ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! БСП дава на Конституционния съд споразумението с "Уестингхаус“ за новия реактор в АЕЦ "Козлодуй": Не е американска фирма, подритват я като празна кратуна (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Политика

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! БСП дава на Конституционния съд споразумението с "Уестингхаус“ за новия реактор в АЕЦ "Козлодуй": Не е американска фирма, подритват я като празна кратуна (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

92541
на 25.01.2023
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! БСП дава на Конституционния съд споразумението с Уестингхаус“ за новия реактор в АЕЦ Козлодуй: Не е американска фирма, подритват я като празна кратуна (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

От БСП дадоха извънредна пресконференция в Народното събрание. Темата - ядрената енергетика.

препоръчано

Борислав Гуцанов съобщи, че на спешно заседание на парламентарната, било взето решение да се сезира Конституционния съд със жалба, заради изграждането на нова ядрена мощност в АЕЦ "Козлодуй" с технологията АP 1000.

"Не е нормално, когато в Белене имаме цялото оборудване по първи и втори контур. Не е нормално ние да тръгваме към една нова технология, която ще струва 30 млрд., вместо 10 млрд.“, каза Гуцанов.

Той призова ПП също да подкрепят съвместната жалба на БСП и "Възраждане“, защото в зала гласували въздържали се.

Румен Гечев заяви, че от БСП настояват и искат да се завърши проектът АЕЦ "Белене“. Той попита кой през годините така яростно е работил срещу изграждането на Втора атомна централа.

"Абсолютна лъжа е, че трябва да се взимат нови лицензи. АЕЦ "Белене“ има всички лицензи“, обясни Гечев. 

"Фирмата "Уестингхаус“ не е американска фирма. През 2016 г. беше продаден на "Тошиба", после тя се отърва и я продаде на две канадски фирми. Защо я подритват като празна кратуна на други собственици? Става дума за ядрена енергетика“, направи разкритие Румен Гечев.

Той няколко пъти повтори, че от БСП насърчават освен изграждането на АЕЦ "Белене“, и разширяването с нови ядрени мощности и на АЕЦ "Козлодуй“.

Борислав Гуцанов отхвърли съмненията, че БСП и "Възраждане“ се били сближили, след като двете партии ще реализират поредна политическа акция заедно.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Тичането за здраве в града може да бъде опасно Тичането за здраве в града може да бъде опасно
ПИК TV x
САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са герберски боклуци (ШОКИРАЩО ВИДЕО) САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са "герберски боклуци" (ШОКИРАЩО ВИДЕО)
ново
Днес: 88
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК