското дружество, получило този достъп в „Летище София“ ЕАД, е настоящ началник на кабинет на министър.

препоръчано

Проверка на ПИК показа, че става дума за фирма "Овърсийз", чийто бивш собственик е Николай Крушков, шеф на кабинета на министъра на МВР Пламен Узунов.

Проверката до този момент е установила, че такава заповед действително е била издадена и е действала, но същата не е  била подписана лично от изпълнителния директор на „Летище София“ ЕАД, а от друго длъжностно лице. Липсва договор между „Летище София“ ЕАД и частното търговско дружество и така предмет на проверката са причините, поради които това търговско дружество  е получило пълни администраторски права до информационните масиви на летището, както и какви са ползваните данни. 

Прокурори от СЗА извършват лична проверка по сигнала, а по част от поставените въпроси е възложено извършване на проверка и на ДАНС.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 139
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК