Вход
София
Времето в София 8 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов даде още 100 000 лв. на археолози за уникални разкопки край Рупите (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов даде още 100 000 лв. на археолози за уникални разкопки край Рупите (ОБНОВЕНА)

на 07.08.2019
150992
24
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов даде още 100 000 лв. на археолози за уникални разкопки край Рупите (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
07.08.2019
24
150992

На днешното си заседание се очаква правителството да приеме становище по конституционно дело, образувано по искане на президента Румен Радев. Държавният глава оспори част от последните промени в Закона за държавната собственост, свързани с предварителното изпълнение на отчуждителните процедури при изграждането на обекти с национално значение.

Радев е на мнение, че има неравнопоставеност при обезщетяването на едрите и дребните собственици на земеделски земи и горски територии. Според президента няма критерии, по които правителството да определя кои да са обектите с национално значение. 

На заседанието министрите ще одобрят и промени в Правилника към Закона за социалното подпомагане. Промените се правят, за да се отговори на препоръките на Европейската комисия от миналата година да се подобри обхватът на социалното подпомагане у нас. Затова е предвидено да се даде ежегодна индексация на размера на месечните социални помощи от началото на следващата година. В момента месечни социални помощи получават около 25 000 души, а размерът на сумите ще се актуализира със средномесечната инфлация за съответната година, съобразно одобрената средносрочна бюджетна прогноза.

Така ще се преодолее и критиката от Брюксел, че у нас вече е трайна тенденцията да намалява броят на подпомаганите хора и семейства с месечни помощи при намаляване на показателите за България, свързани с бедността. С друга част от промените ще се намали до края на годината административната тежест за гражданите, когато кандидатстват за подпомагане. Службите ще престанат да изискват документи, които удостоверяват факти и информация, която може да се набави по служебен път. 

Впечатление направи отсъствието на някои от министрите на днешното заседание. Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов няма да вземе участие в заседанието. Вместо него там е заместникът му Атанас Запрянов. Регионалният министър Петя Аврамова е изпратила в министерски съвет заместника й Николай Нанков. Външната министърка Екатерина Захариева също няма да вземе участие в заседанието днес. Вместо нея там е заместникът й Георг Георгиев.

Точно в 10:20 часа заседанието започна с идването на премиера Бойко Борисов. "Помогнахте на обекта и гласувахте целево средства. Донесъл тук едни снимки. Успяхме да разкрием две-трети от площада на града. Това в момента е най-посещавият обект. Над 60 000 души от над 50 държави са посетителите ни. Идват да водят практики западни студенти. Правим интернет програми за децата и видеофилми. Благодарение на помощта на министерски съвет да превърнем този обект в една много добра дестинация", отчете ръководителят на археологическите разкопки в античния град доц. д-р Людмил Вагалински.

КОНТРА: Росен Плевнелиев попиля Румен Радев след поредното му вето: Издиша!

КОНТРА: Росен Плевнелиев попиля Румен Радев след поредното му вето: Издиша!

Цивилно лице може и трябва да заема длъжността...

на 06.08.2019

"А пътя с Рупите правите ли го в момента?", попита премиера кмета на Петрич. Той му отговори, че вече се работи по устройствения план.

"Ще дойдем да ги видим, нали работите сега на макс? Утре почвайте, това е въпрос на формален акт. Отивайте и продължавайте", посъветва Борисов доц. Вагалински. На днешното заседание на министерския съвет ще бъдат отпуснати още 100 000 лв. за изграждането на пътната инфраструктура между Рупите и Хераклея Синтика. Доц. Вагалински даде на премиера албум със снимки от свършената до момента работа и археологическите находки, които археолозите са намерили на обекта.

"Вече имаме над 8000 постоянни последователи. Много от постовете стигат до над 100 000 души, което леко ме стряска. Стараем се с общината и министерство на културата да направим ясна и разбираема българската археология. Ние сме добър отбор - министерски съвет, община Петрич и археолозите", каза пред журналистите доц. Вагалински.

"Благодаря на министър-председателя за рабирането, благодаря на министър Банов за това, че постоянно следи какво правим. Надявам се да изградим един голям туристически обект", заяви от своя страна кметът на Петрич. По думите му, за миналата година са били отпуснати 200 000 лв., а сега - още 100 хиляди, които средства са напълно достатъчни за отхвърляне на работата на обекта. 

"Законодателството ни по отношение на археологическите разкопки е едно от най-добрите в Европа, механизмът е смазан, перфектно е. Не виждам място за тревога. Тази година имаме страшно много работа и работим интензивно", отчете археологът.

