ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов от Банско: Много внимателно управляваме пандемията, за да може бизнесът да работи (ВИДЕО)

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов от Банско: Много внимателно управляваме пандемията, за да може бизнесът да работи (ВИДЕО)

49358
на 08.01.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов от Банско: Много внимателно управляваме пандемията, за да може бизнесът да работи (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Премиерът Бойко Борисов е на посещение в Банско. Заедно с него е и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Кметът на града Иван Кадев разказа на Борисов за проектите, които се реализират в града. Сред тях е ремонт на една от основните улици в града, която ще облекчи движението на един от светофарите, както и продължаването на централна натоварена улица. Нали колкото иска, толкова получи, попита го Борисов за финансирането на проектите и получи утвърдителен отговор.

препоръчано

Хората в Банско заслужават, правете проекти и действайте. Ще правим нещата в условия на пандемия. Не сме спрели дейностите, посочи премиерът и подчерта, че за Банско са отделени средства.

Много внимателно управляваме пандемията, за да може бизнесът да работи, отсече Борисов. Дори в Банско не сме спрели ски туристите и сноубордистите, допълни той.

Кметът пък обясни, че в града работи лаборатория, в която се правят антигенни тестове в помощ на бизнеса и туризма.

Милиони са дадени за тестове и дезинфектанти. НАП успя да събере средства, за да се осигурят безплатни тестове, обясни още министър-председателят.

Премиерът обясни, че е одобрена и ваксината на "Модерна" и че има план за ваксинация. Убеден съм, че здравните власти ще направят една ваксинация за пример, посочи Борисов.

Февруари м.г. Банско беше затворено, а сега е отворено и хората могат да си карат ските, да се разхождат и да ползват спа центровете. Благодаря и на местната власт, каза премиерът. 

Сега карайте така до напролет, когато свърши пандемията и ще дойдете пак, сега правете ваксини, обърна се накрая Борисов към кмета.

"В последните две години правителството помогна с над 20 милиона лева на Банско и региона. Хората го заслужават. С отпуснатите средства са изградени и ремонтирани много улици и булеварди. Обновен е и централният площад на града.
Много внимателно управляваме пандемията, за да може бизнесът да работи. В района на Банско хората могат да практикуват зимни спортове. Местните и здравните власти работят в синхрон и благодарение на спазването на мерките, и тази година имаме зимен туризъм.
Днес в Банско ще пристигнат 2000 антигенни тестове. За закупуването на такива в цялата страна, правителството отпусна 15 милиона лева. Предоставихме още много средства на болниците и на здравната ни система. Пандемията е ужасно нещо, но съм убеден, че скоро ще я преодолеем. Здравните власти са създали много добра организация за ваксинирането. Вярвам в нашите лекари и медицински сестри", съобщи още премиерът след посещението.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК

Сподели:
Бомба x
Диетата с малко мазнини намалява тестостерона Диетата с малко мазнини намалява тестостерона
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 144
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това