ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО)

ЧАС ПИК

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО)

111612
на 14.04.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Премиерът Бойко Борисов направи коментар за резултатите от вота и обяви предложенията на ГЕРБ за председател на парламента и за шеф на ПГ, както и за премиер в правителството, което ГЕРБ ще излъчи като първа политическа сила, избрана с най-много гласове на изборите. 

препоръчано

Председателят на ГЕРБ участва в първото
заседание на Парламентарната група на партията.

Служебно правителство има за цел да подмени резултатите от редовните избори, коментира той един от спряганите варианти. 

Цяло лято ни убеждават, че нямаме правова държава. Вчера дори се бяха засилили да не допуснат победителите на честните избори, признати и от международни наблюдатели, на първите редове в парламента, посочи той, визирайки опозицията, която се опита да избута депутатите от ГЕРБ на задните редове.

Съжалявам, че патриотите не се явиха заедно, заяви още той.

Борисов обяви, че предлага Цвета Караянчева, която победила в Кърджали ДПС, за председател на парламента. За председател на ПГ от ГЕРБ предлагат Десислава Атанасова. 

Взех решение да се оттегля от парламента, обяви още той.

Щели да правят комисия - парламентарните избори поставиха мене и ГЕРБ на първо място. Това е изборът на народа, отсече Борисов.

Тези нови лица са от 30 години в политиката, водят политически предавания...всяка вечер в прайм тайма на бТВ се водеха политически предавания и се подготвяше със скечове цяло едно поколение. Всяка вечер бяха срещу системните партии, заяви премиерът, визирайки Шоуто на Слави.

Слави безспорно е най-успешният човек като певец и в шоубизнеса. Но сега е на друга сцена, трябва отговорност и други решения отсече той. 

Аз ще чакам, ще гледам, ще помагам и, ако трябва, ще се намеся. Но толкова грозно постъпваха в тези месеци тези хора - толкова долно, гадно, низко и към семейството, и към дома ми...Колкото и да казват, че съм остарял, не ги съветвам да ме предизвикват. Затова се оттеглям от парламента. Дани Митов ще бъде моят кандидат за премиер. Искам много ясно да се види разликата за евроатлантическата ориентация. Бил ми е заместник, бил ми е министър на външните работи, минал е през незаслужените обвинения, отсече премиерът.

По думите му с тези, които говорят сега срещу него, са били близки, ходили в чужбина, със сиви кардинали са го запознавали. За плана за възстановяване попита опонентите си защо като са искали да управляват, не са го написали. "Искам да сте много отговорни", обърна се Борисов към представители на ГЕРБ и ги помоли да внесат нов Избирателен закон за мажоритарни избори, за да се види колко са били честни тези, които са го искали. Към Сачева заръча социалните мерки да продължат.

Показвайте какво можете, обърна се Борисов към депутатите от ГЕРБ. 

Искам да сте много отговорни. Има ли добри предложения за пенсиите, за мерките...предлагайте ги и вие тези неща. Предложете още утре закона за мажоритарни избори. Нека да има мажоритарни избори - това ще е гласът на народа. Нашият първи закон е този, заяви още Борисов. 

Мария Капон мислех, че ми е приятел. Заедно ходехме по пиано барове с нея, не можах да повярвам какво е говорила вчера срещу ГЕРБ. Запознавала ме е със сиви кардинали. Били нови лица! Какво ново лице е Татяна Дончева? Че тя игра срещу мен на кметските избори!, възмути се Борисов.

Той се поинтересува Христо Иванов на кое място е в Бургас и от отговора стана ясно, че е четвърти. "Е, сега има възможност да бутне Росенец. Цяло лято беше на плаж, море, аз нямах възможност да отида. Сега имат възможност да бутнат всичко, да видим дали пак ще стъпят на Росенец", заяви Борисов.

Премиерът се обърна към Вежди Рашидов, като го поздрави за победата в Пловдив и Пловдив-област.

Новите лица са добре забравени стари, каза Борисов, визирайки лицата, които се лансират от опозицията, като Мария Капон и Татяна Дончева. 

Днес говорих с Каракачанов, защото с него направихме неща, които десетилетия не са направени за Българската армия. С Катя Захариева обсъдихме също за извънредно заседание в следващите дни, обяви още той. 

Името на парламентарната група ще бъде "ГЕРБ-СДС".

"Ще има и министър в кабинета от СДС", сподели Борисов. "Поздравявам Слави Трифонов, мислех, че никой друг освен нас не може да бие БСП. Пожелавам му здраве, както и на Деси Радева", продължи Борисов.

Той припомни, че когато е помолил медиите да не се занимават с Георги Радев, те са спрели. "Но пред моите внуци не спряха да идват", каза той накрая и заяви, че бърза да гледа футбол. 

 

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 203
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това