Вход
София
Времето в София 14 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бившият бос в "Мултигруп" Пламен Николов: Сянката на Сашо Дончев прозира зад убийствата на Луканов и Илия Павлов (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бившият бос в "Мултигруп" Пламен Николов: Сянката на Сашо Дончев прозира зад убийствата на Луканов и Илия Павлов (ОБНОВЕНА)

Дончев завъртя интригата с Цацаров, за да създаде привидности за БСП
на 27.04.2017
22226
13
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бившият бос в "Мултигруп" Пламен Николов: Сянката на Сашо Дончев прозира зад убийствата на Луканов и Илия Павлов (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
27.04.2017
13
22226

Бившият шеф на "Стратегическо и корпоративно планиране" и други стопански звена на "Мултигруп" и бивш парламентарен секретар на правителството на Жан Виденов - Пламен Николов, с разтърсващи разкрития за старта на бизнеса на колегата му от групировката Сашо Дончев и възхода на фирмата му "Овъргаз".

Стигна се дотам институции от ЕС да се занимават с господстващото положение на "Газпром" в 8 страни, включително България, защото от 20 години тази компания унищожава всякакви опити за създаване на пазар, конкуренция и диверсификация.

Нещата стигнаха до поговорката "Като не щеш мира, на то секира!". С "Газпром" преговори не се водят и в крайна сметка се наложи до започване на наказателна процедура, обясни Николов.

Сашо Дончев е ключов интригант на кремълската рубладжийска пета колона у нас, която насочва усилията си в това оказва цялостно съдействие на "Газпром", да обсебва цялото общество и държавата през официалните институции. 

През годините съм бил свидетел на това как с пускат пипала към всички партии, как се разбработват сценарии за противоречия между партиите, да се създават внушения за привидности, а зад мътната вода да се лови дебелата риба.

Именно Сашо Дончев е завъртял и интригата за срещата с Цацаров, от което пръв си понесе последиците Георги Гергов. В момента се крои шапката на Корнелия Нинова - ето, че я принудиха да се откаже от една от най-силните фигури, да отреже сама най-дебелия клон в партията. Ето как се правят интриги, обясни Николов. Така че, Корнелия няма полезен ход, каквото и да направи, допълни той. 

Защо никой от Българската стопанска камара и Съюза на издаделите не иска оставката на Сашо Дончев - той забърка кашата, а не е доблестен сам да си я подаде. След като единият от двамата интриганти си подава оставката, редно е и с другия да се случи така, убеден е бившият съветник на Дончев.

Запознахме се с Илия Павлов покрай общи приятели. В началото на 90-те години стана така, че не трябваше да афишираме това и 15-20 пъти са ни запознавали.

Един ден ми се обади брокер от Пловдив по околни пътища и ми каза, че има един човек от Ямбол, който желае да се внедри в "Мултигруп", регистрирал е фирма и разбира от газ, има контакти в "Газпром". Името му беше Сашо Дончев. 

Съобщих на Илия, той каза, че знае, но ако науча нещо повече да му кажа. След това, вече през 1993 г, се оказа, че Сашо Дончев е внедрен от "Газпром", навърташе се около Илия. Тогава съм го виждал за първи път.

През 1995 г аз бях уволнен като парламентарен секретар в правителството на Виденов, който назначи Р. Овч за министър и направи връзката със Сашо Дончев.

По това време той имаше две мокри мечти - едната да направи някакви пари от "Мултигруп", а другата Илия да му подари старото си БМВ. Втората се случи.  

Сашо Дончев започна да работи за своя сметка от името на "Мултигруп". Илия Павлов след това се превърна в пречка за интересите му, което след това се оказа, че не е единствената такава, но междувременно, той вече си беше отишъл.

А знаете ли защо преди да убият Илия, убиха Луканов? Защото той напусна парламента с идеята да гради велика кариера като шеф на Топ Енерджи и да откраднат бизнеса "Газпром", разкри сензационно Николов.

Знам как се образуват цените на газа и имам документи за това. Мога да ви ги покажа, ако не ме убият дотогава. Знаете колко хора са убили.

Помните ли навремето в "Труд" публикацията как се трупат пари - "Труп по труп в "Мултигруп"? Това Сашо Дончев го е измислим, каза ми го лично авторката на статията Капка Георгиева, разкри Николов.

Към Гергьовден 1998 г. "Мултигруп" загуби на Московската фондова борса около 200 милиона, което беше една от основните задачи на Сашо Дончев, след като разбра, че Илия Павлов не поддава. 

Подготовката за тази акция започна още през януари с Иван Костов. Той спря природния газ на "Овъргаз" и го постави в невъзможност да доставя на клиентите си. Те платиха тази цена, за да създат заблуда, че има конфликт между Дончев и Костов на основата на "Мултигруп". 

Когато на Цацаров му кроят капата по толкова примитивен начин и се  опитват да го изкарат универсалния дявол в държавата - аз не бих оповестил всички тези неща. Не съм аз човекът, който да му адвокатства, но след като знам какви са тези хора и че той може поне за малко да отърве България от тази плесен, не мога да не кажа тази истина.

Целта е Сотир Цацаров - той да бъде омаскарен и дискредитиран. Втората цел е Корнелия Нинова, която да отстрани този, който й пречи да шава, със собствените си ръце. Това е кремълското интригантство.

От проверките в КЕВР и НЕК трябва да излезе кой е разпъвал чадър над Дончев. Той заведе дело срещу България за 200 милиона евро, като твърди, че му е отказан достъп до газопреносната мрежа - тоест да стане официален вносител. Бори се за това да утвърждава монопола на Москва тука, капацитетът да е блокиран.

Най-високата цел е да се възстанови зависимостта на българските институции от "Газпром" като от нейните най-силни времена, каза в заключение Пламен Николов.

 

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас кой от изброените лидери на отделните власти работи най-добре?
Общо гласували: 15716
архив

Жената към мъжа: - Къде беше? - На ергенско. - Аха, взехте си някоя кучка и сте я опъвали цяла нощ? - Не, що за глупости говориш! - Ай не се прай, все едно не съм ходила по ергенски партита...

няма нови новини
Днес: 215
hot
най-четени новини в момента
сега
4162
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Шефовете на "Софийска вода" представят иновациите за 2020 - ето новите проекти на дружеството за 40 млн. лв. инвестиции (ОБНОВЕНА)
x
ШОК: Изродиха най-намръщеното бебе
x