ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бойко Борисов с гръмовна новина - Китай ни праща цял самолет с респиратори и маски. Премиерът обяви, че обсъжда План Б с Горанов (ОБНОВЕНА)

Животът днес

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бойко Борисов с гръмовна новина - Китай ни праща цял самолет с респиратори и маски. Премиерът обяви, че обсъжда План Б с Горанов (ОБНОВЕНА)

109139
на 16.04.2020
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бойко Борисов с гръмовна новина - Китай ни праща цял самолет с респиратори и маски. Премиерът обяви, че обсъжда План Б с Горанов (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Премиерът Бойко Борисов продължава с посещенията през днешния ден. След като инспектира изгражденето на газопровода "Балкански поток" и строителството на магистрала "Хемус".

препоръчано

В ранния следобед, Борисов пристигна във Велико Търново. 

"Успяхме да уредим самолет на НАТО, който е в Китай, довечера каца с едно дарение, което Китай прави на България и отделно там трябва да има респиратори, от тези маските от най-висок клас за медиците. Към полунощ някъде ще кацне. Пилотите са две американки. Ще бъде интересно, защото ще ги чакат и американският посланик, и китайският посланик, здравният министър също ще е там, както и шефът на Щаба, за да могат веднага да бъдат разпределени", каза Борисов.

Премиерът каза, че е във Велико Търново, за да посети един от големите производители на дезинфектанти, който е направил голямо дарение на Светия Синод и църквите, за да могат вярващите да ги използват по времето на църковните служби за Великден.

"Чест, почитания и благодарност", обърна се Борисов към собствениците. Преди да влезе, той се дезинфекцира на специална машинка и му беше премерена температурата. 

Журналистите, които го чакаха отвън попитаха дали може и те да влязат в предприятието. "Не съм аз началник тука!", отвърна им той.

"Във вторник в 12 часа се разбрахме с лидера на ДПС да отидем при мюфтиите, защото започва техният празник", съобщи новина в аванс Борисов.

Дойдох до тука, защото направиха голямо дарение за църквите и манастирите, да се дезинфекцират, за общините, за медиците, да благодаря на кмета и на всички населени места около Търново, много сте активни, каза Борисов. В Търново има 6 завода, които шият за най-развитите държави в Европа облекла. Тъкачите и производството са български и разнасят славата на България. Благодарим на всички, които зареждат фронта с всички необходими материали, обяви премиерът. 

От ръководството на завода благодариха на Борисов, че е взел навременни мерки. 

Като има "Хемус", ще си ходите и до морето и до другите градове. За третата лента до Русе още не сме теглили заем, оправяме се, заяви премиерът.

Държавата е обезпечена, ще си направим сигурни запаси. Ще помагаме на другите. Нощес ще дойде натовски самолет от Китай с респиратори, две жени американски пилоти го карат, двамата посланици на Щатите и Китай ще го посрещат, в момента. Част от пратката е дарение от Ли Къциян, посочи Борисов. 

Не са ми приятни обвиненията срещу Сидеров, но нямам желание да влияя на съдебната власт, това, което са преценили, това са направили, посочи той на въпрос за ареста на Волен Сидеров.

Този изключително коварен вирус буквално погуби света. Днес ми се налага да спирам полети от Великобритания, защото хората във Варна се разбунтуваха. Защото от едно гнездо на зараза ние ще си докараме хора, които ще се пръснат по градовете.

Искам, ако може да го махнем по-рано извънредното положение. Но, когато фактите говорят, се мълчи. Много ме е страх след празниците и сега гледам какви са резултатите сед 17 ч, подчерта премиерът.

Всички, които могат да работят днес, работят, допълни той.

Борис Джонсън се фукаше, че във Великобритания няма мерки и ще мине и замине и той легна болен, припомни той.

За 44-и път казвам, че мерките дали ще се смек„ат зависи от заболелите и умрелите. А избори в Благоевград ще организираме, когато мине извънредното положение Когато всичко мине - дай, Боже, да е юни, юли. Дай, Боже, да се оправи светът. Но истината е, че докато няма лекарство и ваксина, нищо няма да се оправи, бе категоричен той. Стотици се тестват и в момента, отговори той на въпрос за масовите тестове.

Тази заблуда за масовите тестове...какво ще докажат като има масови тестове. Ако днес доказваме, че сме здрави, а в работата ви има един болен, вие се заразявате и утре трябва пак да ви тестваме, допълни премиерът. 

Ще се отворим, когато се отвори Европа. От вторник ще започнем имунизацията на децата, женските прегледи, плановите операции. Сега нашите мерки, понеже и щабът и ние много маъсторски ги движим, са най-либерални, хем вие ги имате за най-строги. Германия сега решава да пусне магазини до 800 кв.м., а ние не сме ги затваряли

Тази история с груповия имунитет умря. Имам един опонент, който като излезе с нещо и веднага скачат цифрите там и ни надминават. Но сега ни надмина и Сингапур, и кой ли не, обяви Борисов на въпрос.

За Търново, кметът бая пари ни е взел. То не правихме стадиони, детски градини, какво ли не. Така че дайте сега  да се съсредоточим и да се пазим две-три седмици, по Великден да се пазим заради вас, заради нас и затова аз сега обикалям, за да благодаря на всички, посочи премиерът. В тази криза се проявяват много българи, които даряват. Но и във всяка война има и дезертьори, и лъжци. 640 души са излъгали с декларациите. Те са получавали пари от бюрото по труда. Сега няма да им даваме. Това са нашите пари, нашите данъци, обяви още той.

Видях много роми, които работят вътре в цеха за дезинфектанти. Едни хора говорят за това, а а видях ромите как работят вътре, подчерта Борисов. 

Трябва вече да тръгвам, че Горанов ме чака за план Б, че като минат празниците, започва всичко, което е спряло. За разлика от другите, които говорят за първия сняг - да се направи нещо добро, нещо хубаво за хората, без да предлагат нещо конкретно, само искат пари. Но тези пари от самолети не падат. Благодаря много на социалното осигуряване. Хората работят нонстоп, включително и аз, без заплати, каза премиерът, визирайки думите на президента Румен Радев, който нямаше никакви конкретни предложения.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ПИК TV! Кирил Петков с горещ коментар в НС (НА ЖИВО) ПИК TV! Кирил Петков с горещ коментар в НС (НА ЖИВО)
ново
Днес: 63
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК