ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов пред ГЕРБ: Преди нас нямаше магистрали и метро, които да блокират. Контрабандата беше 34%, а сега е под 3%! Това не е ли борба с корупцията? Не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улиците (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Политика

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов пред ГЕРБ: Преди нас нямаше магистрали и метро, които да блокират. Контрабандата беше 34%, а сега е под 3%! Това не е ли борба с корупцията? Не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улиците (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

150467
на 05.08.2020
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов пред ГЕРБ: Преди нас нямаше магистрали и метро, които да блокират. Контрабандата беше 34%, а сега е под 3%! Това не е ли борба с корупцията? Не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улиците (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов свик ежегодната конференция на целия актив на партията заедно с всички министри, депутати, евродепутати, кметове и централното и местните ръководства.

препоръчано

Според информация на ПИК Борисов ще държи програмна реч пред съпартийците си, в която ще осветли много от задаваните въпроси към него, както и мерките за справяне с последствиета от коронакризата.

Очаква се на форума да се съберат около 4000 души, които ще вземат решение за позициите на управляващата партия.

Ще коментира вероятно и близо месечните опити на шепа извънпарламентарни политикани, начело с Христо Иванов, ротфронтовецът и превратаджия в президентството Румен Радев, терористите от метрото на Корнелия Нинова и Мая Манолова, както и различни криминално проявени елементи да подклаждат улично напрежение и да тероризират гражданите на София и някои градове с блокирани възлови кръстовища.

Думата пръв взе кметът-рекордьор на ГЕРБ Калин Каменов от Враца, който събра най-много подкрепа на изминалите местни избори. Докато говереше той на място дойде и премиерът Бойко Борисов с цялото правителство. Той бе посрещнат от възгласи "Бойко" от хилядите партийни членове на място. 

"Бъдете смели и не позволявайте гласът ни да бъде заглушен от свирките и виковете на онези, които няма да носят отговорност. Някои от тях ще си заминат за държавите, в които живеят, а други ще избягат от отговорност и ще останем ние, които сме доказали, че можем да сме отговорни и няма да оставим държавата да върви назад. 

Във Враца заварих разбит и разкопан град и ми трябавше цял мандат, за да го вдигна на крака и да привлечем инвеститори, така че сега да сме сочени като един от добрите примери. Изградили сме пътищата за просперитет с нашия труд и за това трябва да се гордеем, да сме смели и единни", ката Калин Каменов. 

Кметът на община Дулово д-р Юксел Ахмед, кото рководи трети мандат, говори за единството на нацията, без оглед на религиозни или етнически признак. 

Лидерът на СДС Румен Христов отправи специално приветствие към ГЕРБ. 

"Предстоят избори и те отново трябва да бъдат спечелени от десницата, защото предстои пълноценното членство на България с участието ни в Еврозоната и Шенген. Има ли гаранция, че при назначаване на служебно правителство ще се спази Конституцията и има ли гаранция, че няма да се правят опити да се удължава неговия мандат?“, заяви в своето изявление лидерът на СДС Румен Христов. Той се обърна към метежниците, че когато говориш за алтернатива, трябва да я покажеш, а това до момента не се е случило. Христов призова всички десни партии трябва да се обединят, за да върви България напред в европейския си път.

Силна реч изнесе евродепутатът Андрей Новаков.

"Благодаря ви, че сте тук и наистина се радвам да ви видя тук, защото ако човек гледа телевизия напоследък ще помисли, че сте изчезнали.

Самото ми присъствие тук на тази сцена е крайно невероятно. Израстнал съм в дълбоката провинция, син на миньор, а днес съм евродепутат и представлявам интересите на 7 милиона души в Европа. Това нямаше да се случи в никоя друга партия“, заяви Андрей Новаков и припомни, че в другите партии да стигнеш толкова далеч, е нужно да си син или внук на тежка номенклатура. 

Новаков заяви, че ако само преди няколко години от тази трибуна е казал, че в България ще се увеличат двойно заплатите, пенсиите, че ще сме в банковия съюз, ще сме сред държавите, справили се най-добре с пандемията и още и още, никой нямало да повярва.

„Но вие направихте всичко това за 10 години. Трябва да се гордеете със себе си, защото сте го постигнали вие! От политическата камбанария ние сме партия парадокс, защото управляваме така, че да е лесно на следващите. Така се прави и това е разликата между държавници и фейсбук политици“, заяви още Новаков.

„Време е да си видгнем главата, а не юмрука, България не е блато, а райска градина и е необходима много работа. ГЕРБ превърна работата в религия и затова успяваме“, заяви още Новаков.

Областният управител на Разград Гунай Хюсмен заяви на свой ред, че такива като него днес и на това събитие има стотици хиляди, които са повярвали на премиера Бойко Борисов и ГЕРБ - етнически турци. Те не се делят и целия Делиорман подкрепя работата на ГЕРБ за хората. 

Той призова да няма разделение по етнически принцип, а да бъдат обединени в партия, която мисли за всички и това е ГЕРБ. "България има законно избран премиер и той се казва Бойко Борисов! Вие дърпате каруцата ни вече над 10 години. Грижите се за всички, пръв дойдохте на Хитрино, пръв помогнахте на тютюнопроизводителите. България няма да забрави, че вие я дърпате напред! Народът е с вас. Сега е време ние да работим повече от вас и да покажем, че има силни хора и нормални, а не узурпатори, с вас сме!", каза Хюсмен. 

"България ви обича, българите ви вярват, ние сме плътно с вас. Аз знам какво мисли цялата ни област и всички хора са ви благодарни! Не е дошъл денят, в който да напуснете политиката. Победа!", каза Хюсмен. 

Думата взе лидерът на ВМРО и коалиционен партньор Красимир Каракачанов, дошъл специално да изрази подкрепата си към ГЕРБ.

"Последните 30 дни в България има хора,окито казват, че искат смяна на властта. Някои павят сравнение между това на Запад и това тук. Сигурно има разлика, но не съм чул от тези хора, които искат реформи, какво искат и каква е програмата им. Какво ще направят те за нацията? Реформа не е да променям Конституцията и да въвеждаме еднополовите бракове, това не е реформа, както искаше един от лидерите, а е удар по идентичността да българина. Не съм чул някой от тях да каже защо искат властта.

Затова вече на площадите ги няма много от хората. Няма да цитирам Гьоте, но като историк знам, че има два вида политици - които са готови да се жертват за нацията си и такива, които жертват нацията и държавата за себе си. Част от тези, които искат да ни управляват отново, 20 и няколко години жертвата държавата в името на своите интереси и днес искат да хвърлят държавата в хаос, за да се докопат да властта отново", каза Каракачанов. 

"Моля тези, коти оправят провокациите да престанат, защото няма нищо по-хубаво от демокрацията. Днес те могат всеки ден да изразяват волята си, което беше невъзможно допреди 10 години, когато управяваше партията на Радев", започна речта си към актива Борисов. "Преди нас нямаше какво да блокират, защото магистрали нямаше. Могат да си играят с метрото, защото ще пуснем осми лъч след няколко дни, иначе нямаше", припомни Борисов и отчете, че направеното от ГЕРБ е видимо и се ползва от хората. 

"Най-важното е, че при криза по света, ние успявахме да вдигаме БВП с милиарди на година и в ЕС бяхме сред първите три държави по развитие. Много усилия вложихме и финиширахме освен това и като трети с най-малък външен дълг в ЕС. Тези, които ни говорят за младите, да кажат, дали няма значение, че ние оставяме без дълг държавата на младите. Справихме се най-добре и точно с пандемията и най-бързо и точно ги пснахме, за да заработи икономиката. С огромни усилия успяваме да го постигнем и да щадим и психическото здраве на българите. Всяка година вдигаме на докторите заплатите, на учителите са двойни", отчете премиерът. 

Речта му бе прекъсната от провокатор, но хора то ГЕРБ го изведоха от партийния форум. Борисов пък отчете, че те не са пратили никой да прекъсва събирането на БСП на Бузлуджа, въпреки че там били едва 150 души и имало много руски знамена.

"В София тех парк е най-явно това, което направихме - от едни казарми днес са автомобилни клъстери, супер компютър, какво могат да покажат нашите опоненти? 

Да повтарям пак, че морето ни е най-чистото, да изброявам магистралите ли? Говорят за борба с корупцията, но контрабандата, когато дойдохме да управляваме беше 34 процента, сега е под 3 процента!

 Аз съм най-проверявания политик в България, всички медии и телевизии с мен се заминават, ордите на Манолова и преди години бяха пред дома ми и сега пак са там!

Най-лесно е да ни атакуват, че имаме отношение при избора на главен прокурор, но ние не издигнахме наш кандидат! Не моят подпис стои под указа за назначаването му, а на президента Радев. Не се бъркаме в независимата съдебна власт.