Сподели:
Напиши коментар »
(24)
1
Искаме Бойко да ни по**ри в дебелите и ко**смати г**ъзове
2
за какво се събират да не би да вземат решения в полза на хората-не -да отчетат дейност и да си вземат големите заплати а тези които ги няма да си почиват по круизи и палати
3
Тоа път май нема да има мърданье - Радев ще отпори трътлестия пuтек !!!
4
Аз мислих да не гласувам за Слави ама шом Пендалко Офшорката е против съм за Слави. Абе голям страх в тоя кенеф тук а!!!! Защо се питам аз????? Въпреки че знам отговора нали Пендалко, тоя път няма да минеш с карамфили и билбордове, ще има сръбска музика и е.... Е
5
От къде ги ДАДЕ Борисов като в годишната му декларация не фигурира такава сума - да не е обрал някоя банка ???
6
Да се провери от къде Бойко има сто хиляди лева.
7
Пиши ги потънали ! Народна пара !
8
Свинята Курнела ти е ср,,,ала в мозъка за тий ,,, нали ПРЕМИЕРА ако не разпише ,,, парите няма да достигнат до НИКАДЕ бе ДЕил ! Няма значение , кой е Премиер ! Такива са му ПЪЛНОМОЩИЯТА ! А РадеФ ФАТМАКА само може да попрЪцква щото е БЕЗ НИКАКВИ Правомощия само на Вето му е позволено ,,,, и да смучи на Деса мокроту КОТЕ миризливУ :))))))
9
Правя работа в Google онлайн вкъщи и печеля по 8 500 долара всеки месец у дома лесно, прекарвам само 2 до 4 часа на ден в Интернет, без никакви инвестиции. Ако искам да представя моите приятели да започнат да работят онлайн и да печелят пари у дома, без никакви инвестиции. При интерес вижте този сайт. тук сега.........................>>>>>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m
10
Да не ги извади от собствения си джоб, бе, свиркаджийски шурчовци? Само доказвате, че този ТИКВОпитек борави с имитацията на държава като с останалите неграмотни зеленчуци в СОБСТВЕНИЯ му двор...
11
Кафявата медийна свинска чума е по- опасна от африканската !!!!
12
Преди малко прочетох информация в Ройтерс съобщение от вчера, в което се казва, че военният ни министър говори за закупуването - до декември т.г. на 150 /сто и петдесет/ сухопътни бронирани машини и има оферти към 4 европейски страни:Германия, Финландия, Франция и Швейцария и съответни в тях големи компании, като определената сума е 1,460 лв /1 милиард и 460 милиона лева /$836,2 милиона/.ПИК, къде блеете или се изчерпахте с милиардите за еф-ките.Искам си хонорара!~ Българите ще пият още студена /Банкянска/ вода, да им е сладко!
13
Бойко е тиква а герб цял бостан
14
Бойко ДАДЕ, и от къде ги даде, от джоба си? Държавата даде не тъпата тиква, с огромното его!
15
Седем-осем и ще си паднала (Тикво )Седем-осем и ще си легнала (Тикво) Седем-осем лягай и брой си сама. (депутатите в следващия парламент)
16
А, ИМА ЛИ СНИМКА ПО ПРАШКИ И ДА РЕКЛАМИРА БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ
17
ТОЙ ЛИЧНИ НЕГО ВИ ЛИ Е ДАЛ, ПО ДЕКЛАРАЦИЯ В СМЕТНАТА ПАЛАТА НЯМА ТОЛКОВА, НЕ ГОВОРИМ ЗА ТИЯ ОТ КРАЖБИ И КОМИСИОННИ В ЧУЖБИНА
18
Топки даде Борисов. Ние дадохме 100 000 лева. А бе някой знае ли дали в с. Банкя са заклали прасетата ? Първата свиня минала ли е под ножа ?
19
Абе Пик ?? Защо Лъжете бе ?? Той Баце от Собственият си джоб ли ще ги даде тези пари ?? или от нашите ?? Аман от даването на Баце ! изглежда има бездънни джобове ама не негови а на Държавата ..
20
Министерсият съвет бе ПИКСЛЬОВЦИ!!!!СТИГА СТЕ ЛИЗАЛИ !!!!!!!
21
Е нали в данъчната си декларация е обявил по - малки спестявания! От къде ги взе тези пари да ги даде на археолозите! Обявил ли ги е, платил ли е данък за тях?
22
Чета и се чудя --- Борисов ДАДЕ 100000 лв Тези неговите пари от негова банка ли са че той ДАВА А защо като е толкова щедър и не знае какво да си прави парите не даде за детските болници а трябва да събираме пластмасови капачки за да се купят най необходимите ковиьори за недоносени бебета
23
Този лични пари ли даде или от народа
24
Толкова злост и тъпотия в един сайт-множко е.Разпоредително право с бюджета кой има-мислете и пишете,а може да не ви харесва че първо иска отчет за свършената работа.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 17476
архив

Женска мисъл из фейсбук пространството: - Мъжът е наш приятел, любовник, другар и гадина мръсна едновременно...

няма нови новини
Днес: 149
hot
най-четени новини в момента
сега
2878
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Президентът Румен Радев със слово на празника на Сухопътните войски - гледайте НА ЖИВО
x
СИЛНА ВЯРА: Този светец направил нещо уникално в името на Христос
x