Вход
София
Времето в София 19 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов нае китайския премиер за рекламен агент! Гостът веднага влезе в роля - зове медиите да пишат за златните съкровища на България (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов нае китайския премиер за рекламен агент! Гостът веднага влезе в роля - зове медиите да пишат за златните съкровища на България (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

на 06.07.2018
48553
25
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов нае китайския премиер за рекламен агент! Гостът веднага влезе в роля - зове медиите да пишат за златните съкровища на България (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
06.07.2018
25
48553

Премиерът Бойко Борисов прие китайският премиер Ли Къцян, който е на първото си посещение в България за участие в срещата на върха „16+1“ след провеждането й във Варшава.

ПЪРВО В ПИК! Бойко Борисов посрещна премиера на Китай (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ПЪРВО В ПИК! Бойко Борисов посрещна премиера на Китай (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

Премиерът Бойко Борисов посрещна председателя на...

на 05.07.2018

Къцян ще се срещне с лидерите на 16 държави от Централна и Източна Европа. Борисов е поканил като специален гост на срещата германският канцлер Ангела Меркел, но по последна информация тя няма да дойде.

Участие във форума взимат 200 китайски компании и 600 бизнесмени от Централна и Източна Европа. За Пекин форматът „16+1“ е и шанс за активизиране на икономическото сътрудничество в инфраструктурния сектор. Форматът е и част от политиката на китайското правителство, известна като „Един пояс, един път“. 

На специална церемония в Министерски съвет бяха подписани меморандуми за разбирателство между български и китайски министерства и компании. Министрите Теменужка Петкова и Емил Караниколов бяха сред положите подписи под документите. 

Премиерът Борисов и президентът Радев се срещат с китайския премиер</p><p>

Премиерът Борисов и президентът Радев се срещат с китайския премиер

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов ще се...

на 06.07.2018

Финнасово споразумение за 1,5 милиарда лева между българската и китайска банки за развитие беше подписано още. От българска страна подписа шефът на банката Стоян Мавродиев. 

Приветстваме обединена Европа и силно евро. Това заяви китайският премиер Ли Къцян на съвместна пресконференция с премиера Бойко Борисов. „Това е първото ми посещение в Европа през втория ми мандат като премиер. България е първата ми спирка. Дойдох тук, за да работя с България и други европейски държави за засилване на многостранното сътрудничество и свободната търговия. С това ще допринесем за регионалната стабилност, световния мир и развитие“, заяви китайският гост.

Коментирахме за срещата 16 плюс 1. Тази иницатива вече има проведени срещи и такава платформа е много важна за насърчаване на бизнеса и ултурното сътрудничество. Тя е доста отдавна, защото Китай и държавите от Източна Европа могат да се допълват в икономиката. Ние насърчихме сътрудничеството 16 плюс 1, като част от подкрепата за евроинтеграцията. Някои от страните са кандидати за ЕС и се надяваме, че чрез нашето сътрудничество тези държави ще могат по-добре да се интегрират в ЕС. Проведохме дискусии как да насърчим бъдещото сътрудничество в икономиката, културата и търговията и как да следаме пазарните правила на ЕС", каза Ли Къциян. Обществените поръчки ще бъдат гарантирани от държавата и каквото и да правим ще помогнем на 16-те държави като членове или кандидати за ЕС.

Без Европа на глобалната сцена, няма да има глобално развитие. Това, което правим, е да допринесем за европейската интеграция. Так, както работим и с други големи държави. Нашето сътрудничество с 16-те държави също е такава стъпка. По-късно този месец ще бъда домакин на среща на върха на Европейския съвет и смятаме, че нашето сътрудничество ще допринесе за световната търговия и за добрите връзки Европа-Китай. Ще задълбочим нашето двустранно сътрудничество в технологиите. Не съм виждал такива артефакти отпреди 7-8 хиляди години, каквито видях у вас. България е част от цивилизацията и съм сигурен, че България ще привлече повече китайски туристи, каза гостът, който вчера разгледа експозициите в НИМ.

Коментирахме жп линия, която да свързва България с Егейско море. Такъв търг трябва да бъде проведен с участието и на трети страни, можем да създадем консорциум или друг формат да съвместно развитие. Такъв проект ще изпрати послание, че нашето сътрудничество е устойчиво и прозрачно, допълни гостът.

Също така има условия за сътрудничество в областта на ядрената енергетиката. Китай вече си сътрудничи с европейски фирми в тази област. Това е възможност за Китай и България, за да можем да използваме наличното оборудване и да го използваме за мирни цели, отсече той.

Ние работим също за селскостопанско производство, Китай работи по тази тема. Китай изнася в България качествени индустриални продукти. Има много възможности за нашата двустранна търговия. В процеса на търговията е естествено да има и някои търкания, но според нас търговска война не е решение, коментира Ли Къциян въведените днес мита от страна на САЩ за Китай. Никой няма полза от търговска война и тя пречи на процеса на свободна търговия, допълни още китайският премиер.

