ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов инспектира по тъмно язовир "Студена": Пазете хората! Щетите ще ги оправим (ВИДЕО/СНИМКИ)

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов инспектира по тъмно язовир "Студена": Пазете хората! Щетите ще ги оправим (ВИДЕО/СНИМКИ)

106109
на 11.01.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов инспектира по тъмно язовир Студена: Пазете хората! Щетите ще ги оправим (ВИДЕО/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Премиерът Бойко Борисов инспектира язовир "Студена". Това става ясно от видео във Фейсбук, публикувано в профила на заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

препоръчано

С премиера е заместник-министърът, кметът на Трън Цветислава Цветкова, кметът на Перник Станислав Владимиров и представители на областната администрация. По време на инспекцията заместник-министър Николай Нанков докладва, че "Студена" се изпуска контролирано от вчера. "Първо с три кубика в секунда", каза още той.

"Пазете хората! Щетите от наводненият ще ги оправим", даде заръка Борисов.

"Природа - какво да й направиш, но дай Боже да спре това положение. Вие бъдете внимателни", обърна се премиерът към кмета на Перник Станислав Владимиров и Нанков.

"Положението в страната след валежите и наводненията по места може да е тежко, но щетите не са толкова големи, а по-важното е, че язовирите се пълнят. Затова има фонд за бедствия и аварии – когато няма жертви и навреме кметовете евакуират хората, материалните щети ще ги покрием. Те не са и толкова големи в момента. Радостното е, че язовирите се пълнят. Това е добре за посевите и след това за питейни нужди. Все пак е зима, да се радваме, че има валежи", заяви още Борисов.

"Направете всичко необходимо, но и успокоявайте хората", каза още премиерът.

Той припомни, че трябва да се внимава и с кризата с коронавируса, но България се справя успешно с най-мерки мерки не само в света, но и в Европа и призова хората да спазват дистанция, както и да шофират внимателно в тежките зимни условия. 

Сподели:
Бомба x
Мини хеликоптерът на Марс с четири полета в следващите седмици Мини хеликоптерът на Марс с четири полета в следващите седмици
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с първи думи след връчването на мандата: Търсим подкрепа от ИТН и ДБ, няма да бавим излишно процедурата (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с първи думи след връчването на мандата: Търсим подкрепа от ИТН и ДБ, няма да бавим излишно процедурата (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 226
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това