С вас 11 пъти сме печелили избори, три пъти служебно правителство и последното пак беше на Радев.

Наслагва се една тема, че ни е страх от служебно правителство - точно обратното, ние не вярваме на Радев, но нямаме проблем със служебно правителство.

Само, че без Народно събрание не може да се обявява извънредно положение, ако пандемията нарастне, не може да се правят промени в закони за хората и бизнеса, които са необходими в кризата, не може да се удължават срокове, ако се открие лечение или ваксина не може да се направи поръчка, защото Народното събрание е това, което дава правомощия на здравния министър да участва в сделка. Без НС не може да се гласува бюджет. Ние имаме отговорност и няма да оставим държавата в такова състояние", каза Борисов. 

"Не желая по никакъв начин държавата да бъде разединена, да бъда разединител, но ние имаме коалиционни партньори и споразумение и по него сме писали, че трябва да изкараме мандата.

В същото време съм убеден, че след като толкова контрабандисти и олигарси им нарушихме милиардите, които излизаха от джобовете им, ще има атаки. Защото всички забравиха фъстъците, пилешки бутчета, агнешки главички.

Конгресът е приел, че няма да правим коалиция с БСП и никога не сме имали такава с ДПС. Не знам дали колегата Христо Иванов, който се има за десен с това, което прави е наясно, че връща на власт тези, срещу които се бори. Аз си давам сметка и затова няма да правя коалиция с тях.

Тези провокатори не питат за едни 100 милиона по време на служебното правителство на Румен Радев, които за един миг изчезнаха в министерството на Пламен Узунов.

"Готов съм да си тръгна по всяко време, ако от това зависи. Аз не съм Радев да се радвам, когато затварят кръстовища, не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улиците", отсече премиерът Бойко Борисов в речта си пред актива на ГЕРБ.

"От какво се срамуваме, кое не сме направили добре? Днес не ви казвам нищо, но ще предложа варианти, включително и вариант аз да си тръгна и да продължи правителството.

Има проблеми със структурите на места, има дерибеи и ако не се намеся лично, ще продължат да ни обвиняват за чужди грешки. Не съм човек, който се опиянява от масата и не мисля, че щом сме повече, сме по-добри. Имаме да направим много работи в партия ГЕРБ и маса от обвиненията към нас са прави, но това може да се поправи само на място.

Още днес можех да кажа датата, на която си подавам оставката, но ще говоря с моите коалиционни партньори и приятели. Идват тежки месеци и години, минус 32.8 е спада на икономиката на САЩ, по-голям от голямата депресия, минус 15 процента на ЕС, зимата ще бъде трудна и на нас ни трябва вот, ако народът ни избере нас, за да можем да кажем пак ще затворим, ако се налага. Или ако изберат друг, да си носи отговорност", каза Борисов и бе прекъснат от множеството. "Ние не сме ли хора? Никой не иска оставката ви, вижте ни, защото не чуете нашия глас", питаха от множеството, но премиерът заяви, че ги зове да са демократични и да не влизат в провокации.

"Никога не съм ви подвел, ние сме партия, която е създадена от народа.

Нашата сила са хората и всичко, което сме правили до сега, е заради тях. Един ден повече не трябва да стоим в управлението, ако хората не ни искат.

Много ви моля не отговаряйте на провокациите, те това искат, затова са пратени тук.

Демократичните хора не ходят да плашат бебета и деца, а те това направиха пред къщата на Фандъкова, и после пред моята къща.

Бесилките и знамената не са символ на демокрацията. Още помним Белене.

А и това са много неблагодарни хора. Румяна Бъчварова може да ви каже как доведе Христо Иванов задкулисно в офиса на ГЕРБ да ми каже как ме обича.

Георги Георгиев лежеше в централата с часове, само и само да се срещне с мен.

Вежди ще ви каже и за скулптора как живееше добре.

А пък другата я направихме обмудсман. Помните ги тези неща, но сега не това е важно, а единството на нацията, затова нищо за нас не е на всяка цена. Ако има срещу нас отговори хора, да излязат и да кажат и им даваме властта. Ако аз съм причината, отивам си веднага. Но моля ви не се поддавайте на провокациите", завърши Борисов и бе апострофиран с възгласи "Не! Само Бойко"!

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Пристигна третата пратка от ваксините на Пфайзер и Бионтех срещу COVID-19 (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Пристигна третата пратка от ваксините на "Пфайзер" и "Бионтех" срещу COVID-19 (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това