Китай ще се ангажира за понататъшното отваряне на пазарите, за да улесним достъпа на чуждите компании. 

16 премиери ще пристигнат днес следобед у нас плюс китайския премиер. Извинявам се на столичани и гостите на София за неудобствата по улиците, посочи Борисов. Посланието, което гостът каза е, че форматът 16 плюс 1 не разделя Европа, а за да помогнат инвестиционния, търговския, културния обем. Той не е насочен срещу останалите държави. Там, където кохезионните политики не смогват, може да се направят двустранни, тристранни, многостранни договори. Това е съюз, който цели да вдигне БВП и доходите нагоре. Искам това послание да звучи ясно от София, подчерта Бойко Борисов.

Премиерът на китай лично се ангажира да помогне да изведем проекта АЕЦ Белене до успешен край, разкри Борисов. Премиерът Ли много ясно каза: На пазарен принцип, на конкурсно начало, спазвайте всички правила! В Китай се работи с много дългосрочни стратегии - от 50 години нататък. Още първата магистрала на Китай е платена, те нямат безплатни магистрали. Казвам го, че тук много обичат да говорят по тази тема. Затова ние разчитаме много на тол системата, заяви премиерът на България.  

Виждах изненадите на гостите, когато гледаха обработеното злато от преди 7000 години. Наел съм го като рекламен агент на българското историческо наследство в Китай. За да можем така, както ние гледаме китайската стена, да дойдат и тук китайци, отсече Борисов.

Приятели от пресата, моля, кажете на хората от Китай за обработеното злато отпреди 7 000 години, включи се Ли Къциян. Ще работя с вас, за да представям България в Китай, обеща гостът. 

На подиума при премиерите се качи съпругата на Боян Петров. Ли Къциян изказа своите съболезнования за смъртта на алпиниста, като си спомни за деня, в който е получил телеграма от премиера Бойко Борисов с молба за помощ. Обърнах се към алпинистите и помолих да направят всичко възможно по издирването. Председателят на тибетския район каза, преди да тръгна насам, че е толкова жалко всичко, но те направиха всичко за издирването на Боян Петров. Те ме помолиха да предам най-дълбоки съболезнования на съпругата на Боян Петров и на всички българи най-дълбоки съболезнования, заяви гостът.

Китайският премиер покани жената на Боян Петров Радослава Ненова да посети Китай. Ненова пък отговори, че ще е чест за нея да стисне ръцете на хората, издирвали съпруга й. Ще създадем всички условия това да се случи, отсече Ли Къциян. 

На въпрос защо китайските инвестиции у нас са много по-малко, отколкото в съседните на страната държави, Къциян заяви, че през миналата година износът от България за Китай се е увеличил с 60 процента, а търговията е с 30 на сто повече.  

Оттук-нататъка, както каза и премиерът Ли Къциян, проектите като инфраструктурни и АЕЦ Белене трябва да станат по европейски правила, прозрачност. Европа да е спокойна за правилата, конкурентноспособността. Китай работи по един начин, ние по друг, коментира Борисов на въпрос за бъдещите съвместни проекти между двете страни. Един час от разговорите ни беше посветен на това по какви правила ще се работи по съвместните проекти, допълни Борисов. 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(25)
1
Капо ди тути тъпи-Бойку е нашето национално съкровище!А далеч от родното небе в прокълнатата Калифорния,бившата му съпруга отглежда тикви и домати!
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Тежък е гердана на Китай!Внимавай жена да не го носи,че само студена вода ще носи!
4
Китай беша заплаха за ГЕРБ докато не ограби капийте на РЗС!Както ограби всички „демократични” партии!
5
даиде на цветанов да му врьчи букета русия и китаи били заплаха за него ами да се скрие в с шума и да не се показва
6
Европа ни дойде тясна !!! Сега е на ред да подпукаме света като почнем с излагациите пред китайците защото пред китайците не бяхме се излагали !!!
7
Браво на китаеца!А прочутити български тикви -герберска превъзходна,ще рекламира ли?
8
Що не пишете, че финансовото споразумение е за летището, защото там заради занижен контрол се краде като за световно както само стари кадри които помнят БГА Балкан, могат? Тиквата що не успя да сложи ред там? Сигорно няма двама кадърни счетоводители, които МС да командирова. В министерствата си клатят краката, оставили са държавата на автопилот, не им се занимава да контролират, ако вземат тлъсти заплати, освен там където няма далавера, там се назначават доказани престъпници. А др. Ли изглежда изключително кисел и мисля, че китайците ще дадат на Тиквата добър урок. Мути Меркел не е дошла, за да не лъсне германската връзка. Те предпочитат да ги колонизират китайци, а не негри, арабески и пущуни. Населението застарява, а икономиката иска ръмботници и меринджеи. Китайците ще управляват чернилките, за да плащат пенсиите на изчезващите немци. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!
9
Ами от Тикв@т@ - само простотии и селски изпълнения могат да се очакват!!!
10
https://www.youtube.com/watch?v=Py3uTXE_6_0
11
Пардон, където има далавера се слагат престъпници, от дребен кокощкар като Харизан до такива като Теменущка, Делян Добрев и убиеца на детето си, Московски. Не, че този управленски стил не се зароди още в началото на прехода и го нямаше при Тройната, но ГРОБ го перфекционираха до извъртено съвършенство!!! Пил няколко уискита на Боровец качва се на моторна шейна и обива цигането си! И няма оставки, няма нищо, дори съжаление не виждам у него, докато са на власт и прокуратурата ще се здрържа. Отвратително е като деяние, но те всеки ден се сблъскват с това и са свикнали с работата си. Давностният срок все пак е 20 години. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!
12
Още един влезе в колекцията от бацнати. И искаме жп до острова.
13
бай иване,коя ли кукувица ти е изпила умо-тиквата та тиквата -па и с кльомба да га.. Де кротни се малце..,па се огледай и за други тикви у бостаньо наш.. ама международно НЕПОЗНАТИ! ИЛИ ИМАШ НЕКАКВИ ДРУГИ СИ КРИТЕРЧЕТА?
14
Злоба, помия, отрова - само това ли можете, бе? Как пък не намерихте нещо положително в срещата с китайския премиер! Я вижте вашите кумири от БСП-то: милионер до милионер, начело с видната приватизаторка! Не може да се мери с Борисов - нито тя, нито Радев. Това е положението! ГЕРБ завинаги, докато се оправи опосканата България!
15
Когато червените олигофрени започнат да хвалят Бойко, тогава вече става страшно! Ако пачаврите на Кутев се пенят това означава, че нещо положително се върши за България! Червените Бесове са Българофоби, за това мястото им е в Сибир, ама те избират САЩ и Вирджините, при накрадените пари!
16
Шербета и Импексовата барсала, пак кръв серат и газ пикаят от завист и яд, че дори и жълтите комуняги не ги броят за сливи..
17
Градежът на КУЛТ към ЛИЧНОСТТА на нашия премиер тече с пълна пара. Упорито , нарцистично , настоятелно и непоколебимо му се изграждат паметник след паметник , пиедестал след пиедестал , на които гордо да позира и да депозира величието си новия бай Ганьо. Опростачването продължава и е без алтернатива.
18
Да накараш китайския премиер да ти бъде рекламен агент е почти равносилно на това ескимос да си купи хладилник , Цветанов да вземе 7-мо жилище или ГЕРБ-аджия да си купи суджук. Браво на Бойко. Няма кой да го спре да прави вълшебства. Вече видяхме поредица от негови чудеса - Западните Балкани , Меркел и Ердоган , тенис шампион на турнира "ПИК-мастърс" , а от няколко дни е и последното му ГЕРОЙСТВО - че България вече е ПОД 7 000 000 . Уникално постижение. Рекламирано от Китай.
19
Пик, не се ли притеснявате да пишете такива обидни неща за премиера на Китай? Нает бил за рекламен агент и влязъл в роля. Това е непочтително към всеки човек, да не говорим към гост, от който ББ иска и чака пари, много пари. Постъпвате глупаво и невъзпитано, както винаги. Премиерът на Китай е самостоятелна личност, той не марионетка като българските управляващи. Извинете се!
20
АКО ПРЕДИ 29 г. БЪЛГАРИЯ БЕ ИЗБРАЛА МОДЕЛА на КИТАЙ , СЕГА НАИСТИНА БИХМЕ БИЛИ ШВЕЙЦАРИЯ на БАЛКАНИТЕ !!!!!
21
Можем само да се учим от Китай ! Дано не ги изгоним с нашите желания за комисионни, измамни импровизации, далавери и други българщини !!!!
22
А жема му (на бойко)=меркел кадя А жема му (на бойко)=меркел кадя е...
23
Помияр!
24
Помияр!
25
Само ден преди посещението на премиера на Япония Ушев с каунестата глава заяви, че Китай и Русия не могат да бъдат партньори на България, тъй като двете държави представляват опасност за света. Вчера Питека от Банкя посрещна премиерът на Япония с всички държавни почести, целува му ръка и не само ръката. Япония подписа договори за инвестиции в България за над 1,6 млрд. евра. Питам, кой представлява ПП "Шайка", този който е завършил Училището за умствено изостанали деца в гр. Вършец или онзи който е специалист по кофпомпите , маркучите и шанговете ? Разликата между тях е, че Каунестата глава ляга само на американците, а Шебека от Банкя на всеки който му се засили.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

Малко момче звъни на вратата на съседа. Когато вратата се отваря, то казва: – Чичо Пешо, мама каза да ти предам, че тате е за риба, а аз слизам да си играя на пясъка пред блока!

 

няма нови новини
Днес: 162
hot
най-четени новини в момента
сега
3229
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЗАТОПЛЯНЕ! Борисов първо съгласува с президента преди да предложи главния секретар на МВР. Премиерът се оплака, че не може да се ожени заради Корнелия (ВИДЕО)
x
Астролог: Сексуални контакти не се препоръчват, нежелателно е дори да се мисли за това
x